RV Living: Χειμερινό κάμπινγκ σε χειμερινό καιρό

Όταν σκέφτεστε ότι το RV ζει το χειμώνα… δεν φαντάζεστε τα χιονοπούλια που ταξιδεύουν νότια το χειμώνα για ήπιες καιρικές συνθήκες;

Λοιπόν, δεν είμαστε εμείς – κάνουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά από τον κανόνα – απλά ρωτήστε την οικογένειά μας!

Η επιλογή διαβίωσης με RV πλήρους απασχόλησης μας βρήκε στις όχθες του ποταμού Μιζούρι, όπου εργαζόμαστε επί του παρόντος ως κάμπινγκ σε ένα ιδιωτικό κάμπινγκ και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το τρίτο έτος της χειμερινής μας κατασκήνωσης στο Μιζούρι, όπου ο καιρός μπορεί να είναι ήρεμος τη μια μέρα και βάναυσος την επόμενη .

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε τρελοί… τρελοί για αυτόν τον τρόπο ζωής πλήρους απασχόλησης RV, αλλά ακόμα πιο τρελοί για τον χειμώνα στο Μιζούρι, όταν θα μπορούσαμε να είμαστε στην Αριζόνα ή στη Φλόριντα ή στο Τέξας όπου οι χειμώνες είναι ζεστοί και ηλιόλουστοι.

Λοιπόν – έχουμε συνηθίσει σε ανασηκωμένα φρύδια!

Είχαμε στο μυαλό μας αυτούς τους ίδιους προορισμούς μέχρι που ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ μας προσέλαβε για τη δουλειά όλο το χρόνο και ερωτευτήκαμε το όμορφο σκηνικό στις όχθες του ποταμού Μιζούρι.

Αποφασίσαμε ότι η χειμερινή κατασκήνωση στο κρύο και το χιόνι θα ήταν μια νέα εμπειρία για να προσθέσουμε στα περιπετειώδη ταξίδια διαβίωσης με RV πλήρους απασχόλησης.

Ίσως ήταν η πρόκληση να καταλάβουμε πώς να επιβιώσουμε άνετα από το RV ζώντας τον χειμώνα που μας τράβηξε, ή ίσως ήταν το Σύμπαν που μας είπε ότι ήταν καιρός να αλλάξουμε την αντίληψή μας για τον χειμώνα.

(Είμαστε μεγάλοι παραπονούμενοι για χιόνι και κρύο.)

Στην πραγματικότητα, ήταν και τα δύο!

Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι η πρώτη μας εμπειρία να ζούμε με RV σε χειμερινό καιρό θα γινόταν κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας του 2011!

Δεν καταλάβαμε πόσο πολύ θα δοκιμαστεί η προοπτική μας όταν η συνολική χιονόπτωση για το χειμώνα έκανε νέο ρεκόρ για την περιοχή μας… 43 ίντσες για την ακρίβεια!

Οι προετοιμασίες μας για να ζήσουμε με RV τον χειμώνα ήταν πολύτιμα μαθήματα επιβίωσης. Οι μόνες μας χειμερινές προετοιμασίες πριν από αυτό ήταν να διατηρήσουμε το φτυάρι του χιονιού και τον πάγο να λιώνουν δίπλα στην μπροστινή πόρτα.

Αφιερώσαμε ώρες στο Google για συμβουλές από άλλους RVers. Χρειάστηκε λίγο ψάξιμο για να βρείτε τις σωστές πληροφορίες, καθώς οι περισσότερες συμβουλές για τη χειμερινή χρήση ενός RV επικεντρώνονταν στην προετοιμασία του RV για χειμερινή αποθήκευση – όχι στο RV που ζει τον χειμώνα.

Κάναμε αμέτρητα ταξίδια στο Lowes, Westlakes και Bass Pro για να ζητήσουμε βοήθεια με το έργο RV που ζει το χειμώνα. (και πάλι τα σηκωμένα φρύδια από τους υπαλλήλους που προσπάθησαν να μας βοηθήσουν!)

Ο πιο πολύτιμος πόρος όλων βρέθηκε σε έναν τοπικό προμηθευτή τροχόσπιτων. Εκεί απαντήθηκαν οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μας από έμπειρους ανθρώπους που ήξεραν πώς και τι και πού και γιατί να προστατεύσουν το τροχόσπιτό μας για τη διαβίωσή μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι λύσεις τους ήταν πρακτικές και απλές… ήταν απίστευτα ενθουσιώδεις για να βοηθήσουν το τρελό ζευγάρι που έχει αυτή την ιδέα ότι η RV ζει τον χειμώνα!

