Περιβαλλοντικές Εκθέσεις

Έχουμε κάνει μια προσφορά για την αγορά ενός κτιρίου. Ενώ το ακίνητο φαίνεται περιβαλλοντικά καθαρό, το όλο θέμα μοιάζει με ναρκοπέδιο. Ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης μας;

Κατά την αγορά οποιουδήποτε ακινήτου, ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία σε οποιαδήποτε λίστα ελέγχου είναι το πλαίσιο με την ένδειξη “περιβαλλοντικό”. Υπάρχουν αρκετοί κρίσιμοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική έκθεση, εκτός των οποίων ο λιγότερο σημαντικός είναι το γεγονός ότι σχεδόν κάθε δανειστής θα επιβάλει μια τέτοια έκθεση. Για να περιπλέξει τα πράγματα, ο πωλητής μπορεί να έχει αντικρουόμενους στόχους και να μην θέλει να πάτε σε μια απεριόριστη “εξόρμηση ψαρέματος”. Αυτή η περιβαλλοντική έκθεση ΠΡΕΠΕΙ να γίνει σωστά. Με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, η αποτυχία να προστατευτείτε με μια ολοκληρωμένη αναφορά θα μπορούσε να είναι πιο ακριβή από το συνολικό κόστος απόκτησης του έργου! Επομένως, όταν διαπραγματεύεστε τη σύμβαση πώλησης, βεβαιωθείτε ότι έχετε το δικαίωμα να πραγματοποιήσετε επιθεώρηση Φάσης Ι, με περαιτέρω δικαιώματα σε επιθεώρηση Φάσης ΙΙ, εάν η Φάση Ι είναι θετική με οποιονδήποτε τρόπο.

Η προτεραιότητα μετά την υπογραφή της σύμβασης είναι να προσλάβετε μια αξιόπιστη περιβαλλοντική εταιρεία για να κάνει μια Φάση Ι στο κτήριο σας. Μια αναφορά Φάσης Ι περιλαμβάνει έρευνα των ιστορικών χρήσεων του ακινήτου καθώς και περπάτημα στην πιθανή τοποθεσία κάνοντας μια οπτική επιθεώρηση. Ένας πιστοποιημένος περιβαλλοντικός μηχανικός θα αναζητήσει αποχρωματισμένο σκυρόδεμα, νέα μπαλώματα από σκυρόδεμα ή άσφαλτο που μπορεί να υποδηλώνουν την αφαίρεση υπόγειων δεξαμενών (UST). Θα αναζητήσει επίσης άλλες περιβαλλοντικές ανησυχίες, όπως τύμπανα 55 γαλονιών.

Ένας δανειστής θα έχει συνήθως μια λίστα με εγκεκριμένες περιβαλλοντικές εταιρείες, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε αυτήν τη λίστα πριν προσλάβετε έναν μηχανικό. Είναι καλή πρακτική να παίρνεις συνέντευξη από τουλάχιστον δύο εταιρείες και να ζητάς προτάσεις και από τις δύο. Όταν προσλαμβάνω την εταιρεία, μου αρέσει να ενημερώνω τους διευθυντές εάν βρουν πληροφορίες που θα προκαλέσουν την ανάγκη να κάνουν κάποια φυσική εργασία (μια Φάση ΙΙ), η εταιρεία τους δεν θα χειρίζεται αυτό το στοιχείο της εργασίας. Αυτό θα αποφύγει την κατάσταση όπου ο περιβαλλοντικός μηχανικός σας έχει κίνητρα να βρει προβλήματα. Θέλετε να αποφύγετε να βρεθείτε σε μια θέση όπου ο σύμβουλός σας και εσείς έχετε διαφορετικούς στόχους.

Μια αναφορά Φάσης ΙΙ μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω ζητήματα. Μερικοί πωλητές προτιμούν να μην γνωρίζουν για προβλήματα. Μόλις γίνει γνωστό ένα πρόβλημα, ο πωλητής μπορεί να έχει την ευθύνη να επιλύσει το πρόβλημα. Μια πιθανή λύση είναι να ζητήσετε από τον δικηγόρο σας να προσλάβει τον μηχανικό περιβάλλοντος. Αυτό δημιουργεί μια εμπιστευτική σχέση που μπορεί να αφαιρέσει την ανάγκη αναφοράς ευρημάτων.

Η ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία καθιστά τον αγοραστή υπεύθυνο για την αποκάλυψη τυχόν υφιστάμενης περιβαλλοντικής μόλυνσης πριν από την αγορά του ακινήτου. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο, αφού η ευθύνη μπορεί να είναι προσωπική, αλλά και «από κοινού και πολλαπλά». Πολλοί παλαιότεροι ιστότοποι έχουν κοστίσει εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση, επομένως βεβαιωθείτε ότι όλα τα παραπάνω βήματα ακολουθούνται προσεκτικά για να διασφαλίσετε μια επιτυχημένη αγορά.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.