Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες πίτσας. Ωστόσο, υπάρχουν τόσα περισσότερα πιάτα και επιρροές που εμπνέουν αυτά τα πιάτα. Η ιστορία του ιταλικού λαού, καθώς και η γεωγραφική θέση της Ιταλίας, συμβάλλουν και τα δύο στα είδη των τροφίμων. Η ιταλική κουλτούρα φαίνεται μέσα από την κουζίνα της.

Υπάρχουν περίπου 20 περιοχές στην Ιταλία και διαφορετικά είδη φαγητού μπορούν να βρεθούν σε κάθε μία. Πριν από πολύ καιρό ήταν δύσκολο για τους Ιταλούς να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές της Ιταλίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα διαφορετικά στυλ και τρόπους προετοιμασίας φαγητού σε κάθε περιοχή, καθώς λίγοι άνθρωποι εκτέθηκαν σε άλλα είδη μαγειρέματος. Έτσι, παρόλο που η Ιταλία δεν φαίνεται να είναι ένα πολύ μεγάλο έθνος γεωγραφικά, εξακολουθεί να έχει ένα ευρύ φάσμα γεύσης.

Η Βόρεια και η Νότια Ιταλία διαφέρουν πολύ ως προς το κλίμα. Τα νότια έχουν πολύ ζεστό καιρό ενώ στα βόρεια ο καιρός είναι κρύος. Τα ξηρά ζυμαρικά, όπως τα μακαρόνια και τα ριγκατόνι, βρίσκονται περισσότερο στις νότιες περιοχές γιατί στεγνώνουν ευκολότερα με ζεστό καιρό. Δεδομένου ότι ήταν πιο δύσκολο να παρασκευαστούν ξηρά ζυμαρικά στο βορρά, τα ζυμαρικά όπως το ταγιαρίν, η παπαρδέλες και οι ταλιατέλες ήταν πιο δημοφιλή. Άλλα είδη ζυμαρικών δημοφιλή στο βορρά ήταν γεμιστά ζυμαρικά όπως ραβιόλια.

Το κλίμα επηρέασε επίσης τα είδη των τροφίμων και των φυτών που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην Ιταλία. Ορισμένα φυτά, όπως το ελαιόλαδο, αναπτύχθηκαν καλύτερα με ζεστό καιρό, έτσι στη νότια Ιταλία το ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκε πολύ. Οι ελιές δεν φύτρωναν καλά στις βόρειες περιοχές όπου έκανε κρύο. Στη θέση του ελαιολάδου χρησιμοποιήθηκε βούτυρο και λαρδί.

Οι ντομάτες είναι ένα άλλο είδος φυτού που αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστό κλίμα. Στη νότια Ιταλία οι ντομάτες μαγειρέματος χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό μαζί με κόκκινες σάλτσες. Το μπρόκολο raab και οι μελιτζάνες είναι δύο άλλοι τύποι φυτών που αναπτύσσονται καλά σε πιο ζεστό καιρό. Τα λαχανικά που ευδοκιμούν σε ψυχρότερα κλίματα όπως στις βόρειες περιοχές είναι το μαύρο λάχανο, το ράντικι, τα καρντούν και το λάχανο.

Μαζί με το κλίμα, η οικονομία παίζει ρόλο στην ιταλική μαγειρική. Ένα άλλο βασικό προϊόν στην Ιταλία παλαιότερο από τα ζυμαρικά και την πίτσα είναι η πολέντα. Χρησιμοποιείται συνήθως σήμερα, αλλά πριν από πολύ καιρό ήταν δημοφιλής στους φτωχούς στην Ιταλία. Η Πολέντα ήταν εύκολη στην παρασκευή και προετοιμασία στην Ιταλία.

Οι χώρες που συνορεύουν με την Ιταλία, όπως η Γαλλία και η Αυστρία, έχουν επίσης επιρροή στην ιταλική κουζίνα. Άλλες ξένες επιρροές περιλαμβάνουν την Ισπανία, την Αγγλία και τις αραβικές χώρες. Αυτές οι χώρες κατέλαβαν συγκεκριμένες περιοχές της Ιταλίας σε όλη την ιστορία.

Με όλα τα διαφορετικά είδη ιταλικού φαγητού είναι σημαντικό στην ιταλική κουλτούρα να γευτείτε και να απολαύσετε τις διαφορετικές γεύσεις. Τα γεύματα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να δεθούν οι ιταλικές οικογένειες με ένα γεύμα δέκα πιάτων που μπορεί να διαρκέσει περίπου τρεις ώρες. Δεδομένου ότι η λήψη των γεύσεων είναι σημαντική και επειδή υπάρχουν τόσα πολλά πιάτα, το μέγεθος κάθε πιάτου είναι πολύ μικρότερο.

About admin

Check Also

Τυπικός καιρός των βόρειων περιοχών του Πακιστάν

Το κλίμα και ο καιρός στις βόρειες περιοχές του Πακιστάν ελέγχονται από το υψόμετρο. Τα …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.