Πώς είναι ο καιρός όταν ταξιδεύετε στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο;

Το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο είναι τα νοτιότερα νησιά των Windward Islands της ανατολικής Καραϊβικής. Το Τρινιντάντ βρίσκεται ακριβώς βορειοανατολικά της νοτιοαμερικανικής χώρας της Βενεζουέλας. Το Τομπάγκο είναι ένα πολύ μικρότερο νησί βορειοανατολικά του Τρινιδάδ. Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν εξαρτώνται τόσο πολύ από την τουριστική βιομηχανία, αλλά παραμένουν δημοφιλής προορισμός, ειδικά για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος από τροπικούς κυκλώνες κατά την περίοδο των τυφώνων.

Βροχόπτωση

Τρινιντάντ και Τομπάγκο κατά μέσο όρο περίπου 80 ίντσες βροχής ετησίως. Αυτά τα σύνολα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά με υψηλότερες ποσότητες έως και 150 ίντσες στη βόρεια περιοχή του Τρινιντάντ. Η υγρή περίοδος αρχίζει τον Μάιο και συνεχίζεται μέχρι τον Δεκέμβριο. Οκτώ έως δέκα ίντσες βροχής είναι σύνηθες να πέφτουν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Τις περισσότερες φορές η βροχή πέφτει σε σύντομες έντονες εκρήξεις. Η ξηρή περίοδος διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο. Γενικά μόνο περίπου 1 ½” έως 2 ½” βροχής πέφτει κάθε μήνα.

Θερμοκρασίες

Οι θερμοκρασίες στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο διαφέρουν ελαφρώς μόνο στις βαθιές τροπικές περιοχές. Τα υψηλότερα επίπεδα ημέρας κυμαίνονται από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 το χειμώνα έως τα ανώτερα της δεκαετίας του ’80 τον υπόλοιπο χρόνο. Οι πρωινές χαμηλές θερμοκρασίες ποικίλλουν με παρόμοιο τρόπο με χαμηλές στη δεκαετία του ’70 κατά τη διάρκεια του χειμώνα και στα μέσα της δεκαετίας του ’70 κατά τον υπόλοιπο χρόνο. Τα χαμηλά ρεκόρ πέφτουν μόνο στα χαμηλά της δεκαετίας του ’60 το χειμώνα. Τα υψηλά ρεκόρ είναι από τα χαμηλά έως τα μέσα της δεκαετίας του ’90 κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Περίληψη καιρού ταξιδιού

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Τρινιντάντ και Τομπάγκο μπορούν να βρουν όμορφες παραλίες, εκλεκτούς καταδυτικούς υφάλους και οικολογικό τουρισμό. Και τα δύο νησιά έχουν μια υγρή περίοδο που διαρκεί περίπου τα 2/3 του χρόνου. Οι επισκέπτες που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητές τους να δουν βροχή θα πρέπει να ταξιδέψουν στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης. Ο πιο ξηρός μήνας κατά μέσο όρο είναι ο Μάρτιος. Το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο βρίσκονται νότια της κύριας ζώνης των τυφώνων και οι άμεσες επιπτώσεις των τροπικών κυκλώνων είναι σπάνιες. Οι ταξιδιώτες θα εξακολουθούν να θέλουν να μένουν ενημερωμένοι για πληροφορίες για τον τροπικό καιρό ενώ επισκέπτονται τα νησιά.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.