Καιρός στο Περού

Ο καιρός στο Περού είναι πολύ απρόβλεπτος. Μπορεί να είναι βροχερό νωρίς το πρωί μετά το μεσημέρι, να είναι αποπνικτική ζέστη. Στην πραγματικότητα, σε μια μέρα, οι Περουβιανοί μπορούν να ζήσουν και τις τέσσερις εποχές. Αλλά γενικά, ο καιρός στο Περού αποτελείται μόνο από δύο εποχές. Αυτές είναι η υγρή και ξηρή περίοδος. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Περού είναι μια γεωγραφικά διαφορετική χώρα, τα τοπικά καιρικά μοτίβα μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά.

Ο καιρός στις τρεις ξεχωριστές γεωγραφικές περιοχές του Περού

Υπάρχουν τρεις ξεχωριστές γεωγραφικές περιοχές στο Περού. Σε γενικές γραμμές, ο καιρός ποικίλλει πολύ σε αυτές τις περιοχές. Οι τρεις περιοχές είναι τα ορεινά υψίπεδα που περιλαμβάνουν το Κούσκο και τη λίμνη Τιτικάκα, η παράκτια περιοχή που περιλαμβάνει τη Λίμα, τη Νάσκα και την Αρεκίπα και τη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Στα ορεινά ορεινά, ο ήλιος λάμπει όλο το χρόνο κατά τη διάρκεια του πρωινού, αλλά η θερμοκρασία αρχίζει να γίνεται πιο κρύα τη νύχτα, συνήθως κατά μέσο όρο πέντε βαθμούς Κελσίου. Η ξηρή περίοδος, η οποία χαρακτηρίζεται από ξηρές μέρες και κρύες ξηρές νύχτες, είναι από τα μέσα Απριλίου έως τον Οκτώβριο. Η υγρή περίοδος, από την άλλη πλευρά, είναι από τον Νοέμβριο έως τα μέσα Απριλίου. Οι μήνες με τις περισσότερες βροχές είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος.

Στην Ακτή, υπάρχει ποικίλος καιρός με τον χειμώνα να τρέχει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, το καλοκαίρι στις παράκτιες περιοχές του Περού προσγειώνεται τους μήνες Δεκέμβριο έως Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, οι παραλίες γύρω από τη Λίμα και το Βορρά είναι γεμάτες.

Ακριβώς όπως στα υψίπεδα και τις ακτές, υπάρχουν επίσης υγρές και ξηρές εποχές στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Η ξηρή περίοδος είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο με μέση θερμοκρασία από 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου και η υγρή περίοδος είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.

Ο καιρός στο Περού ποικίλλει στις τρεις διαφορετικές περιοχές. Αν και ο καιρός στο Περού είναι αρκετά ακανόνιστος, το καλό είναι ότι οι Περουβιανοί πρέπει να προσαρμοστούν μόνο σε δύο κύριες εποχές.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.