Χειμερινό ψάρεμα μπάσου – 3 αποτελεσματικά θέλγητρα για ψάρεμα μπάσου κρύου καιρού

Καθώς ο χειμώνας μας πλήττει σαν ένα φυγόδικο φορτηγό τρένο, ο σοβαρός ψαράς μπάσου δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ασχοληθεί λίγο με το χειμερινό ψάρεμα λαβράκι. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσω 3 αποτελεσματικά μπάσα για κρύο καιρό που είναι αποτελεσματικά τους χειμερινούς μήνες. Δεν είναι μυστικό ότι οι χειμερινοί μήνες είναι μερικές από τις πιο δύσκολες περιόδους του χρόνου για να πιάσεις μπάσο. Όταν η θερμοκρασία του νερού πέσει κάτω από τους πενήντα βαθμούς το ψάρεμα μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολο.

Ένα από τα μεγάλα πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ότι το μπάσο θα μετακινηθεί σε βαθύτερα νερά. Τείνουν να τους αρέσει η δομή των βαθέων υδάτων κοντά σε ρηχά διαμερίσματα όταν μπορούν να τα βρουν. Με αυτόν τον τρόπο το απόγευμα (από τη στιγμή που ο ήλιος είχε την ευκαιρία να ζεστάνει λίγο το νερό στο διαμέρισμα) μπορούν να μετακινηθούν στα εν λόγω διαμερίσματα για να τραφούν με ψάρια δολώματος. Το ψάρεμα για αυτά τα λαβράκια είναι μια εξαιρετική στρατηγική χειμερινού ψαρέματος.

Ένα άλλο βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν ψαρεύετε κατά τους κρύους μήνες είναι ότι οι απεργίες θα είναι πολύ πιο ελαφριές από όταν οι θερμοκρασίες του νερού είναι υψηλότερες. Οι ελαφρύτερες πετονιές και οι ράβδοι με μεγαλύτερη ευαισθησία είναι πολύ σημαντικές κατά τους κρύους μήνες. Με αυτά τα λόγια, ας ασχοληθούμε, σωστά;

  1. Κουτάλια Jigging – Το Jigging Spoons είναι μια εξαιρετική τακτική χειμερινού ψαρέματος μπάσου. Χρησιμοποιήστε τον ανιχνευτή βάθους για να εντοπίσετε τα μπάσα που κρέμονται γύρω από τη δομή βαθέων υδάτων και θα είστε έτοιμοι. Θυμηθείτε, στο μπάσο αρέσει να χτυπάτε το κουτάλι καθώς πέφτει, οπότε φροντίστε να προσέχετε τη γραμμή σας. Τα κουτάλια jigging είναι ένα υπέροχο χειμερινό δόλωμα για ψάρεμα λαβράκι,
  2. Crank Baits – Η βούρτσα και οι βράχοι με ρηχά νερά θα παράγουν μπάσο, αλλά έχετε κατά νου ότι δεν θα χτυπήσετε πολλά. Τα μπάσα είναι πολύ πιο νωχελικά αυτή την εποχή του χρόνου και τρέφονται πολύ λιγότερο συχνά. Ένα κλειδί κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε χειμερινό ψάρεμα λαβράκι εκδρομή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δόλωμα με μανιβέλα που είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Όσο πιο ρεαλιστικό είναι το μπάσο, τόσο πιο κατάλληλο θα είναι το μπάσο να το φάει, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα που ούτως ή άλλως δεν θέλουν να φάνε.
  3. Πλαστικό σκουλήκι – Ένα πλαστικό σκουλήκι που δουλεύεται αργά μπορεί να είναι μια αποτελεσματική τεχνική χειμερινού ψαρέματος λαβράκι. Θέλετε να εργαστείτε στις περιοχές που ψαρεύετε πολύ επιμελώς το χειμώνα. Πολλές φορές το να μην κουνήσετε το σκουλήκι σας και απλά να «τζιγκλάρετε» τις άκρες των ράβδων σας θα προκαλέσει ένα χτύπημα. Η χρήση ενός σπρέι που προσελκύει μπάσα είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η ουσία είναι ότι αν και τα λαβράκια είναι πολύ λιγότερο ενεργά τους χειμερινούς μήνες, δεν σημαίνει ότι το χειμερινό ψάρεμα λαβράκι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Όταν ψαρεύετε λαβράκι κατά τους χειμερινούς μήνες, αυτά τα 3 λαβράκια θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου σας.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.