Στοιχεία Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Ζωής

Εάν αναζητάτε μια επιλογή ασφάλισης ζωής χαμηλού κόστους ή δεν ψάχνετε για ένα συμβόλαιο που θα σας μεταφέρει επ’ αόριστον, σκεφτείτε να συνάψετε ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής διάρκειας. Η ασφάλιση διάρκειας ζωής είναι πολύ φθηνότερη από την πλήρη ασφάλιση και δεν θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας μέχρι να γεράσετε. Αλλά το να γνωρίζετε ακριβώς τι είναι ο όρος ασφάλιση, είναι απαραίτητο. Η κάλυψη του όρου είναι λίγο διαφορετική από την πλήρη κάλυψη, επομένως είναι απαραίτητο να έχετε τα στοιχεία σας πριν αναζητήσετε τιμές και πολιτικές.

Ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής διαρκείας μπορεί να σας διαρκέσει από 1 έως όσα χρόνια χρειάζονται για να συμπληρώσετε την ηλικία των 75 ετών. Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει διαφορετικούς όρους έτους και ορισμένες σας επιτρέπουν να παρατείνετε — αλλά μόνο μέχρι την ηλικία των 75. Για το λόγο αυτό, μόνο το 1 τοις εκατό των οικογενειών των αντισυμβαλλομένων έχει την ευκαιρία να εξαργυρώσει τις παροχές τους.

Επιπλέον, η ασφαλιστική κάλυψη διαρκείας δεν έχει μόνο μία γεύση. Οι δύο τύποι που προσφέρονται περισσότερο είναι η φθίνουσα κάλυψη και η κάλυψη επιπέδου — και η γνώση της διαφοράς μεταξύ των δύο μπορεί να σημαίνει μια χρήσιμη πολιτική ή μια άχρηστη πολιτική στην περίπτωσή σας.

Μια φθίνουσα πολιτική διάρκειας ξεκινά με ένα συγκεκριμένο ποσό παροχών (ας πούμε, 5000 $) και μειώνεται κάθε χρόνο. Έτσι τον πρώτο χρόνο θα είχατε $5000, τον επόμενο χρόνο θα είχατε $4000 και ούτω καθεξής. Το ποσό που μειώνεται κάθε χρόνο εξαρτάται από το ποσό της παροχής και τη διάρκεια του συμβολαίου. Η θετική πλευρά σε αυτό είναι ότι η μείωση της κάλυψης είναι η φθηνότερη πολιτική που μπορείτε να πάρετε, ακόμη και εντός των τύπων κάλυψης διάρκειας.

Ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής επιπέδου διάρκειας δεν μειώνεται σε αξία και τα ασφάλιστρα παραμένουν ίδια. Αυτό είναι συνήθως αναμενόμενο από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά η μείωση μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για ορισμένες περιπτώσεις. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε ποιος όρος ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής θα δεσμευτείτε — θα μπορούσε να επηρεάσει τους αγαπημένους σας αργότερα.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.