Οι αδελφές Carmelite λαμβάνουν προσφορές αυγών ως αντάλλαγμα για προσευχές για καλό καιρό

Κατά μήκος του πολυσύχναστου δρόμου του Lacson, Mandalagan, δεν θα περιμένετε πιθανώς ένα ήσυχο μοναστήρι μόλις λίγα βήματα μακριά από το Robinson’s Mall. Το αβαείο είναι γνωστό ως «Κάρμηλο της Αγάπης του Θεού» και αληθινό για το όνομά του, οι Αδελφές Καρμελίτες προσφέρουν τον εαυτό τους στον Θεό ζώντας μια ζωή στοχαστικής προσευχής και αυτοθυσίας. Δεδομένου ότι η πνευματική τους εστίαση είναι στην προσευχή, μεγάλο μέρος της ζωής των μοναχών είναι κρυμμένο μακριά από το κοινό. Καθημερινά, οι μοναχές δέχονται αιτήματα προσευχής από τον κόσμο γραμμένα σε ένα κομμάτι χαρτί συνοδευόμενα από δωρεά σε είδος ή σε μορφή αγαθών. Ένα δημοφιλές δείγμα εκτίμησης που δίνεται στις αδερφές Carmelite είναι με τη μορφή αυγών που συνοδεύονται από ένα ειδικό αίτημα για καλό καιρό. Τα σχολεία στην πόλη Bacolod συνήθως προσφέρουν δεκάδες αυγά στις αδερφές Carmelite σε αντάλλαγμα καλό καιρό για ένα επερχόμενο ταξίδι ή σχολική εκδήλωση. Το Πανεπιστήμιο του St. La Salle Bacolod θα πρόσφερε δεκάδες αυγά στις αδερφές Carmelite πριν από τους αποφοίτους μαθητές τους να πραγματοποιήσουν το ταξίδι Cebu-Bohol συνήθως γύρω στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Πολλοί πιστεύουν στην προσευχή των αδελφών και πολλοί έχουν επιβεβαιώσει τις θαυματουργές μεσιτείες της αδελφής. Αυτή η προσφορά αυγών για καλό καιρό δεν συμβαίνει μόνο στο μοναστήρι των Καρμελιτών εδώ στο Bacolod αλλά και σε άλλα μέρη στις Φιλιππίνες. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στο Cebu, ο κυβερνήτης Gwendolyn Garcia έδωσε φορτηγά με αυγά στις αδελφές Carmelite. Παρόλο που δεν σημειώθηκε τυφώνας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μέρος σημειώνει έντονες βροχοπτώσεις λόγω του κρύου μετώπου.

Τα δωρεά αυγά δεν παραδίδονται απευθείας στις Αδελφές Καρμελίτιδες αφού δεν μπορούν να βγουν έξω από το μοναστήρι και να δουν κόσμο. Όσοι θέλουν να προσφέρουν αυγά στο μοναστήρι πρέπει να δώσουν τις δωρεές σε έναν υπεύθυνο και στη συνέχεια αυτός θα δώσει τα αυγά και το σημείωμα που περιέχει την προσευχή στις μοναχές. Ίσως αναρωτιέστε τι κάνουν οι καλόγριες σε όλα αυτά τα αυγά. Αυτά τα αυγά στην πραγματικότητα γίνονται μπισκότα και άλλες λιχουδιές. Στη συνέχεια πωλούνται σε ένα κατάστημα μέσα στη μονή για να συγκεντρωθούν χρήματα για το μοναστήρι τους.

Η προσφορά αυγών ήταν μια παλιά παράδοση και ήταν ένα μυστήριο από πού προήλθε αυτή η πρακτική. Στην πραγματικότητα, τα αυγά δεν είναι τα μόνα αγαθά που προσφέρονται στην αδερφή Καρμελίτη, αλλά μπορεί κανείς να δώσει και φρούτα, ψωμί και παντοπωλεία. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα αυγά είναι η πιο αποτελεσματική μορφή προσφοράς.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.