Τι είναι η Μονοπολιτισμική Εταιρεία;

Ζείτε σε μια μονοπολιτισμική ή πολυπολιτισμική κοινωνία;. Συχνά δυσκολευόμαστε να ορίσουμε. Τι είναι μια μονοπολιτισμική κοινωνία;

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι τα βασικά χαρακτηριστικά μιας μονοπολιτισμικής κοινωνίας είναι μια κοινή κληρονομιά, δομή πεποιθήσεων, γλώσσα και συνήθως μια μονοφυλετική ταυτότητα. Δεδομένου ότι ζούμε σε έναν πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, πολλές από τις κοινωνίες μας είναι ουσιαστικά πολυπολιτισμικές. Ωστόσο, πολλές από τις σημερινές κοινωνίες εξακολουθούν να μοιράζονται τα κοινά χαρακτηριστικά μιας μονοπολιτισμικής κοινωνίας.

Ποια είναι αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά;

1. Κοινή κληρονομιά

Η ιστορική κληρονομιά της κοινωνίας θα μπορούσε να βασίζεται στην αντίληψη ότι τα έθνη, τα τρόφιμα, η γλώσσα, οι συμπεριφορές, τα φυλετικά χαρακτηριστικά και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο της ταυτότητας των εθνών.

2. Μια κοινή δομή πεποιθήσεων

Η πλειοψηφία των πολιτών μιας χώρας έχουν μια κοινή δομή πεποιθήσεων, βασισμένη στην κληρονομιά του έθνους. Αυτές οι πεποιθήσεις σχηματίζουν την εθνική ταυτότητα και την «ψυχή», που δημιουργούν σε πολλούς μια πιο ισχυρή συνδεδεμένη κοινωνία, αλλά στους επικριτές ένα έθνος που χάνει τα οφέλη μιας πολυπολιτισμικής εθνοτικής κοινωνίας.

3. Μια «ψυχή» που κοιτάζει προς τα μέσα

Για πολλούς, οι μονοπολιτισμικές κοινωνίες τείνουν να κοιτάζουν προς τα μέσα και όχι προς τα έξω, και αυτό μπορεί να φανεί στην κουλτούρα του έθνους. Τα τηλεοπτικά προγράμματα και οι ειδήσεις τείνουν να επικεντρώνονται σε τοπικό επίπεδο και η ταυτότητα των πολιτισμών προωθείται σε μεγάλο βαθμό. Ένας βαθμός άγνοιας για τον έξω κόσμο είναι συχνά προϊόν της ματιάς προς τα μέσα.

4. Μια υποψία για «ξένους»

Η «ψυχή» μιας μονοπολιτισμικής κοινωνίας συχνά μπορεί να είναι καχύποπτη προς τους «ξένους» και απαράδεκτη για τις πεποιθήσεις τους. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποθαρρυντικές πολυπολιτισμικές συνεργασίες, σε μια νοοτροπία «γκέτο» διαχωρισμού των πολιτισμών μέσω των περιοχών που μπορούν να ζήσουν .

5. Κοινές θρησκευτικές αξίες

Ενώ σε ορισμένες κοινωνίες η θρησκεία θεωρείται λιγότερο σημαντική, άλλοι πολιτισμοί τη βλέπουν ως μέρος της εθνικής ή εθνικής τους ταυτότητας. Μια ισχυρή μονοπολιτισμική επίσημη θρησκεία είναι συχνά ένα ισχυρό χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας αυτού του τύπου.

6. Φυλετισμός

Οι πολίτες ισχυρών πολυπολιτισμικών κοινωνιών τείνουν να είναι πιο φυλετικοί όταν ζουν εκτός του δικού τους πολιτισμού. Οι πολυπολιτισμικοί γάμοι είναι απαράδεκτοι, οι γείτονες, το φαγητό, ακόμη και ο χώρος εργασίας τείνουν να είναι «φυλετικοί».

7. Αγορά Αγαθών

Οι μονοπολιτιστικές κοινωνίες τείνουν να υποστηρίζουν τα δικά τους προϊόντα, αντί να αγοράζουν προϊόντα από άλλα έθνη. Τείνουν να είναι περήφανοι για τις βιομηχανίες τους και τα οικονομικά τους επιτεύγματα- που ενθαρρύνουν την αγορά εθνικών προϊόντων έναντι άλλων. Αυτό είναι ευεργετικό σε μια ύφεση, αλλά σε μια αναπτυσσόμενη οικονομία μπορεί να εμποδίσει την επιλογή που έχουν οι καταναλωτές.

Οι μονοπολιτισμικές κοινωνίες τείνουν να αισθάνονται πιο ασφαλείς, αρκεί να χαρακτηρίζεστε ως «ένας από την ομάδα», αλλά και συντηρητικοί όταν πρόκειται να αποδεχτείτε την αλλαγή. Αν και απειλούνται, αυτές οι κοινωνίες τείνουν να συνδέονται πιο γρήγορα, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένοχοι για τους χειρότερους τύπους εθνοτικής κακοποίησης.

Ιστορικά παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι το ολοκαύτωμα των Αρμενίων από την Τουρκία, ή η αιματοχυσία του παρελθόντος στα Βαλκάνια και η Ρουάντα- Γεγονότα που γενικά δεν συμβαίνουν σε πιο σύγχρονες πολυεθνικές κοινωνίες, που αποδέχονται τις διαφορές στις ιδέες και τις πεποιθήσεις.

Οι υφέσεις συχνά δημιουργούν μια πιο μονοπολιτισμική προοπτική στις κοινωνίες, ξαφνικά ακόμη και στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες μπορεί να εμφανιστούν ρήγματα – συχνά με το πρόσχημα του ανταγωνισμού για θέσεις εργασίας και οικονομικά δικαιώματα. Ωστόσο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, χωρίς το χρώμα, τη μουσική και το άνοιγμα μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας- θα ζούσαμε σε έναν πολύ βαρετό και περιορισμένο κόσμο.

About admin

Check Also

Είναι η κοινωνία έτοιμη για τη θάλασσα να αλλάξει σε μέτρια ρούχα;

Στις εκλογές του 1989 για το σχολικό συμβούλιο στο Alliance του Οχάιο, ο Randy Pope …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.