Ο πόνος της αρθρίτιδας επηρεάζεται από τον καιρό;

Τι ρόλο παίζει ο καιρός για άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα; Είναι ένα ερώτημα που τίθεται εδώ και αιώνες, με πολλούς ανθρώπους να ορκίζονται ότι ο πόνος αυξάνεται σε κρύο, βροχερό καιρό και είναι πιο ανεκτός σε πιο ζεστές συνθήκες. Όμως, παρόλο που υπάρχουν πολλές ανέκδοτες ενδείξεις ότι ο ζεστός καιρός μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας και ο ψυχρότερος καιρός τον αυξάνει, η ιατρική έρευνα δεν υποστηρίζει πλήρως όλες αυτές τις θεωρίες. Ωστόσο, υποστηρίζει μερικά από αυτά, υπό πολύ ελεγχόμενες συνθήκες.

Μία από τις πιο διάσημες μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις του καιρού και του πόνου της αρθρίτιδας διεξήχθη πριν από σχεδόν 50 χρόνια στη Φιλαδέλφεια. Μερικοί άνθρωποι που έπασχαν από ρευματοειδή αρθρίτιδα απομονώθηκαν σε έναν σφραγισμένο καταδυτικό θάλαμο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία δυτών με τις στροφές. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες στο εσωτερικό του θαλάμου προσαρμόστηκαν σε διαφορετικούς βαθμούς θερμοκρασίας, βαρομετρικής πίεσης και υγρασίας. Στη συνέχεια παρατηρήθηκαν τα αποτελέσματα στην ομάδα μέσα. Αυτό που βρήκαν οι ερευνητές ήταν ότι για πολλούς ανθρώπους στον θάλαμο, το πρήξιμο και η ακαμψία των αρθρώσεων αυξήθηκαν όταν η βαρομετρική πίεση έπεσε και η υγρασία αυξήθηκε.

Αυτό παρείχε μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ ιστοριών που πέρασαν ανά τους αιώνες από ανθρώπους που έπασχαν από αρθρίτιδα, οι οποίοι πίστευαν ότι μπορούσαν να προβλέψουν πότε θα ερχόταν μια καταιγίδα επειδή οι αρθρώσεις τους έγιναν πιο άκαμπτες. Ισχύει λοιπόν αυτό και στον πραγματικό κόσμο; Σε κάποιο βαθμό, ναι, αν και οι ατμοσφαιρικές συνθήκες – όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, η βαρομετρική πίεση και η εξωτερική βροχόπτωση – έχουν πολλές μεταβλητές και μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, μια πτώση της πίεσης του αέρα που συνοδεύει τον κρύο, βροχερό καιρό επιτρέπει στους ιστούς του σώματος να επεκταθούν για να γεμίσουν τον χώρο. Αυτό σημαίνει ότι ο φλεγμονώδης ιστός μπορεί να διογκωθεί ακόμη περισσότερο και να προκαλέσει αυξημένη ενόχληση. Τα κατώφλια πόνου πέφτουν επίσης σε ψυχρότερο καιρό. Οι κρύες, βροχερές μέρες επηρεάζουν τη διάθεση των ανθρώπων και συχνά γνωρίζουν πολύ καλά τον πόνο της αρθρίτιδας. Μήπως λοιπόν αυτή η πιθανή σχέση μεταξύ κρύου, βροχερού καιρού και πόνου σημαίνει ότι τα άτομα με αρθρίτιδα θα πρέπει να μετακινηθούν σε ξηρό, ζεστό κλίμα; Όχι απαραίτητα, απλώς επειδή το σώμα σας τελικά θα προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και ο πόνος της αρθρίτιδας θα επανέλθει.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος να ελέγχετε τον πόνο της αρθρίτιδας όπου κι αν ζείτε. Αυτός είναι μέσω της καθημερινής χρήσης συμπληρωμάτων ιχθυελαίου πλούσια σε ωμέγα 3 απαραίτητα λιπαρά οξέα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φλεγμονής που προκαλείται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και μπορούν να προσφέρουν μια από τις πιο αποτελεσματικές ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις. Αλλά βεβαιωθείτε ότι παίρνετε μόνο ιχθυέλαιο φαρμακευτικής ποιότητας που έχει αποσταχθεί ειδικά για να παρέχει τα πιο αγνά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου και της φλεγμονής στις αρθρώσεις.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.