Καιρός στις Μαλδίβες – Μια επισκόπηση

Η θερμοκρασία στις Μαλδίβες είναι κυρίως ζεστή και ηλιόλουστη όλο το χρόνο. Η περιοχή απολαμβάνει τροπικό κλίμα και ηχητική θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του έτους. Η εποχή των μουσώνων είναι στην πραγματικότητα αυτή που καθορίζει τη θερμοκρασία και τις τυχόν διακυμάνσεις του καιρού. Μπορείτε να ζήσετε τους δύο μουσώνες που λαμβάνουν χώρα στις Μαλδίβες. Ο πρώτος είναι ο νοτιοδυτικός μουσώνας που ξεκινά από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο και ο δεύτερος είναι ο Βορειοανατολικός μουσώνας που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου έως τον Απρίλιο.

Τα νησιά Μαλδίβες βασίζονται στην ισημερινή ζώνη και, αυτό σημαίνει ότι οι ισχυρές καταιγίδες είναι σπάνιες. Ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου κατά μέσο όρο είναι ο Απρίλιος με τον Δεκέμβριο να είναι ο πιο δροσερός. Οι μήνες από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο τείνουν να είναι αρκετά ξηροί με τον Φεβρουάριο ο πιο ξηρός.

Κατά μέσο όρο, μπορείτε να υποθέσετε από 7 έως 8 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα και θερμοκρασίες από 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία μπορεί να είναι αρκετά υψηλή, περίπου στο 75%, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι.

Εάν απολαμβάνετε το σερφ, τότε η απόλυτη στιγμή για να επωφεληθείτε από αυτό είναι για την περίοδο της εποχής των νοτιοδυτικών μουσώνων. Αυτό συμβαίνει μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Εάν σκοπεύετε πραγματικά να απολαύσετε τις φούσκιες, τότε η καλύτερη εποχή του χρόνου είναι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, όπου μπορεί να είναι κυρίως από 3 έως 8 πόδια. Αν και οι Μαλδίβες είναι υπέροχες για σέρφινγκ, το τέλειο σημείο στην περιοχή είναι η Βόρεια και Νότια Ατόλη του Μαλέ, η οποία είναι πιο εδραιωμένη και μπορείτε να σερφάρετε με την καρδιά σας.

Εάν η κατάδυση είναι κάτι που σας αρέσει, τότε τα περισσότερα θέρετρα έχουν τα δικά τους κέντρα κατάδυσης. Εάν είστε λάτρης των καταδύσεων, τότε τα νησιά Μαλδίβες περιέχουν πολλές τοποθεσίες καταδύσεων όπου θα μπορείτε να εξερευνήσετε την υπέροχη χλωρίδα και πανίδα αυτής της καταπληκτικής χώρας. Εάν έχετε τον δικό σας καταδυτικό εξοπλισμό, μην ξεχάσετε να τον φέρετε μαζί σας. Τα μαθήματα καταδύσεων πραγματοποιούνται καθημερινά όλο το χρόνο.

Γενικά, η πρόγνωση του καιρού στο νησί των Μαλδίβων είναι καταπληκτική όλο το χρόνο, ούτε πολύ ζέστη ούτε πολύ κρύο. Ανεξάρτητα από το τι σκοπεύετε να κάνετε, είτε αυτό είναι να απολαύσετε το μήνα του μέλιτος, ένα διάλειμμα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ ή αν σκοπεύετε να κάνετε καταδύσεις και να απολαύσετε τη χλωρίδα και την πανίδα, μπορείτε να έχετε εγγυημένα ένα ταξίδι ζωής σε αυτόν τον υπέροχο προορισμό .

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.