Οι νικητές του Περιβαλλοντικού Hall of Fame 2010

Ο φετινός διαγωνισμός Environmental Hall of Fame/Shame πραγματοποιήθηκε σε τρεις ιστοσελίδες και τα αποτελέσματα συνδυάστηκαν. Οι ψήφοι έχουν καταγραφεί για να προσδιοριστεί το άτομο που έχει επηρεάσει περισσότερο το περιβάλλον με λόγια ή πράξεις.

Το Περιβαλλοντικό Hall of Fame 2010 νικητής είναι RealClimate.org. Ο Physicist Retired εξήγησε στην υποψηφιότητά του ότι πρόκειται για κοινοπραξία επιστημόνων του κλίματος που έχουν αναπτύξει μια ολοκληρωμένη συλλογή δεδομένων και αναλύσεων ανοιχτή στο κοινό, με υλικά και συζητήσεις σε βασικό, ενδιάμεσο και προχωρημένο επίπεδο κατανόησης. Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που έχουμε αυτή τη στιγμή για να καταπολεμήσουμε -με πραγματικά γεγονότα- τους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από αρνητές. Ο ιστότοπος θα λάβει το πιο ευγενές βραβείο στην περιβαλλοντική επιστήμη, ένα ειλικρινές ευχαριστώ και μια σύσταση από τους ιστότοπους όπου θα αναρτηθεί. Οι Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Τζον Κέρι ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.

Κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ βοήθησε στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας δυτικών πολιτειών και επαρχιών του Καναδά που προχωρά στη ρύθμιση των εκπομπών θερμοκηπίου, αν και το Κογκρέσο των ΗΠΑ απέτυχε να δράσει σε αυτό το θέμα. Οδήγησε επίσης την αντίθεση στην Πρόταση 23 της Καλιφόρνια, η οποία θα είχε αναιρέσει πολλούς από τους περιβαλλοντικούς νόμους της Καλιφόρνια. Η πρόταση 23 χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από παραγωγούς ενέργειας του Τέξας. Όπως το έθεσε ένας ψηφοφόρος, ο Κυβερνήτης θα πρέπει να λάβει ένα μεγάλο ευχαριστώ που στάθηκε σταθερός και ο Θεός να σας ευλογεί! Αν ήταν στο χέρι μας, θα του απονέμαμε ένα αμερικανικό πιστοποιητικό γέννησης για να μπορέσει να διεκδικήσει Πρόεδρος. Η Αμερική χρειάζεται περισσότερους ηγέτες που θα υπερασπιστούν αυτό που είναι σωστό, περισσότερο από αυτό που είναι κερδοφόρο.

Γερουσιαστής Τζον Κέρι υπήρξε μια ισχυρή φωνή για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την ανάπτυξη μιας υγιούς ενεργειακής πολιτικής για τις ΗΠΑ Συνέθεσε έναν συνασπισμό Γερουσιαστών που εργάζονταν για να συνάψουν μια συμφωνία για τη νομοθεσία περιορισμού και εμπορίου που θα μείωνε σημαντικά τις εκπομπές CO2 και την ατμοσφαιρική ρύπανση από πηγές εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο συνασπισμός κατέρρευσε όταν ο Τζον Μακέιν απέσυρε την υποστήριξή του εξαιτίας μιας αμφισβήτησης από έναν υποψήφιο που εναντιώθηκε στο σχέδιο στην πολιτεία καταγωγής του, την Αριζόνα. Αν και ο ΜακΚέιν κέρδισε εύκολα, η ευκαιρία μπορεί να έχει περάσει, καθώς η νομοθεσία δεν έχει πλέον αρκετές ψήφους στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να περάσει. Ο γερουσιαστής Κέρι πρέπει ακόμη να λάβει ένα μετάλλιο για τις προσπάθειές του.

Κίνα προτάθηκε για τις προσπάθειές της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να μετατρέψει την οικονομία της σε πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας. Έχουν γίνει ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ανεμόμυλων και ηλιακών πλαισίων στον κόσμο. Προφανώς, το πρόσωπο που πρότεινε την Κίνα δεν τους ψήφισε. Αν είχαν κερδίσει, θα ευχόμασταν, εκ μέρους τους, περισσότερες μέρες με μπλε ουρανό.

Hall of Fame Υποψηφιότητες και ποσοστό ψήφων:

RealClimate.org – Για την παροχή στοιχείων για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας από σκεπτικιστές για την κλιματική αλλαγή. (45%)

Κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ – Για τη βοήθεια να νικήσουμε την Πρόταση 23, μια προσπάθεια να καταστήσει αναποτελεσματικούς τους περιβαλλοντικούς νόμους της Καλιφόρνια. Χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από πετρελαϊκούς του Τέξας. (27%)

Γερουσιαστής John Kerry – Για τις προσπάθειές του να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο Cap-and-Trade μέσω του S.S. Γερουσία. (27%)

Κίνα – Για πραγματικές προσπάθειες για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας. (0%)

Θυμάμαιέλεγχος www.realclimate.org για τα γεγονότα σχετικά με την επιστήμη του κλίματος. Και, να έχετε κατά νου όσους θέλετε να προτείνετε για τα Βραβεία 2011, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

(C) 2011 JC Moore

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.