Καταπληκτικός καιρός και τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα στην Κύπρο

Αν θέλετε να απολαύσετε τις πραγματικές διακοπές στη Μεσόγειο χωρίς να αισθάνεστε απατημένοι ή υπερβολικά φορτισμένοι, το νησί της Κύπρου είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Παραδόξως το νησί εξακολουθεί να φιλοξενεί αρκετούς τουρίστες σε σύγκριση με την Ελλάδα ή την Τουρκία. Οι παραλίες είναι παρθένες, καλοδιατηρημένες, επίσης το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής έχει δηλωθεί ως εθνικός δρυμός, οπότε δεν συμβαίνει παράνομο ψάρεμα ή ρύπανση του βυθού της θάλασσας.

Τα δέκα κορυφαία μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς στην Κύπρο περιλαμβάνουν.

1. Κάστρο Courion

2. Τα ψηφιδωτά της Πάφου

3. Κάστρο Πάφου

4. Αγία Νάπα και Πρωταράς

5. Λίμνη Λάρνακας & Χαλά Σουλτάν Τεκές

6. Κοιλάδα των Κέδρων

7. Λευκωσιακά τείχη

8. Οικία Χαδιγεωργάκη Κορνέσιου

9. Παναγία του Άρακα

10. Λεύκαρα και Χοιροκοιτία

Το Αρχαίο Κάστρο που έχει γίνει αγκάθι τόσο στους Ενετούς όσο και στους Οθωμανούς είναι ανοιχτό από τις εννιά το πρωί έως τις επτά το καλοκαίρι. Μπορεί να αιχμαλωτίζει το βραδινό πλήθος με πολλούς καλλιτέχνες να παίζουν εδώ, καθώς ο χώρος είναι εξαιρετικός για μερικά καλά πάρτι, αλλά ο πραγματικός γόης είναι το λιμάνι. Υπάρχουν πάντα πολύχρωμες δραστηριότητες που συμβαίνουν εδώ μέσα. Γίνεται απίστευτο ψάρεμα ακριβώς έξω από το λιμάνι που ο καθένας πιάνει κάτι ακόμα και τα αρχάρια νέα παιδιά βρίσκουν τεράστια ψάρια εδώ μέσα.

Το άλλο διάσημο κάστρο που απέχει λίγα μόλις μίλια είναι το Κάστρο Κουρίου/Κολοσσίου. Αυτό βρίσκεται στη Λεμεσό, ακριβώς έξω από την πολυτελή νέα κατοικημένη περιοχή. Αυτό το εκπληκτικό σύνολο ερειπίων έχει θεωρηθεί ως το καλύτερο παράδειγμα της ζωής του δεύτερου αιώνα μ.Χ. μέχρι και την περίοδο του Κολοσσού. Τα περισσότερα αντικείμενα που βρέθηκαν από εδώ έχουν μεταφερθεί στο κοντινό μουσείο στην Επισκοπή.

Η Αλυκή στη Λάρνακα βρίσκεται πολύ κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της Λάρνακας. Αυτό είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη για να επισκεφθείτε για υπέροχο ψάρεμα δίπλα στη λίμνη. Η αλυκή έχει συχνά στρώματα λευκού αλατιού που απλώνονται κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού στις γωνίες καθώς το νερό εξατμίζεται. Υπάρχει κάποια αρχαία μάσκα εδώ που θυμίζει τις μαυριτανικές ρίζες αυτής της περιοχής.

Η άλλη λίμνη που βρίσκεται κοντά είναι η λίμνη Hala Sultan, αυτή η όμορφη λίμνη φιλοξενεί πολλά αποδημητικά πουλιά και φλαμίνγκο. Η τρίτη λίμνη βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο Ακορτύρι. Η ώρα για επίσκεψη εδώ ξεκινά από τις 7.30 το πρωί έως τις 7.30 το βράδυ το καλοκαίρι.

Η Αγία Νάπα είναι η πρωτεύουσα της διασκέδασης της Κύπρου. Αυτή η μικρή πόλη έχει αναπτυχθεί από ψαροχώρι στο παγκοσμίου φήμης λιμάνι θαλάσσιων σπορ σε μόλις δύο δεκαετίες. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κλαμπ εδώ μέσα που προσφέρουν τη βασική εκπαίδευση και δίνουν δίπλωμα και για καταδύσεις. Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε εδώ είναι από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. το βράδυ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.