Για αρχή, όλοι οι σωλήνες, μέσα και έξω που μπορούσα να φτάσω, ήταν τυλιγμένοι σε μόνωση αφρώδους σωλήνα. Οι κενοί χώροι γύρω από τους σωλήνες και τις δεξαμενές συγκράτησης γεμίστηκαν με μόνωση. Οι εσωτερικοί αεραγωγοί οροφής ήταν καλυμμένοι με πλαστικό για να κρατούν έξω τον κρύο αέρα. Εύκολες στην εκτέλεση – οικείες εργασίες για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού… και ιδιαίτερα απαραίτητες για τη διαβίωσή σας σε περιοχές όπου το τσουχτερό κρύο και το χιόνι και ο πάγος σας επιτίθενται για αρκετούς μήνες.

Διάβασα αρκετές προτάσεις για να καλύπτω τα παράθυρα επίσης για να μην το κρύο, αλλά δεν μπόρεσα να εμποδίσω τη θέα μου, ειδικά επειδή μπορώ να κοιτάξω έξω από το παράθυρό μου και να παρακολουθώ το ποτάμι – είναι η σωτήρια χάρη μου ενώ είμαι μέσα μου ενώ το χιόνι πετάει και οι θερμοκρασίες πέφτουν κατακόρυφα.

Αυτό το είδος άποψης είναι αυτό που κάνει το RV να ζει τόσο αξίζει τον κόπο.

Γρήγορα μάθαμε ότι για να ζούμε με RV τον χειμώνα, ήταν απαραίτητο να προστατεύσουμε την παροχή νερού και τον εύκαμπτο σωλήνα αποχέτευσης από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Με τη βοήθεια του προσωπικού στο κατάστημα κινητής κατοικίας, σχεδιάσαμε έναν εύκαμπτο σωλήνα νερού από έναν μικρό πλαστικό σωλήνα εφοδιασμένο με συνδέσεις με την αντλία νερού της κατασκήνωσης και την κατασκήνωσή μας. Αυτός ο σωλήνας ήταν τυλιγμένος σε μια ηλεκτρική θερμαντική ταινία, η οποία στη συνέχεια τυλίχτηκε σε μόνωση σωλήνα αφρού.

Ο εύκαμπτος σωλήνας αποχέτευσης μπήκε σε μεγαλύτερο σωλήνα PVC για πρόσθετη μόνωση. Χρειάστηκαν μερικές τροποποιήσεις για να βρούμε τους κατάλληλους αγκώνες για τον σωλήνα, αλλά τα καταφέραμε! Τώρα οι εξωτερικοί σωλήνες ήταν προστατευμένοι και είχαμε προστατευμένη παροχή νερού για την πρώτη μας εμπειρία διαβίωσης με RV με χειμερινό κάμπινγκ!

Αυτές οι επιδιορθώσεις λειτούργησαν εξαιρετικά για την προστασία του εύκαμπτου σωλήνα παροχής νερού και αποχέτευσης. αλλά, όταν απαγκιστρώσαμε τα πάντα για να κάνουμε ένα οδικό ταξίδι, σύντομα συνειδητοποιήσαμε πόσο «ΑΚΡΙΒΗ» έπρεπε να είναι το πάρκινγκ μας όταν επιστρέψαμε σπίτι. Χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – τράβηγμα λίγο πιο κοντά – δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – τραβήξτε προς τα δεξιά λίγο περισσότερο – όχι – γωνίστε το περισσότερο προς τα αριστερά… ξανά και ξανά έως ότου οι σωλήνες ευθυγραμμιστούν ακριβώς για επανασύνδεση.

Κανονικά, δεν είναι κάτι σπουδαίο να το κάνεις αυτό – αλλά έκανε τσουχτερό κρύο εκείνη τη μέρα. Ένα άλλο μέρος της διαδικασίας εκμάθησης της τέχνης του RV να ζεις τον χειμώνα.

Καθώς ξεκινήσαμε τη δεύτερη σεζόν του RV που ζούσαμε στο Μιζούρι το χειμώνα, αναζητήσαμε άλλες λύσεις που θα μας βοηθούσαν να επανασυνδέσουμε εύκολα και γρήγορα τους σωλήνες μας. Έπρεπε να βρούμε περισσότερη ευελιξία.

Η αναζήτηση στο Google επανήλθε καθώς ερευνούσαμε περισσότερους τρόπους επιβίωσης στις χειμερινές καιρικές συνθήκες. Τον επόμενο χειμώνα, ο εύκαμπτος σωλήνας νερού μας τυλίχτηκε σε αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου, ακολουθούμενο από τη θερμαντική ταινία και στη συνέχεια το περιτύλιγμα του σωλήνα αφρού. Αγοράσαμε επίσης έναν εύκαμπτο σωλήνα αποχέτευσης εξαιρετικά βαρέως τύπου που μπορεί να αντέξει τις ψυχρές θερμοκρασίες. Τώρα είχαμε ευελιξία! Δεν υπάρχουν άλλοι άκαμπτοι σωλήνες για επανασύνδεση όταν φτάσουμε πίσω στο κάμπινγκ.

