Οι πολιτικές σας σκοτώνουν τις ευκαιρίες σας;

Πίσω όταν ήμουν στο γυμνάσιο (ή μπορεί να ήταν λίγο μετά, δεν θυμάμαι πραγματικά, και δεν πειράζει), έπιασα δουλειά μερικής απασχόλησης στο Μουσικό Κατάστημα Don Randall στο Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια. Ήταν την πρώτη μου μέρα που ο κ. Ράνταλ-σε μια κίνηση που μου φαινόταν σχεδόν μαγική- μου έδωσε ένα μεγάλο μάθημα.

Ήταν το τέλος της ημέρας, και μόλις είχαμε κλείσει το κατάστημα και κλειδώσαμε τις γυάλινες εξώπορτες. Ήμασταν μόνο τρεις από εμάς – ο ίδιος, ένας άλλος υπάλληλος και ο κύριος Ράνταλ – και ήμασταν απασχολημένοι με τις τυπικές δουλειές του «τέλους της ημέρας»: σκούπισμα ορόφων, καταμέτρηση των μητρώων κ.λπ. Ξαφνικά, άκουσα κάποιος που χτυπάει την πόρτα.

Έδειχνε κάπως άθλια και κρατούσε μια θήκη κιθάρας. Εγώ, προσπαθώντας να είμαι καλός υπάλληλος που ακολουθεί την πολιτική την πρώτη μου μέρα, του είπα μέσα από το τζάμι ότι ήμασταν κλειστοί. Είπε ότι ήθελε απλώς να πάρει μερικές χορδές κιθάρας. Ήμουν έτοιμος να επαναλάβω ότι ήμασταν κλειστά, αλλά ότι θα μπορούσε να αγοράσει μερικές χορδές κιθάρας αύριο, όταν ο κύριος Ράνταλ ήρθε πίσω μου και με ρώτησε τι συμβαίνει. Ο Shabby Guy επανέλαβε την επιθυμία του να αγοράσει μερικές χορδές.

Αμέσως, ο κύριος Ράνταλ ξεκλείδωσε την πόρτα, λέγοντας: «Ας πάρουμε σε αυτόν τον νεαρό μερικές χορδές κιθάρας».

Εντάξει, εδώ είναι το κομμάτι που με εξέπληξε. Επέστρεψα για να σκουπίσω το πάτωμα, ενώ ο κύριος Ράνταλ και ο Σάμπι Γκάι πήγαν στο τμήμα κιθάρας του καταστήματος. Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, ο Shabby Guy φεύγει. Είχε νέες χορδές κιθάρας;

Βάζετε στοίχημα ότι το έκανε. Συνδέθηκαν με την ολοκαίνουργια κιθάρα του Fender Stratocaster… την οποία θα έπαιζε μέσω του ολοκαίνουργιου ενισχυτή του Fender Twin Reverb.

Κοίταξα τον κύριο Ράνταλ σαν να ήταν μάγος. Σε είκοσι λεπτά, είχε μετατρέψει μια έκπτωση 5 $ σε μια πώληση 500 $ – από έναν τύπο που δεν θα πίστευα ότι είχε περισσότερα από πενήντα δολάρια στο όνομά του. Ο κ. Ράνταλ με κοίταξε και είπε: «Ποτέ μην αφήνεις την πολιτική να εμποδίζει την ευκαιρία».

Μην αφήνετε ποτέ την πολιτική να παρεμποδίζει τις ευκαιρίες.

Αυτό είναι καλό, δεν νομίζετε;

Αυτό που μου δίδαξε ο κύριος Ράνταλ μου φαίνεται προφανές, έτσι δεν είναι; Ο σκοπός του Μουσικού Καταστήματος Don Randall ήταν να πουλήσει μουσικά όργανα-όχι να κλείσει στην ώρα του.

Ποιος είναι ο σκοπός της επιχείρησής σας; Εσείς ή κάποιο από τα μέλη της ομάδας σας, αλλάζετε απότομα αυτόν τον σκοπό με το πρόσχημα της «ακολουθίας πολιτικής»; Είναι καθένα από τα μέλη της ομάδας σας ξεκάθαρο για τον σκοπό του οργανισμού για τον οποίο εργάζεται; Είσαι?

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μόνο ένας στους επτά εργαζόμενους μπορούσε να ονομάσει έστω και έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους του οργανισμού του.

Η δουλειά #1, λοιπόν, είναι η εκπαίδευση της ομάδας σας σχετικά με τους στόχους του οργανισμού. Στόχος του Ντον Ράνταλ ήταν η πώληση μουσικών οργάνων.

Η δουλειά #2 είναι να μην αφήνεις την πολιτική να εμποδίζει την επίτευξη αυτών των στόχων.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.