Φιλοσοφία/ Πολιτική Ενοικίου Ιδιοκτήτη: 4 Σκέψεις

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί, τόσο συχνά, βλέπουμε πολλά άδεια καταστήματα – προσόψεις, αμέσως δίπλα, σε πλήρως κατειλημμένα κτίρια; Γιατί ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν πολύ περισσότερους ενοικιαστές – κύκλο εργασιών και άδεια διαμερίσματα, από άλλους; Για χάρη αυτού του άρθρου, θα υποθέσουμε ότι όλα τα άλλα πράγματα/χαρακτηριστικά είναι παρόμοια/ίσα, κ.λπ., επομένως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε πλήρως, 4 βασικές σκέψεις, οι φιλοσοφίες ενοικίου ενός συγκεκριμένου ιδιοκτήτη, συχνά επηρεάζουν. Η κατοχή επένδυσης σε ακίνητα μπορεί, είτε να είναι οικονομικά, έξυπνη και πολύτιμη, είτε μια, δυνητικά, επικίνδυνη πρόταση. Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει, εν συντομία, να εξετάσει, να εξετάσει, να αναθεωρήσει και να συζητήσει ορισμένα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη και να αξιολογηθούν.

1. Τιμολόγηση: Μερικοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν ότι η καλύτερη στρατηγική τους είναι να τιμολογήσουν τα ενοίκιά τους όσο το δυνατόν υψηλότερα, ενώ άλλοι δίνουν προτεραιότητα στην ποιότητα των ενοικιαστών, κ.λπ., και μπορεί να τιμήσουν, κάπως, χαμηλότερα. Έχω δει, καταστήματα, σε υπέροχες τοποθεσίες, παραμένουν άδεια, για παρατεταμένα διαστήματα, επειδή, από τα ενοίκια, ενώ άλλα, σπάνια είναι άδεια! Οι υποστηρικτές της πρώτης φιλοσοφίας, συνήθως, διακηρύσσουν ότι το κάνουν, λόγω της πεποίθησής τους, στο μακροπρόθεσμο, μελλοντικό rent – rolls, θα παραμείνουν υψηλότερα, κάνοντάς το αυτό. Ωστόσο, για παράδειγμα, εάν ένα κατάστημα, με χρέωση 3.000 $ το μήνα, παραμένει άδειο για ένα χρόνο, πόσο καιρό και πόσο υψηλότερο πρέπει να χρεωθεί, για να επιστρέψει αυτά τα 36.000 $ ετησίως; Οι ιδιοκτήτες κατοικιών έχουν επίσης τη δυνατότητα τιμολόγησης, στο υψηλότερο – άκρο, στη μέση της αγοράς ή προς το χαμηλότερο άκρο. Εάν ο στόχος κάποιου είναι η καταπάτηση των ενοικιαστών, πρέπει να καταλάβουν, γενικά φέρνει περισσότερο τζίρο και τελικά απώλεια ενοικίων/ αυξημένες κενές θέσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι, κάθε φορά, ένα διαμέρισμα, που αναποδογυρίζει (ένας ενοικιαστής φεύγει και ένας άλλος αρχίζει τη μίσθωση), γίνεται σημαντικό έξοδο για τον ιδιοκτήτη!

2. Ποιότητα μισθωτή: Πόσο πολύτιμη είναι η ποιότητα ενός ενοικιαστή; Δεν θα προτιμούσατε ποιοτικούς ενοικιαστές, οι οποίοι πληρώνουν τα ενοίκια τους, στην ώρα τους, είναι λογικοί, έχουν καλό ποιοτικό χαρακτήρα και φροντίζουν την περιουσία σας; Ως ιδιοκτήτης πολλών ενοικιαζόμενων μονάδων, συνειδητοποίησα ότι η ιδιοκτησία μου είναι πολύ λιγότερο αγχωτική από αυτούς που επικεντρώνονται μόνο στο να αποκτήσουν τα υψηλότερα ενοίκια!

3. Χωρητικότητα: Όταν υπάρχει μικρός τζίρος και διατηρείς, σχεδόν πλήρη, πληρότητα, γενικά θα έχεις λιγότερο άγχος, από το να είσαι ιδιοκτήτης!

4. Ταμειακές ροές: Υπολογίστε τα ενοίκια σας, με βάση, έναν συνδυασμό των πάγιων/γνωστών εξόδων/εξόδων σας, συν αποθεματικά για μη κατοικημένα διαμερίσματα, επισκευές, ανακαινίσεις, αντικαταστάσεις συσκευών κ.λπ. Όταν αυτό γίνει σωστά από την αρχή, θα προστατεύσετε από ένα άνετο, θετικό ταμειακή ροή!

Εάν θέλετε να έχετε εμπορική ιδιοκτησία, προχωρήστε προσεκτικά, με σύνεση και με προετοιμασμένο τρόπο. Εξετάστε τις επιλογές σας, μην είστε άπληστοι και προχωρήστε ανάλογα!

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.