Το ίχνος άνθρακα των ξυλιών

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται δύο φορές το φτηνό ζευγάρι ξύλινα ξυλάκια που παίρνουν όταν αγοράζουν κάποιο είδος ασιατικού φαγητού. Στην πραγματικότητα, το να μπορείς να χειρίζεσαι αποτελεσματικά τα ξυλάκια είναι ένα επίτευγμα. ειδικά για τους Δυτικούς. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι μόνο στην Κίνα 45 δισεκατομμύρια ξυλάκια καταλήγουν στη χωματερή κάθε χρόνο. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές, από την άποψη του περιβάλλοντος, αλλά οι οικονομικές ανησυχίες εξακολουθούν να είναι πρωταρχικές.

BYOC – Φέρτε τα δικά σας ξυλάκια

Το κίνημα BYOC αναπτύσσεται σε όλη την ασιατική ήπειρο, αλλά είναι μια δύναμη που αναπτύσσεται αργά. Ορισμένες εταιρείες έχουν ανταποκριθεί στην πρόκληση αναπτύσσοντας πτυσσόμενα ξυλάκια που μεταφέρονται εύκολα οπουδήποτε.

Μεταξύ άλλων επιλογών είναι τα ξυλάκια μιας χρήσης από άμυλο καλαμποκιού, το οποίο αποσυντίθεται γρήγορα. Το πρόβλημα με τέτοιες καινοτομίες είναι ότι τα ξυλάκια κοστίζουν διπλάσιο από αυτό που κάνουν τα παραδοσιακά ξύλινα ξυλάκια μιας χρήσης. Τα μικρά εστιατόρια με περιορισμένους προϋπολογισμούς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν την επένδυση. Τα πλαστικά ξυλάκια που μπορούν να πλυθούν απαιτούν μόνο μια αρχική επένδυση και τα ξυλάκια από μπαμπού εξαλείφουν τα προβλήματα της αποψίλωσης των δασών.

Οικονομικές Επιπτώσεις

Η μείωση της χρήσης chopsticks μιας χρήσης είναι λογική από οικολογική άποψη. Από οικονομική άποψη, ωστόσο, ο αντίκτυπος θα είναι εξίσου σημαντικός. Υπολογίζεται ότι 300.000 άνθρωποι εργάζονται στον κλάδο, αποφέροντας εισόδημα 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο απλός τερματισμός της παραγωγής ξύλινων ξυλιών θα είχε σοβαρές συνέπειες.

Παγκόσμιος Πάλης

Η Κίνα δεν είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί ξυλάκια, μιας χρήσης ή όχι. Οι Δυτικοί που αγοράζουν ασιατικά τρόφιμα βρίσκουν συχνά ξυλάκια στις τσάντες τους, είτε τα ήθελαν είτε όχι. Δεδομένου ότι το ξύλο ταξιδεύει στην Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο για να γίνει σε ξυλάκια, το πρόβλημα είναι ουσιαστικά παγκόσμιο.

Την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα ασιατικό εστιατόριο και θα σας ρωτήσουν αν θέλετε ξυλάκια για το γεύμα σας, τι θα πείτε; Μπορείτε να ξεκινήσετε ρωτώντας αν έχουν κάτι άλλο εκτός από ξυλάκια μιας χρήσης για να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να αγοράσετε μερικά σετ για να τα κρατήσετε στο σπίτι και να τα πάρετε μαζί σας όταν γευματίζετε. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι και, αν και μπορεί να είναι λιγότερο αυθεντικό, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι κάνετε αυτό που σας αναλογεί για τον πλανήτη.

About admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.