Τελείωσε επιτέλους το Kent State; – Νέες αποκαλύψεις που αγνοήθηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους

Η πολιτεία του Οχάιο απέκλεισε αθόρυβα το ενδεχόμενο νέας έρευνας για τους πυροβολισμούς στις 4 Μαΐου 1970 στην Πολιτεία του Κεντ. Αυτό παρά το γεγονός ότι μια πρωτοσέλιδη ιστορία στο Cleveland’s Plain Dealer (9 Μαΐου 2010) ανέφερε ότι δύο εμπειρογνώμονες ιατροδικαστών ήχου, χρησιμοποιώντας σύγχρονη βελτιωμένη τεχνολογία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι άκουσαν κάποιον να εκδίδει μια εντολή “Προετοιμαστείτε να πυροδοτήσετε” σε μια ηχογράφηση που έγινε από έναν μαθητης σχολειου.

Η Amanda Wurst, η γραμματέας Τύπου του κυβερνήτη του Οχάιο Τζορτζ Στρίκλαντ, μου έστειλε ένα e-mail λέγοντας: «Δεν έχουμε τους πόρους [sic] Δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, και μπορεί να μην υπάρχει, αλλά η δήλωση του Wurst φαίνεται να αποκλείει οποιαδήποτε περαιτέρω μελέτη της ηχογράφησης από την πολιτεία του Οχάιο.

Φαίνεται επίσης ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στην πολιτεία για να προσποιηθεί ότι αυτά τα νέα στοιχεία δεν υπάρχουν. Ο Joe Bendo, φίλος και επιχειρηματικός συνεργάτης του Terry Strubbe, του απόφοιτου του Kent State που μαγνητοσκοπούσε τους πυροβολισμούς από ένα κοντινό παράθυρο κοιτώνα, μου είπε ότι κανείς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επικοινώνησε ποτέ με τον Strubbe ούτε ζήτησε να ελέγξει την αρχική κασέτα. Έχουν περάσει πλέον από δύο μήνες από τότε που ζητήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να πραγματοποιήσει πρόσθετες εξετάσεις. Το Τμήμα επίσης δεν έχει κάνει δημόσια ανακοίνωση, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για τους επί μακρόν παρατηρητές της 4ης Μαΐου.

Το κλείσιμο αφήνει την υπόθεση του Kent State ακόμη χωρίς επίλυση. Δεν θα χυθεί άλλο φως στα πιο σημαντικά άλυτα μυστήρια: Τι συνέβη εκείνες τις τελευταίες στιγμές πριν σκοτωθούν τέσσερις μαθητές, και ποιος έδωσε αυτή την εντολή «προετοιμαστείτε να πυροβολήσετε» και γιατί;

Η διαμάχη για την κασέτα ξεκίνησε πριν από περισσότερα από τρία χρόνια, όταν ένας από τους τραυματίες φοιτητές, ο Άλαν Κανφόρα, ο οποίος επέζησε των πυροβολισμών ισχυρίστηκε ότι είχε ενισχυθεί η κασέτα Strubbe από έναν φίλο του ροκ εν ρολ. Ο Κανφόρα ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να ακούσει μια εντολή: “Ακριβώς εδώ. Ρυθμιστείτε. Σημείο. Φωτιά.” Ωστόσο, κανένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που έδωσαν καταθέσεις στο FBI και σε άλλα ερευνητικά όργανα δεν άκουσε αυτά τα λόγια. Η αυθεντικότητα του ισχυρισμού του αμφισβητήθηκε επίσης από πρώην στρατιωτικούς, οι οποίοι επέμειναν ότι κανένας αξιωματικός δεν θα εξέδωσε μια τέτοια μη παραδοσιακή εντολή.

Την περασμένη άνοιξη, ένας ρεπόρτερ του Cleveland’s Plain Dealer ζήτησε από δύο εθνικούς γνωστούς εμπειρογνώμονες ιατροδικαστών ήχου, τον Tom Owens και τον Stuart Allen, να εξετάσουν ανεξάρτητα την κασέτα. Όπως ανέφερε ο Plain Dealer, οι ειδικοί δεν μπορούσαν να ακούσουν τις λέξεις “Ακριβώς εδώ. Γυριστείτε. Σημείο. Φωτιά.” Ωστόσο, οι ειδικοί ανέφεραν ότι άκουσαν κάτι άλλο που κανείς δεν περίμενε: μια διαταγή «προετοιμαστείτε να πυροβολήσετε» έξι δευτερόλεπτα πριν οι Εθνοφύλακες του Οχάιο κάνουν ακριβώς αυτό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα συμπεράσματα των δύο ηχητικών εμπειρογνωμόνων έρχονταν σε άμεση αντίθεση με την ένορκη μαρτυρία περισσότερων από 30 Φρουρών που κατέθεσαν στην πολιτική δίκη του 1975, η οποία εξέτασε άδικους ισχυρισμούς θανάτου και τραυματισμών από τους γονείς των τεσσάρων σκοτωμένων μαθητών και των εννέα τραυματισμένων επιζώντων. Σχεδόν σε έναν άνδρα, οι Φρουροί αρνήθηκαν ότι υπήρχε τέτοια εντολή. Αν ο Όουενς και ο Άλεν έχουν δίκιο, αυτό σημαίνει ότι οι Φρουροί διέπραξαν εκτεταμένη ψευδορκία στις δίκες. Μια τέτοια συγκάλυψη θα ήταν μια από τις πιο εκτεταμένες στη σύγχρονη ιστορία.

Φαίνεται πλέον ότι αν υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση, δεν θα προέλθουν από κανένα επίσημο κρατικό φορέα. Ο Strubbe και ο Bendo έχουν προσλάβει τους δικούς τους ειδικούς και σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ με βάση τα ευρήματά τους. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν περαιτέρω ανάλυση θα επιβεβαιώσει ή θα βάλει αμφιβολίες για τα πρόσφατα ευρήματα.

Στο μεταξύ, στα θύματα που επέζησαν μένουν μόνο νέες υποψίες για το γιατί οι Φρουροί κατέφυγαν στη θανατηφόρα βία. Είμαστε λίγο πιο κοντά στο να μάθουμε τι συνέβη όταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ επέστρεψε στο σπίτι.

About admin

Check Also

Είναι η κοινωνία έτοιμη για τη θάλασσα να αλλάξει σε μέτρια ρούχα;

Στις εκλογές του 1989 για το σχολικό συμβούλιο στο Alliance του Οχάιο, ο Randy Pope …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.