Κατανόηση των ασφαλών καιρικών συνθηκών για να βγείτε έξω με βαρκάδα

Τι καιρός είναι ασφαλής για να βγείτε για βαρκάδα; Ποια ταχύτητα ανέμου και ποια μεγέθη διόγκωσης είναι κατάλληλα για μικρά σκάφη; Το παρακάτω άρθρο εξετάζει τις ασφαλείς καιρικές συνθήκες για βαρκάδα.

Οι καλύτερες συνθήκες για βαρκάδα εξαρτώνται από ορισμένους παράγοντες. Πρώτον και πιο προφανές, το μέγεθος του σκάφους σας. Τα μεγαλύτερα σκάφη μπορεί προφανώς να είναι σε θέση να βγουν έξω σε πιο σκληρές συνθήκες λόγω του τεράστιου μεγέθους τους. Οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν μικρότερα σκάφη γύρω από τα 15-30 πόδια.

Η ταχύτητα και η κατεύθυνση του ανέμου είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση μιας ασφαλούς και άνετης εμπειρίας. Ιδανικά, ο άνεμος θα πρέπει να φυσά με ταχύτητα μικρότερη από 15 κόμβους και να είναι ανοικτή. Οι υπεράκτιες άνεμοι σημαίνουν ότι ο άνεμος φυσά από τη στεριά προς τον ωκεανό. Οι υπεράκτιοι άνεμοι συμβαίνουν συνήθως περισσότερο το πρωί. Εάν είναι μεγαλύτεροι από 15 κόμβους, είναι συνήθως άβολο και όσο πιο έξω πηγαίνετε στη θάλασσα τόσο πιο τραχύ γίνεται.

Οι χερσαίοι άνεμοι πνέουν από τον ωκεανό προς τη στεριά. Τις περισσότερες φορές οι υπεράκτιοι άνεμοι είναι υπερβολικοί για οποιοδήποτε μικρό σκάφος αναψυχής. Εάν πρέπει να βγείτε έξω από τους ανέμους ανοιχτής θάλασσας, βεβαιωθείτε ότι είναι ελαφροί και μην σας πιάσουν μακριά στη θάλασσα.

Το πρήξιμο είναι ο άλλος κύριος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τα μικρά σκάφη. Swell είναι η ανοδική και καθοδική κίνηση των ρευμάτων των ωκεανών. Ένα μεγάλο φούσκωμα (πάνω από 8 πόδια) μπορεί να κάνει τους υφάλους ανοικτής θάλασσας να σπάσουν, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για μικρά σκάφη. Το Swell κάτω των 8 ποδιών είναι ιδανικό για μικρά σκάφη, καθώς θα κάνει το ταξίδι πιο ασφαλές και ομαλό.

Οποιοδήποτε πρήξιμο πάνω από 10 πόδια είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα μικρά σκάφη. Αυτές οι συνθήκες πρέπει πάντα να αποφεύγονται.

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να συνδέεστε και να αποσυνδέεστε πάντα πριν και μετά από κάθε ταξίδι με βαρκάδα. Κάποιος πρέπει πάντα να ξέρει πού πηγαίνετε, πότε θα επιστρέψετε και με ποιον να επικοινωνήσει εάν δεν επιστρέψετε.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.