Μια από τις πιο πολύτιμες ανακαλύψεις στην προετοιμασία για τη ζωή με RV το χειμώνα ήταν η ηλεκτρική θερμάστρα καλοριφέρ. Αυτοί οι θερμαντήρες λειτουργούν καλά ως συμπληρωματική πηγή θερμότητας σε μικρούς χώρους και παραμένουν ζεστοί χωρίς να καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Επειδή η φυσική μεταφορά διανέμει τη θερμότητα, δεν υπάρχει ανεμιστήρας που να κάνει θόρυβο, με αποτέλεσμα να είναι απίστευτα αθόρυβα. Δεν χρειάστηκε να λειτουργούμε συνεχώς τον κλίβανο, δεν χρειάστηκε ποτέ να ανησυχούμε μήπως τελειώσει το προπάνιο στη μέση της νύχτας και ξυπνήσουμε από ένα κρύο κατασκηνωτή.

Με όλες αυτές τις επιδιορθώσεις στη θέση τους, το μόνο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε για την επιβίωση του RV που ζούσαμε το χειμώνα ήταν η συμπύκνωση που δημιουργήθηκε κάτω από το στρώμα μας, όπου ο κρύος εξωτερικός αέρας συναντά τα ζεστά σώματα. (το κρεβάτι μας είναι πάνω από την καμπίνα του pickup)

Η λύση?

Δημιουργήστε έναν χώρο αέρα μεταξύ του στρώματος και του δαπέδου του κρεβατιού. Κατευθύνθηκα στο Lowes με μετρήσεις στο χέρι και ζήτησα βοήθεια για να καταλάβω την τρελή ιδέα μου. Ευτυχώς, με βοήθησε κάποιος που ήξερε ακριβώς τι χρειαζόμασταν –

σανίδες για χρήση ως πηχάκια και σανίδα αφρού 1/2 ιντσών για τοποθέτηση πάνω από τα πηχάκια και κάτω από το στρώμα αφρού.

Τώρα ο αέρας μπορεί να κυκλοφορεί… και το καλύτερο μέρος είναι η σανίδα αφρού που πρόσθεσε προστασία από το κρύο πάτωμα του κρεβατιού.

Είμαι χαρούμενος κατασκηνωτής… Το RV που ζει τον χειμώνα είναι παιχνιδάκι!

Πριν από δύο χρόνια, μαζεύαμε φαγητό και ταινίες και νερό γιατί η πρόβλεψη προέβλεπε χιονοθύελλα! Περιμέναμε πολλές νέες περιπέτειες με τη διαβίωση με RV και τη χειμερινή κατασκήνωση, αλλά μια χιονοθύελλα ήταν κάτι που δεν είχαμε ζήσει ποτέ! Δεκαεννέα ίντσες χιόνι έπεσαν καθώς ήμασταν στριμωγμένοι με ασφάλεια στην κατασκήνωσή μας.

Την επόμενη μέρα, ήμασταν σαν μικρά παιδιά. Ανυπομονούσαμε να βγούμε έξω και να χαζέψουμε στο βαθύ, βαθύ χιόνι που είχε παρασύρει πολλά πόδια βαθιά.

Αν είχαμε αποφασίσει να απογειωθούμε εκείνο το χειμώνα και να εγκατασταθούμε στο RV που ζούμε στην ηλιόλουστη Φλόριντα, θα μας έλειπαν η μαγική θέα των χιονισμένων χωραφιών που αστράφτουν σαν νεραϊδόσκονη στο φως της πανσελήνου, που περιβάλλεται από ησυχία.

Αν είχαμε κατευθυνθεί προς το Νότο για το χειμώνα – σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε στις ζεστές, αμμώδεις παραλίες, αλλά θα μας έλειπε να βυθιζόμαστε μέχρι τους μηρούς μας στο χιόνι – όπως ακριβώς κάναμε όταν ήμασταν τριών ετών και τρία πόδια ψηλά!

Θα μου είχε λείψει εκείνο το μαγικό πρωινό του Γενάρη όταν κατευθυνόμουν στο ποτάμι, τυλιγμένος στον υπνόσακο μου κάτω από το μηδέν, κάμερα και καφέ στο χέρι… και έβλεπα τον ένδοξο χορό των γλάρων να χοροπηδούν και να στροβιλίζονται με χάρη και μεγαλοπρέπεια.

Το Full time RV είναι η ζωή και το όνειρό μας.

Μας δίνει ελευθερία. Μας δίνει επίσης ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε κατάσταση.

Τι λέει αυτό – όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα;

Λοιπόν, για το RV που ζει τον χειμώνα, όταν η ζωή σου δίνει 19 ίντσες χιόνι, μπορείς να γίνεις ξανά παιδί!

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.