6 Τύποι υγείας που σας συνθέτουν Μέρος VI

«Πάρτε τον έλεγχο της υγείας σας φυσικά»

Περιβαλλοντική υγεία

Περιβαλλοντική υγεία είναι συχνά το πιο παραμελημένο μέρος της υγείας μας καθώς είναι επίσης το πιο πρόσφατα αναγνωρισμένο μέρος της ανθρώπινης υγείας. Η περιβαλλοντική υγεία είναι οι επιπτώσεις του πολιτισμού μας, του πολιτισμού, των προσωπικών μας συνηθειών, της ρύπανσης, της αύξησης του πληθυσμού και των ταξιδιών στην ανθρώπινη υγεία. Είναι μια νέα επιστήμη που μετρά μια ποικιλία παραγόντων που οδηγούν σε επίκτητες και συγγενείς ασθένειες. Οι συγγενείς ασθένειες προκαλούνται από γενετικά ελαττώματα ή παράγοντες που βλάπτουν την ανάπτυξη του εμβρύου.

Παραδείγματα ανησυχιών για την περιβαλλοντική υγεία:

Διαχείριση τροφίμων είναι μια σημαντική ανησυχία που δεν περιλαμβάνει μόνο τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη των φυτών, αλλά και τις αυξητικές ορμόνες και το είδος της διαδικασίας που χρησιμοποιείται με το κρέας. Οι γεννητικές ήττες έχουν συνδεθεί με αυτά ακριβώς τα πράγματα.

Ποιότητα νερού είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σωστή αποστράγγιση για τον έλεγχο του λιμνάζοντος νερού. Το στάσιμο νερό προσελκύει τα κουνούπια που μεταφέρουν και μεταδίδουν ασθένειες. Η άλλη πτυχή είναι ο καθαρισμός του νερού για πόσιμο νερό, το νερό για το μαγείρεμα και το πότισμα των καλλιεργειών.

Έλεγχος ασθενειών μπαίνει στο παιχνίδι με τη χορήγηση εμβολιασμών και την προώθηση της προσωπικής υγιεινής μαζί με τη σωστή διάθεση των απορριμμάτων.

Στέγαση και Μεταφορές έχει εφαρμόσει αλλαγές όπως βαφή χωρίς μόλυβδο, αφαίρεση αμιάντου, ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να βοηθήσει με τη μόλυνση του αέρα από το μονοξείδιο του άνθρακα.

Ρύπανση έχει πολλές πτυχές ανησυχίας, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η διαχείριση χημικών αποβλήτων και η διαχείριση στερεών αποβλήτων που περιλαμβάνει την ανακύκλωση, τις χωματερές και την κομποστοποίηση.

Την αλλαγή του κλίματος είναι μια πτυχή της περιβαλλοντικής υγείας που ασχολείται με την άνοδο της θερμοκρασίας, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και το λιώσιμο των παγετώνων.

Η περιβαλλοντική ευεξία έχει εξελιχθεί σε πολλές διαφορετικές ανησυχίες που τώρα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως συνέπεια των πράξεών μας. Η εξέλιξη της υγείας της γης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που παίρνουμε κάθε μέρα. Δεν εξαρτάται μόνο από την κυβέρνηση, εξαρτάται από τον καθένα μας να κάνει το μέρος που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση των φυσικών μας πόρων. Ένα υγιές περιβάλλον οδηγεί σε έναν υγιή εαυτό σας.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.