Ο καιρός στη Μάλτα

Τα νησιά της Μάλτας βρίσκονται στη μέση της Μεσογείου και γενικά έχουν εξαιρετικές κλιματικές συνθήκες με σχολικό βιβλίο την άνοιξη, ζεστό καλοκαίρι και ήπιο φθινόπωρο και χειμώνα. Παρόλα αυτά, με τις τρέχουσες τάσεις και τον απρόβλεπτο παγκόσμιο καιρό υπάρχουν πάντα κάποιες εκπλήξεις που επιφυλάσσουν κάποιες πιο ευχάριστες από άλλες! Ωστόσο, δεδομένου ότι η Μάλτα είναι ιδανική για ένα σύντομο διάλειμμα της τελευταίας στιγμής, καλό είναι πάντα να εξετάζετε την πρόγνωση του καιρού εάν έχετε την ευκαιρία να το κάνετε πριν κάνετε κράτηση για τις διακοπές σας στη Μάλτα.

Γενικά, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι εξαιρετικοί μήνες για να επισκεφθείτε τη Μάλτα, καθώς το κλίμα είναι ζεστό αλλά όχι πολύ ζεστό όπως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι τελευταίοι δύο μήνες είναι επίσης μια εξαιρετική περίοδος για να επισκεφθείτε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη Μεσόγειο Θάλασσα, ωστόσο για κάποιους μια θερμοκρασία 35 C – 38 C είναι πολύ καυτή για να τη χειριστείτε!

Οι πιο κρύοι μήνες είναι εκείνοι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο με μέση θερμοκρασία ακόμα 15 C συννεφιασμένη και μερικές βροχερές μέρες. Και πάλι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν πρέπει να αποκλείεται η πιθανότητα μερικών όμορφων χειμωνιάτικων και ηλιόλουστων ημερών. Η άνοιξη είναι μια εποχή γεμάτη εκπλήξεις με λίγο από όλα και ενώ η θάλασσα είναι ακόμα κρύα, το να βλέπεις ανθρώπους να απολαμβάνουν τον πρώτο τους σωστό ήλιο της χρονιάς είναι συνηθισμένο θέαμα. Αυτούς τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο τα νησιά τείνουν να βιώνουν και μερικές μέρες με αέρα!

Συνολικά, το κλίμα στη Μάλτα είναι ένα άνετο κλίμα που σίγουρα συμβάλλει στον υπέροχο καθημερινό τρόπο ζωής που απολαμβάνουν τα νησιά!

Για μια τρέχουσα πρόβλεψη 5 ημερών, μεταβείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο:

http://www.choosemalta.com/en/about-malta/malta-weather.php?view=forecast

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.