Υπάρχουν περισσότερα για να ανησυχείτε για το νερό εκτός από τον καιρό

Ένα χαρακτηριστικό που είναι διαθέσιμο μέσω της Google, εκτός από την τυπική αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, είναι μια υπηρεσία ειδοποίησης μέσω email. Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει σε κάποιον να λαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνδέσμους σε άρθρα που έχει βρει η Google μόλις οι πληροφορίες που έχετε προεπιλέξει γίνουν διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

Από τα πολλά κριτήρια αναζήτησης που έχω θέσει, έχω επίσης καθορίσει αναζητήσεις για “ακτή του Τέξας, ακτή της Λουιζιάνας, κ.λπ. για όλες τις πολιτείες του Κόλπου. Ένας εκπληκτικός όγκος πληροφοριών ρέει καθημερινά από όλη την ακτή του Κόλπου σχετικά με τουρνουά ψαρέματος, φεστιβάλ κόλπων και ειδοποιήσεις τρέχοντος γεγονότος Άλλα θέματα που εμφανίζονται, με πολύ συχνή συχνότητα, είναι ειδοποιήσεις ατυχημάτων και πνιγμών με σκάφος.

Ενώ η αιτία ορισμένων μπορεί να σχετίζεται με τον καιρό, άλλοι παράγοντες πιθανότατα οδήγησαν στη βασική αιτία. Όπως, τέσσερα άτομα που μπαίνουν σε μια βάρκα 10 ποδιών για μια βόλτα στον κόλπο. Πρέπει να σχεδίαζαν τον τέλειο καιρό ή να μην σχεδίαζαν καθόλου. Όταν φουντώνει ένας άνεμος 20-30 μίλια/ώρα, θα κάνει κύματα, θα λέγαμε. Ενώ ο καιρός προκάλεσε τα κύματα που αναποδογύρισαν το σκάφος, τα κανόνια των σκαφών πιθανότατα θα ήταν μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το νερό μια ήρεμη μέρα. Και δεν είναι ο κανόνας αυτή την άνοιξη.

Στην πολύ γνωστή απώλεια των παικτών του NFL από το Clearwater της Φλόριντα τον Μάρτιο, ο καιρός ήταν αναμφίβολα ένας παράγοντας, αλλά η χρήση μιας απλής άγκυρας υφάλου που θα μπορούσε να είχε τραβηχτεί εύκολα από τον πυθμένα δεν ήταν εν πλω. Αντίθετα, το σχοινί της άγκυρας δέθηκε στην πρύμνη και έγινε προσπάθεια να τραβήξει ελεύθερα την κολλημένη άγκυρα με την εξωλέμβια στραγγαλίζοντας προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα η πρύμνη να τραβηχτεί προς τα κάτω και το σκάφος να ανατραπεί.

Στη συνέχεια, υπήρξε το ατύχημα λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης, στο οποίο εμπλέκονται πέντε ψαράδες που σκοτώθηκαν όταν το σκάφος τους έπεσε σε μια σταθμευμένη φορτηγίδα στο σκοτάδι κοντά στη Χούμα της Λουιζιάνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ο καιρός ως παράγοντας του ατυχήματος.

Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ (USCG), ο καιρός δεν ήταν η πρώτη δεκάδα αιτιών ατυχημάτων με σκάφος από το 2002. Και κατά τη διάρκεια των δέκα ετών μεταξύ 1997 και 2007, ο αριθμός των ατυχημάτων με σκάφη που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες μειώθηκε κατακόρυφα από 419 σε 148 Από μια έκθεση της USCG οι πέντε κορυφαίοι λόγοι ατυχημάτων με σκάφη που οδηγούν σε θάνατο το 2007 είναι:

1. Χρήση αλκοόλ – 145

2. Απροσοχή χειριστή – 47

3. Απειρία χειριστή – 42

4. Απρόσεκτη/Απερίσκεπτη λειτουργία – 33

5. Υπερβολική ταχύτητα – 31

Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι υπό τον έλεγχο ενός χειριστή σκαφών, οπότε υποθέτω ότι είναι τα καλά νέα, καθώς όλοι μπορούσαν να αποφευχθούν.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό που βρέθηκε στην έκθεση Στατιστικών Βαρκών του 2007 είναι ο αριθμός των ατυχημάτων/θανάτων από την πολιτεία του Gulf Coast όπου το αλκοόλ ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε. Αυτοί οι αριθμοί είναι σύνολα για τα έτη 2003 έως 2007 και περιλαμβάνουν τόσο γλυκό όσο και αλμυρό νερό.

1. Φλόριντα – 195/76

2. Λουιζιάνα – 75/25

3. Τέξας – 69/28

4. Αλαμπάμα – 53/22

5. Μισισιπής – 15/4

Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τον υψηλότερο αριθμό ατυχημάτων το 2007 και δεύτερος μόνο μετά τον Ιούνιο σε αριθμό θανάτων. Αν και κανείς δεν μπορεί ποτέ να απογοητεύσει, το καλοκαίρι είναι σίγουρα η ώρα για αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια στο νερό.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.