6 απλοί και εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε το περιβάλλον: Στο σπίτι και στη δουλειά

Πολλοί από εμάς αναζητούμε γρήγορους και εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι ο πλανήτης είναι πολύτιμος και θέλουμε να βρούμε τρόπους για να βοηθήσουμε, αλλά μπορεί επίσης να είναι εύκολο να πνιγούμε ή να αποθαρρυνόμαστε. Εκεί μπαίνουν αυτές οι χρήσιμες συμβουλές!

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε στη δουλειά – όπου κι αν ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σας – υπάρχουν μικροί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να έχετε μεγάλη επίδραση. Αν όλοι κάνουν μια μικρή αλλαγή, θα ζήσουμε μεγάλα αποτελέσματα.

Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και προτάσεις και δείτε πόσες φιλικές προς το περιβάλλον αλλαγές θα μπορούσατε να κάνετε, είτε στη δουλειά είτε μόνο μέσα στο σπίτι.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

1. Κομποστ

Η κομποστοποίηση μπορεί να είναι ένας από τους απλούστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να γίνουν τα απόβλητα τροφίμων φιλικά προς το περιβάλλον. Τώρα υπάρχουν κάδοι κομποστοποίησης σε διάφορα στυλ και μεγέθη, που σημαίνει ότι μπορούν να διατηρηθούν σε εσωτερικούς χώρους για ευκολία στη χρήση.

Δεν χρειάζεται πλέον να παρεμβαίνουν στη διακόσμησή σας, να προκαλούν άσχημη οσμή ή να διατηρούνται έξω και επομένως λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιηθούν. Τα σχέδια των κάδων κομποστοποίησης έχουν εξελιχθεί για να ταιριάζουν σε έναν πιο σύγχρονο οικολογικό τρόπο ζωής!

Λειτουργούν με τη διάσπαση των υπολειμμάτων τροφής σας με τρόπο που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εμπλουτίσουν σημαντικά το έδαφος ή να απορριφθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα τρόφιμα που πηγαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής όχι μόνο αυξάνουν τα απόβλητα αλλά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μεγάλες εκπομπές. Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε στο σπίτι!

2. Χρησιμοποιήστε πιο πράσινα προϊόντα

Τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε μπορούν να έχουν βαθιά επίδραση στο περιβάλλον και ακόμη και στην υγεία μας. Ενώ ορισμένα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι ευαίσθητα ή υποαλλεργικά, άλλα που επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος.

Μπορεί να επιδεινώσουν δερματικές παθήσεις, αναπνευστικά προβλήματα ή να προκαλέσουν τοξικότητα στην παροχή νερού και στους ωκεανούς. Εναλλαγή σε πιο πράσινες εναλλακτικέςόπως αυτά που είναι φυσικά, ανακυκλωμένα ή τουλάχιστον δεν χρησιμοποιούν πρόσθετες τοξίνες ή μικροσφαιρίδια (σωματίδια πλαστικού) είναι καλύτερη επιλογή.

3. Χρησιμοποιήστε τα Leftovers

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένας από τους μεγαλύτερους τομείς απορριμμάτων στο νοικοκυριό – και όχι μόνο. Μπορείτε να συνεισφέρετε θετικά στο περιβάλλον αξιοποιώντας τα υπολείμματα και μειώνοντας τη σπατάλη φαγητού.

Υπάρχει πλέον ένα μεγάλη ποικιλία από νόστιμες συνταγές που προορίζονται ειδικά για τη χρήση κοινών υπολειμμάτων, καθώς και οικονομικές επιλογές αποθήκευσης που διατηρούν τα τρόφιμα πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε αυτήν την προσέγγιση σε άλλα υλικά, όπως ηλεκτρονικά είδη και ρούχα, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση ή επανατοποθέτησή τους αντί να τα πετάξετε απλώς. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας, να πουλήσετε online ή να μεταμορφώσετε ένα ύφασμα σε κάτι νέο. Γίνετε δημιουργικοί!

ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

1. Ταξιδέψτε «Πράσινο»

Η καθημερινή μετακίνηση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη ρύπανση και τις επιβλαβείς εκπομπές παγκοσμίως. Τόσο πολύ, που πολλές κυβερνήσεις έχουν συζητήσει εναλλακτικές λύσεις, όπως κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κατασκευή νέων ποδηλατικών διαδρομών και πολλά άλλα.

Αλλά δεν χρειάζεται να τα περιμένετε! Μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως αξιολογώντας τις δικές σας μετακινήσεις. Υπάρχει τρόπος να το κάνετε πιο φιλικό προς το περιβάλλον ή ακόμα και ωφέλιμο για την υγεία σας; Ίσως το περπάτημα ή το ποδήλατο στη δουλειά είναι μια επιλογή, ακόμα και λίγες φορές την εβδομάδα.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταβείτε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή επιλογές ομαδικών ταξιδιών. Πολλές επιχειρήσεις υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν ακόμη και την εξ αποστάσεως εργασία σε όλη την εταιρεία. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, αλλά τυχαίνει να είναι και πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνο, καθώς μειώνει σημαντικά τον αριθμό των ατόμων που μετακινούνται.

Ερευνήστε ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για εσάς και αναλάβετε δράση ακόμη και με μικρούς τρόπους!

2. Αγορά μεταχειρισμένων ειδών

Εάν έχετε τη δική σας επιχείρηση, μπορεί να έχετε την επιλογή να αγοράσετε βασικά υλικά, προμήθειες ή συσκευές που είναι μεταχειρισμένα. Αυτό μειώνει τον αριθμό των αντικειμένων που πηγαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και που έρχονται συχνά ένα κλάσμα του κόστους από ολοκαίνουργια είδη. Είναι πιο οικονομικό – και πιο πράσινο – για την επιχείρησή σας!

Εάν δεν εργάζεστε για τον εαυτό σας, θα μπορούσατε να ενθαρρύνετε τους συναδέλφους και το αφεντικό σας να αγοράσουν μεταχειρισμένα όπου είναι δυνατόν ή να στραφούν σε είδη όπως ανακυκλωμένο χαρτί ή μειωμένο πλαστικό. Όπου είναι δυνατό να κάνετε μόνο μικρές αλλαγές, ακόμη και η εφαρμογή ενός συστήματος ανακύκλωσης ή ενός κάδου ανακύκλωσης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

3. Απενεργοποιήστε το!

Όταν εσείς και οι συνάδελφοί σας είστε έξω από ένα δωμάτιο, φροντίστε να μειώσετε την ενεργειακή δαπάνη σβήνοντας τους λαμπτήρες, το νερό, τις πηγές ηλεκτρισμού και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιώντας περιττή ενέργεια.

Μπορεί επίσης να είναι δυνατή η μετάβαση σε πιο ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες και εναλλακτικές λύσεις.

Με μικρές αλλά αποτελεσματικές αλλαγές και μια προληπτική προσέγγιση, μπορείτε να κάνετε μια θετική διαφορά στο περιβάλλον είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά!

About admin

Check Also

Οι τουαλέτες κομποστοποίησης είναι φιλικές για το περιβάλλον

Οι τουαλέτες κομποστοποίησης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί άνθρωποι αναζητούν …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.