Σημαντικές συμβουλές για την οδήγηση το χειμώνα

Σε κανέναν δεν αρέσει το απρόβλεπτο των ξαφνικών αλλαγών στα στοιχεία (και σε άλλους οδηγούς για αυτό το θέμα). Ωστόσο, ο χειμώνας πλησιάζει. Μαζί με τον χειμωνιάτικο καιρό έρχεται ίσως το χειρότερο μέρος: χειμερινή οδήγηση. Κανείς δεν ανυπομονεί να οδηγήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αυτή τη σεζόν ασφαλή και ζεστή.

Υπάρχουν όμως τρόποι να προετοιμαστείτε τώρα για την χειμερινή οδήγηση. Και δεδομένου ότι η ετοιμότητα είναι ίσως η καλύτερη άμυνα έναντι απρόβλεπτων περιστάσεων, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να σκεφτούμε αυτές τις παγωμένες μέρες που έρχονται.

Πρώτα, προσέξτε τον καιρό. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο πάντα γνωρίζοντας την προβλεπόμενη πρόβλεψη για τα ταξίδια σας. Υπάρχουν ιστότοποι και προγράμματα παρακολούθησης καιρού που παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τον καιρό σε επίπεδο δρόμου που μπορεί να παρέχουν αρκετές πληροφορίες για να αλλάξουν τα σχέδιά σας και να σας κρατήσουν ασφαλείς. Σχεδιάστε ανάλογα γνωρίζοντας πάντα τι είναι μπροστά.

Δεύτερον, ετοιμάστε το αυτοκίνητό σας. Κάντε το σέρβις του καλοριφέρ σας αυτή την εποχή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα επίπεδα αντιψυκτικού σας και έχετε πολύ χειμερινό υγρό υαλοκαθαριστήρα έτοιμο για φωτιά. Άλλες προετοιμασίες για το αυτοκίνητο περιλαμβάνουν: έλεγχο των φρένων, του υγρού φρένων, της πίεσης αέρα στα ελαστικά καθώς και του πέλματος, του θερμαντήρα, της μπαταρίας και του αποψυκτη. Εάν βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε καλή κατάσταση, θα μπορούσε να σας γλιτώσει από μια κρύα, χειμωνιάτικη νύχτα που περιμένετε για σέρβις στην άκρη του δρόμου.

Υπάρχουν μερικά άλλα αντικείμενα που πρέπει να βρίσκονται στο αυτοκίνητό σας ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τέτοια είδη περιλαμβάνουν: ζεστά ρούχα όπως βαριές μπότες, χοντρές κάλτσες, χειμωνιάτικο καπέλο, γάντια και επιπλέον ρούχα, κουβέρτα ή υπνόσακο, κιτ πρώτων βοηθειών, ενεργειακά τρόφιμα έκτακτης ανάγκης όπως μπάρες granola, φακό εργασίας με επιπλέον μπαταρίες, κερί και αδιάβροχα σπίρτα, φωτοβολίδες δρόμου, καλώδια ενίσχυσης, άμμος ή αλάτι ή απορρίμματα γατούλας, μια ξύστρα πάγου, ένα μικρό φτυάρι, μια τηλεφωνική λίστα με επαφές έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και εταιρειών ρυμούλκησης και του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου και φορτιστή μπαταρίας.

Τέλος, μην αφήνετε ποτέ τη δεξαμενή αερίου σας να είναι περισσότερο από μισή άδεια. Κατά τη διάρκεια έντονου κρύου καιρού μπορεί να συσσωρευτεί πάγος στη δεξαμενή και στις γραμμές καυσίμου. Το να διατηρείτε γεμάτο ρεζερβουάρ είναι καλύτερο αυτή την εποχή.

Η οδήγηση του χειμώνα μπορεί να είναι απειλητική, αλλά έχοντας επίγνωση των συνθηκών και λίγες προετοιμασίες για το αυτοκίνητο, θα ξεπεράσουμε όλο τον πάγο, το χιόνι, την άμμο και το αλάτι που πρόκειται να έρθει και οδηγήσουμε σε μια άλλη όμορφη άνοιξη που μας περιμένει στην άλλη πλευρά.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.