Πώς είναι ο καιρός στον Μαυρίκιο;

Ο Μαυρίκιος είναι ένα από τα πιο όμορφα και προσβάσιμα νησιά στον κόσμο, ένας πραγματικός τροπικός παράδεισος. Ο Μαυρίκιος βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή η μοναδική γεωγραφική θέση δίνει στον Μαυρίκιο ένα ήπιο και σχετικά ευχάριστο κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στον Μαυρίκιο και πώς είναι οι κλιματικές διακυμάνσεις;

Ο Μαυρίκιος έχει ένα συναρπαστικό μείγμα μικροκλίματος, όλα αρκετά ήπια. Ενώ οι ντόπιοι παραπονιούνται για «κρύο» καιρό κατά τη διάρκεια του «χειμώνα» στον Μαυρίκιο, η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου στις ακτές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να κάνετε ένα μεταμεσονύκτιο κολύμπι στη θάλασσα στον Μαυρίκιο κάτω από έναν έναστρο ουρανό στη μέση του χειμώνα. Αυτό δίνει στη χώρα ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στο μέτρο που μπορείτε να επισκεφτείτε τον Μαυρίκιο σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Πότε είναι λοιπόν η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Μαυρίκιο; Λοιπόν, εξαρτάται από το τι θέλετε να πάτε εκεί. Εξαιρουμένης της περιόδου αιχμής των κυκλώνων (Ιανουάριος και Φεβρουάριος), ο Δεκέμβριος έως ο Μάρτιος είναι οι καλύτεροι μήνες για καταδύσεις, όταν τα νερά είναι πιο καθαρά. Ιούνιος έως Αύγουστος είναι το καλύτερο για σέρφινγκ. και ο Οκτώβριος έως τον Απρίλιο είναι εξαιρετικός για ψάρεμα μεγάλων θηραμάτων, όταν τα μεγάλα αρπακτικά τρέφονται κοντά στην ακτή. Ο «χειμώνας» του Μαυρικίου εμφανίζεται από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, όταν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας πέφτουν από κολλώδεις σε γλυκές. Με λιγότερη βροχή και υγρασία, αυτή είναι μια από τις ωραιότερες στιγμές για επίσκεψη.

Η λιγότερο ευχάριστη περίοδος είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν οι μεγάλες μέρες μπορεί να αποδειχθούν πολύ ζεστές και υγρές για κάποιους και η απειλή των κυκλώνων είναι στον αέρα. Αν πρέπει να πάτε στον Μαυρίκιο την πιο ζεστή εποχή και δεν σας αρέσουν ιδιαίτερα οι ζεστές μέρες, μπορείτε πάντα να αποφύγετε τις ηλιόλουστες παραλίες. Ακόμη και όταν είναι πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου στην ακτή, οι πόλεις στην ενδοχώρα σε υψηλότερα εδάφη είναι συνήθως πιο δροσερές. Το Curepipe για παράδειγμα είναι μια πόλη που βρίσκεται στο κεντρικό οροπέδιο, μια από τις υψηλότερες περιοχές του Μαυρικίου. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ αυτής της πόλης και ενός παραθαλάσσιου θέρετρου μπορεί να είναι σημαντική. Η επιλογή είναι δική σου. Είναι προφανώς πιο διασκεδαστικό κάτω από την ακτή και μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο. Μείνετε μακριά από τις παραλίες στον μεσημεριανό ήλιο και κάντε μακρινούς ρομαντικούς περιπάτους στις αμμώδεις παραλίες του Μαυρικίου το ηλιοβασίλεμα.

Πότε είναι λοιπόν η καλύτερη στιγμή για να πάτε στον Μαυρίκιο; Επειδή δεν υπάρχουν ακραίες κλιματικές συνθήκες, εκτός από τους σπάνιους κυκλώνες που διαρκούν λίγες μέρες, μπορείτε να πάτε σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό φυσικά δίνει στον Μαυρίκιο ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι άλλων τουριστικών προορισμών. Η χώρα και το κλίμα της προσελκύουν πράγματι έναν αυξανόμενο αριθμό τουριστών, τοποθετώντας έτσι τον Μαυρίκιο στις κορυφαίες λίστες των παγκόσμιων προορισμών διακοπών.

About admin

Check Also

Τυπικός καιρός των βόρειων περιοχών του Πακιστάν

Το κλίμα και ο καιρός στις βόρειες περιοχές του Πακιστάν ελέγχονται από το υψόμετρο. Τα …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.