Προειδοποίηση υγείας για κρύο καιρό: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι η υποθερμία είναι μια κατάσταση που συμβαίνει μόνο σε όσους έχουν παγιδευτεί στα βουνά για μέρες. Ωστόσο, αυτή η πάθηση, η οποία ορίζεται ως ασυνήθιστα χαμηλή θερμοκρασία σώματος, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με καρδιακές παθήσεις. Αν και η υποθερμία εμφανίζεται ως επί το πλείστον σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί επίσης να συμβεί σε θερμοκρασίες τόσο θερμές όσο 40°(F) και πάνω. Πως? Κρυώνετε από τη βροχή ή τον ιδρώτα, για παράδειγμα, ή δεν έχετε κατάλληλο ρουχισμό ή πηγές θερμότητας. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), κυνηγοί, αθλητές και άλλα άτομα που εκτίθενται σε μεγάλες περιόδους κρύου καιρού κινδυνεύουν, όπως και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε σπίτια με ανεπαρκή θέρμανση. Για όσους πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, η βαριά προσπάθεια σε κρύο καιρό, όπως το φτυάρι του χιονιού ή το σπρώξιμο των παιδιών στα έλκηθρα τους, μπορεί να προκαλέσει αναίρεση πίεσης στην καρδιά. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) προτείνει σε όσους πάσχουν από καρδιοπάθεια να προσέχουν το επίπεδο δραστηριότητάς τους σε χαμηλές θερμοκρασίες και να μην αγνοούν τους πόνους στο στήθος που προκαλεί το κρύο, αναφέροντας την καρδιακή ανεπάρκεια ως την κύρια αιτία θανάτων από υποθερμία.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αποφύγετε να γίνετε θύμα του χειμερινού καιρού; Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες που ορίζονται από την AHA:

  • Διατηρήστε το ζεστό ντυθείτε σε στρώσεις. Αυτό θα παγιδεύσει αέρα ανάμεσα στα ρούχα σας και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μόνωση.
  • Φοράτε πάντα καπέλο ή μαντίλα για να αποτρέψετε τη διαφυγή θερμότητας από το κεφάλι σας. Κρατήστε τα πόδια και τα χέρια καλυμμένα και ζεστά επίσης, καθώς η θερμότητα διαρρέει από αυτά τα άκρα.
  • Αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ πριν πάτε ή ενώ βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Το αλκοόλ διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα δίνοντάς σας μια ψεύτικη αίσθηση ζεστασιάς ενώ παράλληλα απομακρύνει τη θερμότητα από τα ζωτικά σας όργανα.

Ένα τελευταίο επικίνδυνο χαρακτηριστικό της υποθερμίας είναι ότι οι υποφυσιολογικές θερμοκρασίες του σώματος επηρεάζουν τον εγκέφαλο προκαλώντας ασαφή σκέψη, αργές αντιδράσεις και υπνηλία. Αυτό σημαίνει ότι η υποθερμία μπορεί να σας κρυφτεί χωρίς να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει ή να έχετε τα μέσα για να αναλάβετε δράση. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα στον εαυτό σας ή σε άλλον αφού περάσετε χρόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες, μετρήστε τη θερμοκρασία του ατόμου. Εάν το θερμόμετρο δείχνει χαμηλότερη από 95°(F), αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.