Οι Επιδράσεις της Εξόρυξης Χρυσού στο Περιβάλλον

Δημοφιλείς εικόνες ανθρακωρύχων χρυσού που αναζητούν ψήγματα χρυσού σε ορεινά ρυάκια ή χτυπούν τσεκούρια σε βαθιές φλέβες χρυσού δεν απεικονίζουν πλέον τη διαδικασία του τρόπου εξόρυξης χρυσού σήμερα. Οι περισσότερες από τις πλούσιες φλέβες χρυσού που υπάρχουν έχουν εξαντληθεί.

Η σπανιότητα του χρυσού απαιτεί την εξόρυξη χρυσού με τη δημιουργία μεγάλων ανοιχτών κοιλωμάτων μέσω ανατινάξεων που προχωρούν στην εξόρυξη μεγάλων ποσοτήτων μεταλλεύματος. Το μετάλλευμα κονιοποιείται σε λεπτά σωματίδια για να χαλαρώσει τυχόν χρυσός που υπάρχει από τα πετρώματα. Τα λεπτά σωματίδια είναι σαν μια σκόνη που πρέπει να συνδυαστεί με νερό και να επεξεργαστεί με έναν υγρό διαλύτη για να διαλυθεί ο χρυσός.

Το κυάνιο, μια εξαιρετικά δηλητηριώδης χημική ουσία, είναι η μόνη γνωστή χημική ουσία ικανή να διαλύσει τον χρυσό μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «κυανίωση» του χρυσού. Η “κυανίωση” του χρυσού σπάνια μολύνει το περιβάλλον μέσω της έκπλυσης, ωστόσο τα απόβλητα που περιέχουν κυάνιο που παράγονται από την εξόρυξη χρυσού πρέπει να απορρίπτονται εκθέτοντας συχνά το περιβάλλον σε ορισμένα ίχνη της χημικής ουσίας.

Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική ανησυχία σε σχέση με την εξόρυξη χρυσού σχετίζεται με την αλλαγή του περιβαλλοντικού τοπίου που δημιουργείται από τα ορυχεία. Ο νόμος για τον έλεγχο και την αποκατάσταση της επιφανειακής εξόρυξης του 1977 ψηφίστηκε για να απαιτήσει οι τοποθεσίες εξόρυξης να αποκατασταθούν στο αρχικό τους περίγραμμα. Ο νόμος απαιτεί επίσης από έναν φορέα εκμετάλλευσης ορυχείων να υποβάλει ένα σχέδιο αποκατάστασης της γης και ένα σχέδιο για τον μετριασμό της αποστράγγισης όξινων ορυχείων πριν από τη χορήγηση άδειας εξόρυξης.

Μία από τις πιο βαθιές πτυχές του χρυσού είναι ότι μπορεί να ανακυκλωθεί. Τα τελευταία χρόνια, με τις τιμές του χρυσού σε υψηλό όλων των εποχών, άνθρωποι σε όλη τη χώρα διοργανώνουν χρυσά πάρτι σε μια προσπάθεια να ανακυκλώσουν παλιά χρυσά κοσμήματα. Σε ένα χρυσό πάρτι, παλιά, σπασμένα και σπάνια φορεμένα κοσμήματα που περιέχουν χρυσό μπορούν να πουληθούν σε μετρητά και να μετατραπούν σε νέα κοσμήματα. Η ανακύκλωση του χρυσού δεν περιορίζεται μόνο στα κοσμήματα. Πολλές από τις καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές σας, όπως υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες ανακυκλώσιμου χρυσού.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.