Πώς το κάπνισμα επηρεάζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας σας

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Πρέπει να έχετε δει το προειδοποιητικό μήνυμα σε όλα τα κουτιά τσιγάρων – «Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία». Το κάπνισμα είναι η βασική αιτία του 30% όλων των θανάτων από καρκίνο και προκαλεί 16 φορές υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Υπάρχουν σχεδόν 120 εκατομμύρια καπνιστές στην Ινδία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ινδία φιλοξενεί περίπου το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού που καπνίζει. Ο αριθμός των ανδρών που καπνίζουν καπνό αυξήθηκε από 78 εκατομμύρια το έτος 1998 σε 108 εκατομμύρια το 2015. Η κατανάλωση καπνού ευθύνεται για το θάνατο 6 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο. Η άμεση κατανάλωση καπνού ευθύνεται για περισσότερους από 5 εκατομμύρια θανάτους και 0,6 εκατομμύρια θάνατοι οφείλονται στην έκθεση στο παθητικό κάπνισμα. Λαμβάνοντας υπόψη σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση απαγόρευσε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους από τις 2 Οκτωβρίου 2008.

Όχι μόνο η υγεία σας, αλλά σας κάνει επίσης να πληρώνετε υψηλότερα ασφάλιστρα για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, λόγω αυξημένων κινδύνων για την υγεία και μικρότερου προσδόκιμου ζωής. Ωστόσο, ένας μη καπνιστής λαμβάνει εκπτώσεις premium ως ανταμοιβή για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ως καπνιστής, καλό είναι να μην κρύβετε τη συνήθεια του καπνίσματος από την ασφαλιστική εταιρεία υγείας σας, καθώς σας βοηθά να καλύψετε θέματα υγείας που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Υπάρχει μεγάλη περιέργεια μεταξύ των ανθρώπων για το πώς το κάπνισμα επηρεάζει την ασφάλιση υγείας και το κόστος της. Ας ενημερωθείτε για το κάπνισμα και τις επιπτώσεις του στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.

Κάπνισμα – Τι περιλαμβάνει

Το κάπνισμα περιλαμβάνει την εισπνοή του καπνού του καμένου καπνού με τη μορφή τσιγάρων, πούρων και μπεντί. Είτε είστε περιστασιακός καπνιστής είτε καπνιστής συχνά, θα θεωρείστε καπνιστής σύμφωνα με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.

Οι καπνιστές μπορούν να αγοράσουν ασφάλιση υγείας, ωστόσο μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να χρεώσει επιπλέον ασφάλιστρο ή να απορρίψει την αίτησή σας για ασφάλιση, ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε σε τακτική βάση. Ένας καπνιστής μπορεί επίσης να χρειαστεί να περάσει από πρόσθετους ελέγχους υγείας που μπορούν να βοηθήσουν μια ασφαλιστική εταιρεία να εξακριβώσει τον παράγοντα κινδύνου και στη συνέχεια να χρεώσει το ποσό του ασφαλίστρου ανάλογα.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει την υγεία και το ασφάλιστρο

Το κάπνισμα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας, μερικά από αυτά αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Κυκλοφορικό σύστημα: Το κάπνισμα οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακό πόνο και αρτηριακή πίεση. Η συσσώρευση λιπαρών οξέων μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση.

Ανοσοποιητικό σύστημα: Το κάπνισμα οδηγεί σε σοβαρές και μακροχρόνιες ασθένειες. Οι καπνιστές είναι πιο επιρρεπείς να αναπτύξουν έλκη, καρκίνο, πνευμονία, υψηλή αρτηριακή πίεση, βρογχίτιδα και άλλες ιογενείς/βακτηριακές/μυκητιακές λοιμώξεις.

Αναπνευστικό σύστημα: Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τις πνευμονικές λειτουργίες και τη δύσπνοια. Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους αερόσακους των πνευμόνων, αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης χρόνιας βρογχίτιδας.

Στοματική υγιεινή: Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών, λεκέδες δοντιών, ασθένεια των ούλων που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τερηδόνας.

Καρκίνος: Το κάπνισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί επίσης καρκίνο σε διάφορα όργανα του σώματος.

Όταν πρόκειται για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, μια ασφαλιστική εταιρεία λαμβάνει υπόψη το μέγεθος των ασθενειών και των θανάτων που προκαλούνται από το κάπνισμα και γι’ αυτό οι καπνιστές πρέπει να πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα για να επωφεληθούν από ασφαλιστική κάλυψη υγείας. Συνήθως, οι ασφαλιστικές εταιρείες χρεώνουν περίπου 15 έως 20 τοις εκατό υψηλότερα από έναν ασφαλισμένο καπνιστή. Όσοι καπνίζουν θα πρέπει να υποβληθούν σε πρόσθετους ιατρικούς ελέγχους, προτού ο ασφαλιστής σας εκδώσει το συμβόλαιο.

Ας καταλάβουμε τη διαφορά της πριμοδότησης μεταξύ ενός καπνιστή και ενός μη καπνιστή.

Η Ritesh (μη καπνιστής) σε ηλικία 30 ετών αγοράζει ένα ατομικό πρόγραμμα υγείας με κάλυψη 5 Lacs Rs, για περίοδο συμβολαίου 1 έτους, το χρεώσιμο ποσό ετήσιου ασφαλίστρου είναι 4.656 Rs. Ωστόσο, ο Raj (καπνιστής) αγοράζει ένα ατομικό πρόγραμμα υγείας, χρεώνεται με ένα ετήσιο ποσό πριμοδότησης 7.552 Rs. Η αύξηση του ποσού της πριμοδότησης οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι η Ansh ανήκει στην κατηγορία της πριμοδότησης καπνιστών. Μπορούμε να δούμε ότι ο Raj πληρώνει 2896 Rs επιπλέον λόγω του καπνίσματος.

Καπνιστής με υπάρχοντα προβλήματα υγείας

Εάν είστε συχνός καπνιστής που έχει προκαλέσει τα συμπτώματα της φθίνουσας κατάστασης υγείας και αναρωτιέστε αν μπορείτε να πάρετε ασφάλιση υγείας. Η απάντηση είναι ναι, το μόνο που απαιτείται είναι να γίνουν ειλικρινείς και σωστές αποκαλύψεις.

Στη συνέχεια, η ασφαλιστική εταιρεία θα αξιολογήσει τον κίνδυνο που σχετίζεται με το προφίλ σας και στη συνέχεια θα αποφασίσει για τους όρους και τις προϋποθέσεις και το ασφάλιστρο που θα χρεωθεί για την παροχή μιας κάλυψης υγείας. Τα ασφάλιστρα που χρεώνονται θα είναι υψηλότερα και θα εφαρμοστεί περίοδος αναμονής για την κάλυψη των προϋπαρχουσών ασθενειών σας. Επιπλέον, εάν αναζητάτε μια άμεση κάλυψη για την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας σας, μπορείτε να πάτε για μια πολιτική κρίσιμης ασθένειας.

Συμπέρασμα:

Το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά την υγεία σας και το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας. Μια ασφαλιστική εταιρεία θα σας χρεώσει υψηλότερο ασφάλιστρο ανάλογα με τον κίνδυνο που σχετίζεται με την παροχή κάλυψης υγείας. Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειώσετε ότι θα πρέπει να αποκαλύπτετε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας και τις συνήθειες καπνίσματος. Σε περίπτωση που βρεθείτε να κρύβετε ή να παρέχετε πλαστά στοιχεία, η ασφαλιστική εταιρεία ενδέχεται να αρνηθεί να διακανονίσει τις απαιτήσεις.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.