Ο καιρός στην Τζαμάικα είναι μόνο ένα από τα αξιοθέατα αυτού του νησιού της Καραϊβικής

Ο καιρός στην Τζαμάικα

Ο καιρός στην Τζαμάικα είναι ίσως από τους καλύτερους στον κόσμο σήμερα. Αυτό το νησί έχει ένα τροπικό κλίμα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζει ότι έχετε όμορφο καιρό ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επιλέγετε πραγματικά να επισκεφτείτε την Τζαμάικα.

Κατά μέσο όρο, οι θερμοκρασίες στην Τζαμάικα δεν κυμαίνονται πολύ (όχι περισσότερο από 10 βαθμούς) και κατά μέσο όρο βρίσκονται μεταξύ 80 και 90 βαθμούς Φαρενάιτ. Αν όμως δεν είστε από τους πολύ καύσωνες τότε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πρέπει να αποφεύγονται. Ενώ ο πιο δροσερός καιρός τείνει να εμφανίζεται στην Τζαμάικα τον Φεβρουάριο.

Αν και γενικά οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν πολύ κάτω από 80 ή 90 αν σκοπεύετε να πάτε στην ορεινή περιοχή της Τζαμάικα, πάρτε ζεστά ρούχα. Ο λόγος είναι ότι οι θερμοκρασίες μπορεί να πάνε έως και 40 βαθμούς Φαρενάιτ.

Αν και το νησί έχει βροχές, δεν είναι τόσο πολύ και οι πιο υγροί μήνες είναι συνήθως Μάιος, Ιούνιος, Οκτώβριος και Νοέμβριος και μερικές φορές και τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μέρη του νησιού εκείνα στην ανατολική ακτή, η προσήνεμη πλευρά του νησιού θα δεχτεί περισσότερη βροχή από οποιοδήποτε άλλο μέρος του.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου οι πιθανότητες να πληγεί το νησί από τυφώνες είναι πολύ αυξημένες. Οι μήνες που είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν τυφώνες είναι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος. Αλλά επειδή υπάρχουν τόσα πολλά νησιά που αποτελούν την Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένης της Τζαμάικα, οι πιθανότητες να χτυπηθούν από ένα είναι πολύ μικρές. Γενικά αυτή την περίοδο στα νησιά θα σημειωθούν πολύ πιο έντονες βροχοπτώσεις από τις κανονικές.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.