Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του καγιάκ – Είναι επικίνδυνο;

Το καγιάκ είναι μια δραστηριότητα που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας. Χρειάζεται λίγη ή καθόλου εξάσκηση και μπορεί να συμμετάσχει σχεδόν οποιοσδήποτε με οποιαδήποτε δεξιότητα. Είναι πιο δημοφιλές ως άθλημα το καλοκαίρι, αλλά είναι επίσης μια φανταστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το καγιάκ φαίνεται επίσης σχετικά φιλικό στη Γη. περισσότερο από το ταχύπλοο ή το θαλάσσιο σκι. Επειδή ένα καγιάκ δεν δημιουργεί μεγάλα ή συχνά κύματα, δεν απαιτεί καύσιμα ή διασκορπίζει τους κινδύνους στην ατμόσφαιρα, είναι πράγματι μια αρκετά ασφαλής δραστηριότητα για τον άνθρωπο και την άγρια ​​ζωή.

Το καγιάκ σε ρυάκια και ρέματα γλυκού νερού δημιουργεί μικρές αναταράξεις και επομένως δεν ενοχλεί τα ψάρια ή άλλα υδρόβια ζώα. Στην πραγματικότητα, η απαλή κωπηλασία και η κίνηση του καγιάκ βοηθούν να φέρουν φύκια και φύκια στην επιφάνεια, κάνοντας το εύχρηστο σνακ για τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα στο να προετοιμάσετε έναν μπουφέ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για τους ψαράδες φίλους σας. Επιπλέον, φέρνοντας φαγητό στην επιφάνεια, το καγιάκ ανακατεύει επίσης τα σκουπίδια που μένουν κάτω από τα νερά. Τα περισσότερα ψάρια δεν τρώνε τα σκουπίδια που σηκώνονται, αλλά άλλα υδρόβια ζώα θα τα μπερδέψουν με τροφή. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τα ζώα να πνιγούν από τα δύσπεπτα απορρίμματα, με αποτέλεσμα το θάνατο. Όσο επικίνδυνο κι αν ακούγεται αυτό, δεν είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα περισσότερα απορρίμματα σε λίμνες και ρυάκια βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής και εγκαθίστανται στην άμμο και τη βρωμιά και είναι απίθανο να παρασυρθούν στο κύριο σώμα του νερού.

Σε αντίθεση με τα σκάφη που λειτουργούν με κινητήρα και καύσιμα, τα καγιάκ βλάπτουν ελάχιστα ή καθόλου τα ψάρια που κολυμπούν από κάτω. Τα καγιάκ δεν κινούνται με γρήγορους ρυθμούς και τα ψάρια που κολυμπούν από κάτω έχουν άφθονο χρόνο για να απομακρυνθούν από το σκάφος. Και επειδή τα καγιάκ δεν έχουν κινητήρα, τα ψάρια δεν κινδυνεύουν να πιαστούν κάτω από το σκάφος.

Ένας πιθανός κίνδυνος που προκύπτει από το καγιάκ είναι τα ανθρώπινα απόβλητα. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από το πού κανονίζετε να κάνετε καγιάκ και εάν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι (όπως κατασκηνώσεις) κατά μήκος της ακτογραμμής. Όταν δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις στον ορίζοντα, κάνετε κωπηλασία στη μέση μιας λίμνης και η φύση καλεί, τότε συχνά δεν έχετε άλλη επιλογή από το να διώξετε τα απόβλητά σας στη μέση του νερού. Ενώ τα ανθρώπινα απόβλητα πιστεύεται ότι είναι βιοαποδομήσιμα, μπορεί να είναι επιβλαβή όταν καταποθούν από ψάρια. Το μόνο μέτρο αποκατάστασης είναι να αποφύγετε τη χρήση του νερού ως τουαλέτα, αλλά και πάλι, αυτό δεν μπορεί πάντα να βοηθηθεί. Ορισμένα δημόσια ρέματα και ρέματα έχουν ξεκινήσει βήματα για τη διατήρηση της ποιότητας του νερού απαιτώντας άδειες για καγιάκ. Αυτό δεν θα εξαλείψει ένα μεμονωμένο πρόβλημα απορριμμάτων, αλλά βοηθά στη ρύθμιση της εισόδου στη λίμνη και στην αποφυγή του υπερπληθυσμού της.

Μια ουσιαστική πτυχή που δεν πρέπει να παραβλέπετε όταν κάνετε καγιάκ είναι ότι είστε επισκέπτης στο σπίτι κάποιου άλλου. Μπορεί να μην σας υποδεχτεί κανείς ή να μην είστε σε θέση να σηκώσετε τα πόδια σας και να παρακολουθήσετε τηλεόραση, αλλά το νερό φιλοξενεί πολλά υδρόβια ζώα και άγρια ​​ζωή. Όπως δεν θα πετάτε σκουπίδια στο πάτωμα ή θα καταστρέφετε το σπίτι κάποιου άλλου, δεν πρέπει να το κάνετε ούτε σε εξωτερικούς χώρους. Κρατήστε όλα τα σκουπίδια μαζί σας στο καγιάκ σας και ξεφορτωθείτε σωστά αφού επιστρέψετε στην ακτή. Μην πετάτε τίποτα στο νερό και αποτρέψτε την αποβολή των ανθρώπινων απορριμμάτων, αν στο ελάχιστο δυνατό βαθμό. Κάνοντας ό,τι μπορείτε, θα βοηθήσετε να διατηρήσετε το καγιάκ μια ασφαλή και ευχάριστη δραστηριότητα για εσάς και το περιβάλλον.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.