Πώς να διαμορφώσετε τη Δήλωση Πολιτικής Ποιότητας και τους Στόχους Ποιότητας στο Εγχειρίδιο Ποιότητας ISO

Όταν ξεκινάτε ένα νέο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και γράφετε ένα νέο εγχειρίδιο ποιότητας για τον οργανισμό σας, μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβετε είναι πώς πρέπει να διαβάζεται η δήλωση πολιτικής ποιότητας. Η δήλωση πολιτικής ποιότητας αποτελεί απαίτηση ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας ISO9001:2000 και μπορεί να θεωρηθεί ως η γενική κατευθυντήρια φιλοσοφία της εταιρείας ή του οργανισμού σας.

Εάν συγκρίνετε την καθοδήγηση μιας εταιρείας με τη διεύθυνση ενός πλοίου, το ναυτικό ισοδύναμο μιας δήλωσης πολιτικής ποιότητας μπορεί να είναι κάτι σαν “Θα ταξιδέψουμε στη Νέα Υόρκη”. Αυτή είναι μια γενική δήλωση του γενικού στόχου. Στο εγχειρίδιο ποιότητας της εταιρείας σας, μπορείτε να πείτε κάτι σαν “Οι στόχοι μας είναι να επιτύχουμε 100 τοις εκατό ικανοποίηση πελατών, να καινοτομούμε συνεχώς στα προϊόντα μας και να βελτιώνουμε συνεχώς όλες τις δραστηριότητές μας”. Πώς μπορείτε να κατευθύνετε το πλοίο αν δεν ξέρετε πού θέλετε να πάτε;

Οι ποιοτικοί στόχοι που επιλέγετε να συμπεριλάβετε στο εγχειρίδιο ποιότητας σας, από την άλλη πλευρά, είναι οι καθημερινοί στόχοι που θα δείξουν πώς τα πάτε σε σχέση με τον γενικό σας στόχο. Οι στόχοι ποιότητας αποτελούν επίσης απαίτηση ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας ISO9001:2000 και πρέπει να περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο ποιότητας.

Ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του οργανισμού σας, συνιστώ να έχετε από 3 έως 7 στόχους ποιότητας στο εγχειρίδιο ποιότητας. Οποιοδήποτε λιγότερο από τρία είναι πιθανώς ανεπαρκές για να μετρήσετε με ακρίβεια τη βελτίωση της ποιότητάς σας. Οποιαδήποτε περισσότερα από 7 είναι πιθανώς πολύ δύσκολο να παρακολουθούνται και μπορεί να αρχίσουν να γίνονται περιττά.

Οι στόχοι ποιότητας πρέπει να είναι μετρήσιμοι με βάση αντικειμενικά, αριθμητικά δεδομένα. Μια ασαφής δήλωση στο εγχειρίδιο ποιότητας, όπως “δημιουργήστε το καλύτερο προϊόν” δεν είναι μετρήσιμη. Η λέξη “καλύτερο” είναι μια υποκειμενική αξιολόγηση και δεν μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια. Οι ποιοτικοί στόχοι σας θα πρέπει πιθανότατα να περιέχουν κάποιο είδος αριθμητικής αναφοράς. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

  • Βαθμολογία ικανοποίησης πελατών — 97 τοις εκατό ή καλύτερη.
  • Επιστροφές πελατών — λιγότερες από 10 το μήνα
  • Επιστροφές πελατών — λιγότερο από, 5 τοις εκατό των πωλήσεων.
  • Ποσοστό απόρριψης τελικής επιθεώρησης — λιγότερο από, 5 τοις εκατό των μονάδων που παράγονται.

Πρέπει να διατηρείτε αρχεία για την απόδοση του οργανισμού σας. Πρέπει να παρακολουθείτε πώς τα πάτε σε σχέση με κάθε έναν από τους ποιοτικούς σας στόχους. Αυτά τα αρχεία θα ελεγχθούν από τον τρίτο ελεγκτή σας σε περίπτωση που ελεγχθείτε σύμφωνα με το πρότυπο ISO9001:2000.

Είτε είστε πιστοποιημένος ISO είτε όχι, είναι σίγουρα προς το συμφέρον σας να παρακολουθείτε πού βρίσκεστε σε σχέση με το πού θέλετε να βρίσκεστε. Για να κατευθύνετε το πλοίο με ακρίβεια, όχι μόνο πρέπει να γνωρίζετε πού θέλετε να πάτε, αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζετε πού βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή.

Σας συνιστώ να συλλέγετε στατιστικά στοιχεία για την απόδοση του ποιοτικού στόχου σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Οι μετρήσεις της απόδοσής σας θα πρέπει να είναι μία από τις εισροές για τη συνάντηση αξιολόγησης της διοίκησης, αλλά είστε ελεύθεροι να συγκεντρώνετε και να εξετάζετε τα στατιστικά στοιχεία όσο συχνά πιστεύετε ότι θα ήταν χρήσιμα.

Είτε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της διοίκησης είτε σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή, μια ανάλυση της ποιοτικής απόδοσης του στόχου σας μπορεί να είναι αρκετά αποκαλυπτική. Μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο ή να επισημάνει ελλείψεις. Ας ελπίσουμε ότι μια τακτική ανάλυση των ποιοτικών στόχων σας θα σας κρατά σε καλό δρόμο και θα σας οδηγεί στη σωστή κατεύθυνση, στην προσπάθειά σας να βελτιώνετε συνεχώς το σύστημα ποιότητας και ολόκληρο τον οργανισμό σας.

Συνιστώ πάντα στους ανθρώπους να διατηρούν το εγχειρίδιο ποιότητας ISO όσο το δυνατόν απλούστερο, καλύπτοντας παράλληλα τις απαραίτητες απαιτήσεις του ISO9001:2000. Διατηρήστε τη δήλωση πολιτικής ποιότητας απλή, αλλά ουσιαστική. Διατηρήστε τους ποιοτικούς σας στόχους απλούς, ουσιαστικούς και μετρήσιμους.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.