Περιβαλλοντική Ανάλυση του TGI Friday’s

Το TGI Friday’s είναι ένα πολύ γνωστό όνομα σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, όπως κάθε άλλη επιχείρηση που αγωνίζεται, η TGI Friday’s αντιμετωπίζει καθημερινά προκλήσεις. Ορισμένοι παράγοντες από το γενικό και ειδικό περιβάλλον τους αποτελούν απειλές για την εταιρεία. Υπάρχουν πολλά ηθικά ζητήματα γύρω από την επιχείρηση που συμβάλλουν στην κοινωνική ευθύνη. Ωστόσο, η TGI Friday’s δεν αφήνει αυτούς τους παράγοντες να τους εμποδίσουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ευδοκιμούν σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη οικονομία.

Όπως και κάθε άλλη επιχείρηση, η TGI Friday’s επηρεάζεται από το γενικό και συγκεκριμένο περιβάλλον της. Το γενικό περιβάλλον μιας επιχείρησης είναι οι οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικοπολιτιστικές και πολιτικές τάσεις που επηρεάζουν έμμεσα όλους τους οργανισμούς. Οι οικονομικές τάσεις της TGI Friday είναι ακραίες. Η επιχείρησή τους λειτουργεί σε εποχές, όπως φαίνεται σε οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο. Οι επιχειρηματικές δυσκολίες και τα έσοδα είναι χαμηλά τους φθινοπωρινούς μήνες, καθώς παρατηρούνται τάσεις ότι οι πελάτες τρώνε σε εστιατόρια λιγότερο συχνά αυτούς τους μήνες. Η τεχνολογία είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στον τρόπο λειτουργίας του TGI Friday’s. Από τη μικρότερη χρήση τεχνολογίας όταν ανταμείβονται οι πελάτες εγγράφονται στο Διαδίκτυο, έως τη μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας όταν οι διακομιστές χρησιμοποιούν υπολογιστές για να τηλεφωνούν σε παραγγελίες, έως τη σημαντικότερη χρήση της τεχνολογίας όταν ο λογιστής χρησιμοποιεί υπολογιστές για να κάνει τη λογιστική της επιχείρησης, η τεχνολογία λειτουργεί απολύτως οργάνωση. Όσον αφορά το κοινωνικοπολιτισμικό στοιχείο, το TGI Friday’s δεν στοχεύει σε ένα δημογραφικό στοιχείο. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πελατών, υπαλλήλων και διευθυντών που μπορούν να βρεθούν στους τοίχους του οργανισμού. Οι πολιτικές τάσεις που επηρεάζουν τα TGI Friday’s αλλάζουν συνεχώς. Πολλοί διαφορετικοί νόμοι ρυθμίζουν τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, όπως νόμοι για τη διαφήμιση, εξυπηρετούν νόμους περί ασφαλούς ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ, κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων, ακόμη και τις πολιτικές των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο περιβάλλον μιας επιχείρησης αποτελείται από παράγοντες όπως πελάτες, ανταγωνιστές, προμηθευτές, βιομηχανικούς κανονισμούς και ομάδες υπεράσπισης. Κάποιοι θα έλεγαν ότι οι πελάτες διευθύνουν την επιχείρηση. Γεγονός είναι ότι χωρίς πελάτες μια επιχείρηση δεν θα επιβίωνε γιατί δεν θα έβγαζε χρήματα. Οι ανταγωνιστές απειλούν τους TGI Friday’s κάθε μέρα όταν αναπτύσσουν νέα στοιχεία μενού που είναι παρόμοια με τα στοιχεία του μενού τους και μερικές φορές ακόμη και σε φθηνότερη τιμή. Οι προμηθευτές μπορούν επίσης να διευθύνουν μια επιχείρηση, επειδή εάν μια εταιρεία δεν έχει προμήθειες, δεν μπορούν να ανοίξουν για επιχειρήσεις. Υπάρχει κανονισμός του κλάδου που ισχύει για να διασφαλίσει ότι κάθε TGI Friday’s έχει την ίδια ατμόσφαιρα και ότι ο πελάτης έχει την ίδια εμπειρία ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία πηγαίνει. Οι ομάδες υπεράσπισης απειλούν την επιχείρηση επειδή προσπαθούν συνεχώς να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης καθώς και να αλλάξουν τις πρακτικές τους. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις απειλές που αντιμετωπίζει η TGI Friday’s καθημερινά, ωστόσο δεν είναι ασυνήθιστο για οποιαδήποτε επιχείρηση να αντιμετωπίζει αυτές τις απειλές και πολλές άλλες.

Η TGI Friday’s έχει κοινωνική ευθύνη να αυξήσει τα κέρδη της με ηθικό τρόπο. Ωστόσο, πίσω από κλειστές πόρτες υπάρχουν ορισμένες ανήθικες πρακτικές που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την άνθηση της επιχείρησης. Όπως φαίνεται στην ταινία Αναμονή, πολλοί υπάλληλοι εστιατορίου περικόπτουν τις γωνίες για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη. Θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει αυτούς τους τύπους εργαζομένων «μισομάγουλα» εργάτες. Ωστόσο, η TGI Friday’s έχει την κοινωνική ευθύνη να διασφαλίζει ότι οι πελάτες τους λαμβάνουν την καλύτερη εμπειρία κάθε φορά που μπαίνουν στο εστιατόριο. Όχι μόνο είναι ηθικά διεφθαρμένο να επιτρέπονται αυτές οι συντομεύσεις, είναι επίσης παράνομο και αηδιαστικό. Η TGI Friday’s προσπαθεί για ένα υγιεινό, υγιεινό περιβάλλον για κάθε πελάτη, κάθε φορά.

Το TGI Friday’s αποτελεί βασικό στοιχείο όχι μόνο στην αμερικανική διατροφή, αλλά και στις διεθνείς δίαιτες. Αν και ο κύριος στόχος τους είναι να επικρατήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι παγκόσμιες δυνάμεις επηρεάζουν τον τρόπο διαχείρισης της εταιρείας και το πού αναπτύσσονται νέα εστιατόρια. Δεκαέξι χώρες περιλαμβάνουν ένα εστιατόριο TGI Friday’s και η επιχείρηση συνεχίζει να αναπτύσσεται. Περιττό να πούμε ότι η TGI Friday’s τα καταφέρνει εξαιρετικά στη διαρκώς αυξανόμενη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας.

Η επωνυμία της TGI Friday έχει γίνει μεγαλύτερη από ό,τι είχαν φανταστεί ποτέ οι ιδρυτές το 1965 όταν άνοιξε το πρώτο εστιατόριο. Η επιχείρηση έχει καταρρίψει τον ανταγωνισμό, χωρίς να αφήνει παράγοντες όπως το γενικό και ειδικό περιβάλλον, τα ηθικά ζητήματα ή η παγκοσμιοποίηση να γίνουν καταστροφική για την εταιρεία. Μέσω ενός συνδυασμού franchise και εταιρικών τοποθεσιών, το TGI Friday’s έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων στον κόσμο. Όχι μόνο το φαγητό τους σερβίρεται στα εστιατόρια, αλλά πρόσφατα το φαγητό τους έχει παραχθεί και συσκευαστεί για να πωληθεί σε καταψύκτες παντοπωλείων. Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι συμφωνούν ότι το TGI Friday’s είναι μια ατμόσφαιρα που είναι διασκεδαστική και φιλόξενη.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.