Κατανόηση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας

Μπορείτε να πιστέψετε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα για το είδος της αξίωσης που θα καλύψει ή δεν θα καλύψει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτήτη σπιτιού; Στην πραγματικότητα, το 54% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν δεν κατανοούν καθόλου το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτήτη σπιτιού. Η κατανόηση του συμβολαίου σας είναι σημαντική, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό ποσό και είδος ασφάλισης. Η έλλειψη κατανόησης σχετικά με την πολιτική σας μπορεί να κοστίσει στους ιδιοκτήτες σπιτιού χιλιάδες δολάρια όταν υποβάλλεται μια αξίωση.

Συχνά οι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν επικοινωνούν με την ασφαλιστική τους εταιρεία όταν γίνονται αναβαθμίσεις στο ακίνητο, όπως προσθήκες καταστρωμάτων, λουτρών κ.λπ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό προκαλεί την υποασφάλιση των ιδιοκτητών σπιτιού επειδή η νέα αξία του σπιτιού είναι μεγαλύτερη από την ασφαλισμένη αξία . Σε περίπτωση που η ιδιοκτησία τους καταστραφεί λόγω πυρκαγιάς, το ποσό της απαίτησης που καταβλήθηκε δεν θα είναι αρκετό για να αντικαταστήσει το ακίνητό τους σαν καινούργιο. Αυτό το κενό στην κάλυψη είναι αποτέλεσμα αναβαθμίσεων στο ακίνητό σας που αύξησαν την αξία του ακινήτου αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να αποτρέψετε την υποασφάλιση της περιουσίας σας ακολουθώντας αυτά τα 3 εύκολα βήματα.

1. Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα και ζητήστε του να επανεξετάσει το ασφαλιστήριό σας μαζί σας εξηγώντας όλες τις καλύψεις.

2. Προγραμματίστε μια τακτική συνάντηση με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα τουλάχιστον ετησίως, ώστε να μπορεί να βεβαιωθεί ότι δεν θα έχετε κενά στην κάλυψη.

3. Επικοινωνήστε αμέσως με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα κάθε φορά που κάνετε αλλαγές στο σπίτι σας.

Ακολουθώντας αυτά τα 3 εύκολα βήματα μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι σωστά ασφαλισμένο.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.