Πότε κάνατε τελευταία αναθεώρηση της ασφαλιστικής σας κάλυψης;

Πότε είναι η τελευταία φορά που συγκρίνατε τις τιμές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων σπιτιού και αυτοκινήτου; Δυστυχώς, τα συμβόλαια που τηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα που συνοδεύουν ένα εκπληκτικό ρεκόρ ασφάλειας δεν μεταφράζονται πάντα σε χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι έχετε καλή τιμή, οι περιοδικές αγορές είναι έξυπνες.

Αφού έλαβα το ενημερωτικό δελτίο μου για τον Απρίλιο και προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή μου για τη διατήρηση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ομπρέλα, ένας από τους αναγνώστες μου επικοινώνησε με τον ασφαλιστή του για να προσθέσει κάλυψη. Αυτός ο αναγνώστης σοκαρίστηκε όταν ο ασφαλιστής του τον ενημέρωσε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ομπρέλας επειδή δεν είχε επαρκή ασφάλεια αστικής ευθύνης στο συμβόλαιο του αυτοκινήτου του. (Απαιτείται ελάχιστη ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου – συχνά 500.000 $ – για την αγορά κάλυψης ομπρέλας.) Αν και αυτό το άτομο είχε το ασφαλιστήριό του για οκτώ χρόνια, δεν γνώριζε ότι το συμβόλαιο παρείχε μόνο 50.000 $ κάλυψης ευθύνης. Το ποσό αυτό ήταν σαφώς ανεπαρκές για ένα άτομο που πλησιάζει και προετοιμάζεται για συνταξιοδότηση.

Εκτός από το ότι συνειδητοποίησε ότι ήταν σοβαρά υποασφαλισμένος, αυτό το άτομο ανακάλυψε ότι πλήρωνε επίσης υπερβολικά ασφάλιστρα. Για μόνο 50.000 $ κάλυψης αυτόματης ευθύνης, αυτό το άτομο πλήρωνε 914 $ ετησίως. Επιπλέον, το άτομο συνειδητοποίησε ότι πλήρωνε 351 $ ετησίως για τα 350.000 $ κάλυψης ευθύνης που είχε το άτομο στο διαμέρισμα του.

Συνεπώς, συνολικά, αυτό το άτομο πλήρωνε 1.265 $ ετησίως για 50.000 $ αστικής ευθύνης και 350.000 $ κάλυψη αστικής ευθύνης.

Αυτό το άτομο μίλησε στη συνέχεια με έναν ανεξάρτητο ασφαλιστικό πράκτορα για να αυξήσει την κάλυψη αστικής ευθύνης αυτοκινήτου σε ένα ποσό που του επέτρεψε να αποκτήσει ένα συμβόλαιο ομπρέλας. Αυτό ήταν κρίσιμο, καθώς μείωσε δραματικά την έκθεση στο παθητικό του ατόμου, έναν κίνδυνο που ένα άτομο με συσσωρευμένα περιουσιακά στοιχεία σαφώς δεν θα έπρεπε να έχει. Ακόμη καλύτερα, το άτομο μπόρεσε να επιτύχει δραματικά βελτιωμένα ποσοστά για τις πολιτικές του. Για ένα σύνολο 1.207 $ (λιγότερο από ό,τι πλήρωνε προηγουμένως!), το άτομο μπόρεσε να εξασφαλίσει κάλυψη 1.000.000 $ κάλυψης αστικής ευθύνης, 350.000 $ αστικής ευθύνης και μια επιπλέον πολιτική ομπρέλας 1.000.000 $.

Σαφώς, μπορεί να είναι ωφέλιμο να επανεξετάζετε και να συγκρίνετε περιστασιακά τα ποσοστά των ασφαλιστηρίων συμβολαίων σας. Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τα συμβόλαια που ανήκουν στην ιδιοκτησία για παρατεταμένες χρονικές περιόδους έχουν αποτελεσματική τιμή, αλλά μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο. Εάν δεν έχετε επαληθεύσει ότι είστε επαρκώς ασφαλισμένοι και δεν έχετε κάνει πρόσφατα σύγκριση κόστους, μιλήστε με έναν ανεξάρτητο ασφαλιστικό πράκτορα και ελαχιστοποιήστε την έκθεσή σας με οικονομικά αποδοτικά συμβόλαια.

About admin

Check Also

Μαφιόζοι στην Αμερική – Caspar Holstein – The Harlem Policy King

Θεωρήθηκε ιδιοφυΐα. ένας συμπονετικός άνθρωπος που έδινε δωρεάν στους φτωχούς. Αλλά ο Caspar Holstein έκανε …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.