Πολιτική για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ

Δυστυχώς, μια πολιτική σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στον χώρο εργασίας αποτελεί ουσιαστικό μέρος ενός Εγχειριδίου Εργαζομένων. Η πολιτική σας θα πρέπει να είναι σαφής και σε απλά αγγλικά όχι νόμιμη. Η πολιτική πρέπει να αναφέρει γιατί έχετε μια πολιτική, ποια είναι η πολιτική σας και τις συνέπειες της παραβίασης αυτών των πολιτικών. Ακολουθεί μια λίστα με μια απλή Πολιτική που μπορείτε να προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

Πολιτική για τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στο χώρο εργασίας.

  • Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι ενοχλητικά και επικίνδυνα στη δουλειά.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή η πώληση παράνομων ναρκωτικών ανά πάσα στιγμή από οποιονδήποτε εργαζόμενο στη δουλειά ή εκτός λειτουργίας.
  • Απαγορεύεται η χρήση οινοπνεύματος στην εργασία ή πριν από την εργασία ή ανά πάσα στιγμή ώστε ο εργαζόμενος να βρίσκεται υπό την επήρεια όταν παρουσιάζεται στην εργασία του. Αυτή η πολιτική θα επεκτείνεται σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τα οχήματα, τις εγκαταστάσεις πελατών, τις λειτουργίες της εταιρείας, ανεξάρτητα από το αν η κοινωνική εργασία και οποιοδήποτε μέρος όπου ο εργαζόμενος μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπροσωπεί την εταιρεία.
  • Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να κάνει τεστ για ναρκωτικά και αλκοόλ πριν από την πρόσληψη, ανά πάσα στιγμή υπάρχει εύλογη υποψία μέθης και μετά από οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα είτε το ατύχημα έχει ως αποτέλεσμα τραυματισμό είτε όχι. Η εύλογη υποψία μπορεί να περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε υλικές αποδείξεις ή χρήση, ακανόνιστη συμπεριφορά ή μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας.
  • Απαγορεύεται επίσης η χρήση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων που επηρεάζουν την ικανότητα του υπαλλήλου να εκτελεί τις εργασίες που του έχουν ανατεθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να ενημερώνουν τον προϊστάμενό τους για οποιαδήποτε φάρμακα που συνταγογραφούνται ή χωρίς ιατρική συνταγή που μπορεί να προκαλέσουν επισφαλείς συνθήκες ή να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα του εργαζομένου, ώστε ο προϊστάμενος να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του ατόμου και της εταιρείας.
  • Ο υπάλληλος θα συνεργαστεί με εύλογες έρευνες από την εταιρεία για την εταιρική περιουσία και την περιουσία του εργαζομένου που έχει εισαχθεί στην εταιρική περιουσία.
  • Κατά την επιλογή της εταιρείας, η εταιρεία μπορεί, αλλά δεν απαιτείται να συνεργαστεί με τη θεραπεία και η απασχόληση μπορεί να συνεχιστεί όσο η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί και η εταιρεία έχει μια θέση για το άτομο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Η εταιρεία δεν υποχρεούται να πληρώσει εν όλω ή εν μέρει για οποιαδήποτε θεραπεία.
  • Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να αναστείλει ή να απολύσει οποιονδήποτε εργαζόμενο για παραβίαση της φαρμακευτικής της πολιτικής.
  • Η χρήση παράνομων ναρκωτικών ή αλκοόλ ή η αναφορά σε εργασία υπό επιρροή θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αναστολή ή εξιτήριο.
  • Η εταιρεία θα αναφέρει παράνομα ναρκωτικά στις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου και θα παραδώσει τυχόν ύποπτα ναρκωτικά ή σύνεργα στις εν λόγω αρχές επιβολής του νόμου.

Εάν έχετε κρατικές συμβάσεις ή συμβάσεις συνδικάτων, βεβαιωθείτε ότι η πολιτική σας είναι συμβατή με αυτές τις συμφωνίες. Εάν εργάζεστε στο χώρο εργασίας ενός πελάτη, βεβαιωθείτε ότι η πολιτική σας συμμορφώνεται με την πολιτική του πελάτη.

Θυμηθείτε εάν οι υπάλληλοί σας είναι «κατά βούληση» μπορείτε να τους απολύσετε για παραβίαση της πολιτικής σας για τα ναρκωτικά, ακόμα κι αν δεν τους το πείτε ότι γι’ αυτό τους απολύετε. Εάν επιλέξατε να τις αναστείλετε, το επίπεδο απόδειξης σας ίσως χρειαστεί να είναι υψηλότερο. Για παράδειγμα, εάν η παραγωγή εργασίας ενός υπαλλήλου πέσει και βρείτε ένα μισοάδειο μπουκάλι ποτό στο γραφείο του, μπορείτε να τον τερματίσετε και δεν χρειάζεται καν να του πείτε γιατί. Εάν τους αναστείλετε, θα πρέπει να τους πείτε γιατί αναστέλλονται διαφορετικά δεν θα υπάρχει κανένα όφελος από την αναστολή. Μπορείτε να εκθέσετε την εταιρεία και εσάς προσωπικά σε νομικά επιχειρήματα (όχι το μπουκάλι μου) και συνεπώς ευθύνη.

Πνευματικά δικαιώματα πρωτότυπου περιεχομένου 2010 Thomas Robinson

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.