Οθόνες νέον εναντίον LED και οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον

Στην ίδια τη λωρίδα του Λας Βέγκας, το μοναδικό μέρος στον κόσμο που είναι πιο διάσημο για τα φώτα νέον του, πολλοί μεταβαίνουν σε οθόνες LED πάνω από νέον. Μάλιστα, οι επιγραφές νέον που αντικαθίστανται με τις αντίστοιχες LED μπορούν πλέον να βρεθούν να διατηρούνται σε μουσεία νέον.

Το LED είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το νέον από πολλές απόψεις. Πρώτον, και πιο προφανώς, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το νέον. Οι επιγραφές LED καταναλώνουν μόνο 10 watt ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι πινακίδες νέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και δεκαπλάσιο αυτό το ποσό. Επιπλέον, οι επιγραφές νέον πρέπει να αντικαταστήσουν το αέριο μετά από περίπου μια δεκαετία, κάτι που μπορεί να είναι ακριβό μαζί με άλλα έξοδα συντήρησης. Από την άλλη πλευρά, τα LED είναι γνωστό ότι διαρκούν πολύ περισσότερο από άλλες μορφές φωτισμού.

Για τις επιγραφές νέον, βασικά συστατικά όπως το αργό και ο υδράργυρος είναι από μόνα τους τοξικά. Οποιαδήποτε ζημιά στις πινακίδες μπορεί να προκαλέσει τη διαρροή αυτών των δηλητηριωδών αερίων στο περιβάλλον και οι εταιρείες που κατέχουν αυτές τις πινακίδες μπορεί ακόμη και να θεωρηθούν υπεύθυνες για τη ζημιά που προκαλούν.

Τέλος, στη σημερινή γρήγορη φασαρία, οι οθόνες LED είναι πολύ πιο πρακτικές από τις πινακίδες νέον. Αντί να χρειάζεται να αλλάζετε το σήμα χειροκίνητα με κάθε νέα διαφήμιση, ενώ παράγονται περισσότερα απόβλητα υλικά στη διαδικασία, τα σήματα LED μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να αλλάζουν εν κινήσει. Μπορούν ακόμη και να κάνουν χρήση του λογισμικού προγραμματισμού για την προβολή διαφορετικών διαφημίσεων που εξυπηρετούν τα διαφορετικά πλήθη που περνούν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας ή διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας.

Δεν υπάρχει διαγωνισμός όταν πρόκειται για LED εναντίον νέον όσον αφορά το περιβάλλον. Το LED είναι ο καλύτερος τρόπος.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.