Περιβαλλοντικές Γεωτρήσεις σε Έργα Πετρελαίου και Αερίου

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τρυπάνι είναι ένα εργαλείο που ανοίγει τρύπες. Στη γεώτρηση πετρελαίου, έχει ένα μακρύ και αιχμηρό μεταλλικό κομμάτι τοποθετημένο στη βάση. Χρησιμοποιείται σε εκείνες τις τοποθεσίες γεώτρησης όπου απαιτείται διάτρηση άκαμπτων ουσιών, όπως ξύλο, μέταλλο, ψαμμίτη και πέτρα.

Η περιβαλλοντική γεώτρηση είναι μια από τις πιο ζωτικές βιομηχανίες όπου χρησιμοποιείται ειδικό τρυπάνι για την αποτελεσματική διεξαγωγή της διαδικασίας γεώτρησης. Δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν την έννοια της περιβαλλοντικής γεώτρησης. Αυτό το όνομα είναι γνωστό σε εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία χώματος. Η αναγνώριση αυτής της διαδικασίας επεκτείνεται σε άτομα που βρίσκονται σε εκσκαφές και παρακολούθηση φρεατίων νερού. Ας μάθουμε λίγα πράγματα για τις περιβαλλοντικές γεωτρήσεις.

Παρακολούθηση και γεώτρηση φρεατίων νερού

Ένα πηγάδι νερού είναι μια από τις πιο σημαντικές κατασκευές που εμπλέκονται στις διαδικασίες εκσκαφής, γεώτρησης και διάνοιξης. Είναι σημαντικό στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπόγεια ύδατα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας εκσκαφής.

Το νερό λαμβάνεται από το πηγάδι με τη βοήθεια διαφορετικών αντλιών, όπως χειροκίνητες αντλίες, κάθετες αντλίες στροβίλου και ηλεκτρικές υποβρύχιες και μηχανικές αντλίες. Εκτός από αυτά, το νερό μπορεί να ληφθεί και χειροκίνητα από φρεάτια νερού.

Η περιβαλλοντική γεώτρηση καθιστά πιθανή την αύξηση του όγκου του νερού. Βοηθά επίσης στην αύξηση της ποιότητας του νερού. Τα πηγάδια νερού περιλαμβάνουν περισσότερα κοιτάσματα ορυκτών από τα επιφανειακά νερά, επομένως η επεξεργασία του νερού είναι απαραίτητη σε αυτή τη διαδικασία.

Για την απομάκρυνση του μαγγανίου, του σιδήρου και του αρσενικού από το νερό, χρησιμοποιούνται θεραπείες αποσκλήρυνσης του νερού. Αυτά τα φρεάτια μπορούν επίσης να τρυπηθούν με χειροκίνητη διάτρηση ή χειροκίνητες τεχνικές όπως κρούση με το χέρι, εκτόξευση, τρύπημα και λάσπη. Για τη διάνοιξη φρεατίων χρησιμοποιείται μηχανική γεώτρηση με χρήση κάτω από την τρύπα, περιστροφική και κρουστική.

Η γεώτρηση είναι πολύ σημαντική για την άντληση περισσότερου νερού από το πηγάδι, καθώς η εξέλιξη μπορεί να επεκταθεί βαθύτερα στο σκάψιμο της επιφάνειας. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τρυπήσετε 100 μέτρα περισσότερο με χειροκίνητη διάτρηση από άλλες τεχνικές διάτρησης.

Οι ηλεκτρικές αντλίες είναι ένα από τα πιο αποδεκτά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για περιβαλλοντικές γεωτρήσεις φρεατίων. Χρησιμοποιούνται παγκοσμίως – ειδικά σε αγροτικές περιοχές. Διαφορετικά στυλ χρησιμοποιούνται επίσης στο σκάψιμο φρεατίων, όπως το επιτραπέζιο και το περιστροφικό πάνω μέρος.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μηχανές διάτρησης με καλώδια για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα ρηχό μηχάνημα γεώτρησης τοποθετείται στην κορυφή των ρυμουλκούμενων και των φορτηγών. Το πηγάδι νερού μπορεί να φτάσει μέχρι και τρεις χιλιάδες πόδια κάτω από την επιφάνεια της γης. Οι περιβαλλοντικές γεωτρήσεις διατηρούν το περιβάλλον καθαρότερο και ασφαλέστερο για τον άνθρωπο και τα ζώα.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.