Ο ζεστός καιρός μπορεί να είναι θανατηφόρος για το πατημασιό σας

Είναι σίγουρα υπέροχο να βλέπεις σημάδια άνοιξης μετά από έναν μακρύ, κρύο χειμώνα. Ο καλύτερος καιρός κάνει σχεδόν όλους να θέλουν να βγουν έξω και δεν υπάρχει καλύτερη παρέα, φυσικά, από το αγαπημένο σας μικρό Pug! Τα πατημασιά λατρεύουν μια καλή βόλτα με τον ιδιοκτήτη τους, αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε πόσο ευαίσθητα μπορεί να είναι στον πιο ζεστό καιρό. Μια ζεστή και υγρή μέρα θα πρέπει να είναι μια κόκκινη σημαία για κάθε λάτρη του Pug.

Ο λόγος που πρέπει να ανησυχείτε για την ευημερία του Pug σας είναι η κατασκευή των ρινικών τους διόδων. Αυτό το κοντό ρύγχος που τα κάνει τόσο αξιολάτρευτα μπορεί επίσης να είναι η αιτία ορισμένων αναπνευστικών προβλημάτων, αν δεν είστε προσεκτικοί. Οι πατημασιές είναι μια βραχυκεφαλική ράτσα που χαρακτηρίζεται από κοντό ρύγχος και φαρδύ κεφάλι. Λόγω αυτής της κατασκευής, οι ρινικές δίοδοι είναι πιο στενές. Το Pug σας πιθανότατα ροχαλίζει όταν κοιμάται καλά. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες αυτό απλώς τους κάνει πιο αξιαγάπητους γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο χαριτωμένο από ένα Pug που κοιμάται. Ενώ το ροχαλητό μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό σε έναν άνθρωπο, κατά κάποιο τρόπο ένα Pug που κοιμάται, το ροχαλητό μπορεί να θεωρηθεί απολύτως αξιολάτρευτο.

Ως ιδιοκτήτης θα πρέπει να γνωρίζετε την τάση αυτής της φυλής να είναι πιο επιρρεπής σε αναπνευστικά προβλήματα που μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονα σε ζεστό καιρό. Αποφύγετε τους γρήγορους περιπάτους σε μια ζεστή μέρα γιατί το Pug σας θα προσπαθεί πάντα να συμβαδίζει μαζί σας. Δεν ξέρει αρκετά για να επιβραδύνει και, μέχρι να παρατηρήσετε τον συριγμό και τη δυσκολία στην αναπνοή του, μπορεί να έχετε ένα υπερθερμασμένο Pug στα χέρια σας.

Η καλύτερη συμβουλή, όπως ακριβώς είναι και για τους ανθρώπους, είναι να το παίρνετε με το Pug σας μια ζεστή μέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η υγρασία είναι υψηλή και η αναπνοή τους μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολη. Έχετε πάντα άφθονο φρέσκο ​​νερό για το Pug σας και μην το βάζετε ποτέ σε θέση όπου πρέπει να περνάει πολύ χρόνο στον άμεσο ήλιο. Εάν το Pug σας είναι με λουρί, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια σκιασμένη περιοχή για αυτόν όταν ο καιρός ζεστάνει. Και να γνωρίζετε πώς μπορεί να αλλάξει η σκιασμένη περιοχή της αυλής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να αφήνετε το Pug σας (ή οποιοδήποτε άλλο σκύλο ή γάτα) σε ένα αυτοκίνητο μόνο του χωρίς αέρα. Ποτέ μα ποτέ μην το κάνετε αυτό ακόμα κι αν είστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα είστε μόνο ένα λεπτό. Σε μια ζεστή μέρα, ένα αυτοκίνητο χωρίς εξαερισμό μπορεί να γίνει φούρνος και δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επηρεαστεί το Pug σας από τη ζέστη. Μην κάνετε λάθος, η παραμονή σε έναν ζεστό, μη αεριζόμενο χώρο μια ζεστή μέρα μπορεί κυριολεκτικά να σκοτώσει το Pug σας.

Το καλύτερο πράγμα είναι να γνωρίζετε τις καιρικές συνθήκες για το Pug σας. Είναι ευαίσθητα στη ζέστη και στο κρύο. Εάν αισθάνεστε άβολα, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι και εσείς ο Pug θα αισθανθείτε άβολα. Η διαφορά είναι ότι δεν θα μπορεί να το επικοινωνήσει σε εσάς. Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης Pug, ένα Pug μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας. Στον ζεστό, υγρό καιρό, είναι σημαντικό να είστε και ο καλύτερός του φίλος.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.