Πώς να προστατέψετε τα Cycas σας από τον κρύο καιρό

Ακόμη και σε σχετικά ήπια κλίματα, όπως αυτά στη Νότια Καλιφόρνια, μπορεί να θέσει προκλήσεις για τα νεαρά Κυκάδια. Όταν δεν έχετε το πλεονέκτημα των μεγάλων φυτών κάλυψης, πρέπει να λάβετε πρόσθετα μέτρα για να προστατεύσετε την επένδυσή σας σε cycad.

Με 39 χρόνια εμπειρίας, καλλιέργειας και συντήρησης φοινίκων και κυάδων, ελπίζω ότι καθώς πλησιάζει ο κρύος χειμώνας, μπορώ να σας βοηθήσω να πετύχετε στον κήπο σας. Ελπίζω να μοιραστώ τις επιτυχίες μου, καθώς και τις αποτυχίες μου, και πώς τις ξεπέρασα.

Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το κλίμα σας, όταν φροντίζετε τους φοίνικες και τις κυάδες. Αυτή τη στιγμή ζω στο Βόρειο Σαν Ντιέγκο και το έχω κάνει εδώ και 12 χρόνια. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ζεστό το καλοκαίρι, αλλά πολύ πιο ψυχρό το χειμώνα. Ενώ έχω ζήσει εδώ, η θερμοκρασία ήταν τόσο χαμηλή όσο 20’s Fahrenheit, για 3 από τα χρόνια που είμαι εδώ. Αντίθετα, ζούσα πολύ κοντά στον ωκεανό, όπου ο καιρός ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο ήπιος.

Δυστυχώς, αυτός ο ακραίος κρύος καιρός, έχει σκοτώσει πολλά σπορόφυτα και νεαρούς φοίνικες και κυάδρους, καθώς και κάψιμο των φύλλων σε πολλούς από τους μεγαλύτερους φοίνικες και κυάδιές μου.

Τα φύλλα των μεγάλων πράσινων κυάδων φύλλων που βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους, συχνά καίγονταν μέχρι την κορυφή των φύλλων, λόγω της έλλειψης υπερυψωμένου θόλου. Αυτό φάνηκε να οφείλεται στον κρύο αέρα, που συναντούσε άμεσα τα ανώτερα περισσότερα φύλλα των κυάδων. Ευτυχώς, τα πιο χαμηλά φύλλα έτειναν να αποφεύγουν την άμεση επίδραση του κρύου αέρα, καθώς εμφάνιζαν μικρή ή καθόλου ζημιά από εγκαύματα από το κρύο. Προφανώς, οι νεαροί φοίνικες και οι κυάδες επωφελούνται σημαντικά από την προστασία από τα εναέρια επίπεδα.

Για έναν σχετικά νεαρό κήπο, που έχει ελάχιστη προστασία από τα εναέρια επίπεδα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να δοθεί λύση.

1. Αποκτήστε μερικά μεγαλύτερα φυτά (προτιμώ τους φοίνικες που αντέχουν στο κρύο) για προστασία από το κεφάλι.

2. Καλύψτε τα φυτά με προστατευτικό φύλλο

3. Καλύψτε το cycad caudex με καλαμάκι.

4. Για μικρότερα φυτά. καλύψτε ολόκληρο το φυτό με μια ανάποδη γλάστρα ή πλαστικό κάδο απορριμμάτων. Βεβαιωθείτε όμως ότι αυτά τα καλύμματα έχουν αφαιρεθεί μόλις περάσει το κρύο.

5. Δοκιμάστε και επιλέξτε είδη φυτών που έχουν μεγαλύτερη ανοχή στο κρύο

Εάν αφιερώσετε χρόνο για να προστατέψετε τα νεαρά κυκλάκια σας, μπορούν να προσφέρουν μια ζωή απόλαυσης.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.