Πώς είναι ο καιρός όταν ταξιδεύετε στην Αρούμπα;

Η Αρούμπα είναι μέρος του Βασιλείου της Ολλανδίας και βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα βόρεια της Βενεζουέλας. Τα νησιά Bonaire και Curacao των Ολλανδικών Αντίλλων βρίσκονται ακριβώς στα ανατολικά. Η Αρούμπα είναι αρκετά επίπεδη με λόφους αρκετές εκατοντάδες πόδια ψηλά. Είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και φημίζεται για τις παραλίες με τη λευκή άμμο.

Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες περνούν σχεδόν πάντα στα βόρεια της Αρούμπα, μέσω της κεντρικής Καραϊβικής ή βορειότερα. Περιστασιακά κάποια περιθωριακά εφέ, όπως εξωτερικές μπάντες βροχής ή ψηλό σέρφινγκ φτάνουν στο νησί. Οι άνεμοι του ανώτερου αέρα είναι συνήθως δυσμενείς για την ανάπτυξη τυφώνων κοντά στην Αρούμπα. Οι τροπικές καταιγίδες και οι τυφώνες που όντως φέρνουν περιθωριακά φαινόμενα σχηματίζονται ως επί το πλείστον ανατολικά των Μικρών Αντιλλών και στη συνέχεια κινούνται πολύ βόρεια του νησιού.

Βροχόπτωση Αρούμπα

Η Αρούμπα έχει μια σύντομη υγρή περίοδο που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Η αυξημένη βροχή οφείλεται στην εγγύτητα της κοιλάδας των μουσώνων στη βόρεια Νότια Αμερική. Περίπου 3-4 ίντσες βροχοπτώσεων εμφανίζονται κάθε μήνα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Το υπόλοιπο του έτους είναι αρκετά ξηρό με μέσο όρο μια ίντσα το μήνα.

Θερμοκρασίες Αρούμπα

Οι θερμοκρασίες αλλάζουν ελάχιστα κατά τη διάρκεια του έτους. Τα υψηλά είναι στη δεκαετία του ’80 από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου. Τα χαμηλά κατά τη διάρκεια της νύχτας πέφτουν μόνο κοντά στους 80 βαθμούς. Την υπόλοιπη ημέρα του έτους οι υψηλές θερμοκρασίες φτάνουν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με χαμηλά στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Περίληψη καιρού ταξιδιού Αρούμπα

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Αρούμπα μπορούν να υπολογίζουν σε πολλή ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Οι θερμοκρασίες είναι ζεστές και αλλάζουν ελάχιστα όλο το χρόνο. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία απειλή για άμεσο χτύπημα από τυφώνα, αν και μπορεί να προκύψουν κάποια περιθώρια. Οι ταξιδιώτες μπορεί να θέλουν να μένουν ενημερωμένοι για πληροφορίες για τον τροπικό καιρό, ειδικά κατά την περίοδο των τυφώνων.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.