Καιρός και κόπωση των επινεφριδίων

Αυτήν τη στιγμή ζω σε ένα μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών που χρησιμεύει ως “παγοθήκη” του έθνους. Ζω στο Upper Midwest. Είμαι εδώ όχι επειδή θέλω να είμαι, αλλά επειδή έχω ένα μέλος της οικογένειας που έχει ανάγκη. Λοιπόν, το άντεξα… και το… και το ανέχτηκα, για χάρη της αγάπης.

Το ίδιο και πολλά άλλα άτομα που γνωρίζω και αποκαλώ «φίλους».

Χθες, ενώ έβγαινα από το κοτέτσι των αγαπημένων μου φυσικών τροφών, εν μέσω του πιο κρύου καιρού που έχουμε δει όλο τον χειμώνα, στο δρόμο μου προς το πάρκο σκύλων για ακόμη περισσότερη έκθεση στην αρκτική παγωνιά, ένας τέτοιος φίλος με πλησίασε. Με ρώτησε αν μπορούσε να λυγίσει το αυτί μου για λίγο. Φυσικά είπα σίγουρα. Αυτό είναι η ζωή σε μια μικρή πόλη, σωστά;

Αφού συμφωνήσαμε να ξαναμπούμε στο κοτέτσι, καθίσαμε σε ένα τραπέζι του καφέ και είχαμε μια μακροχρόνια συζήτηση, για τη ζωή και την ευημερία. Μέσα σε αυτή τη συζήτηση, ο φίλος μου έθιξε το θέμα του καιρού καθώς σχετίζεται με την υγεία των επινεφριδίων.

Είπε, «Νελ, ξέρεις ότι έχω προβλήματα με την κούραση».

Εγνεψα.

“Λοιπόν… χειροτερεύει όταν κάνει κρύο; Είμαι εξαντλημένος σήμερα, και είναι πάντα χειρότερο όταν πέφτει τόσο πολύ η θερμοκρασία.”

Συνέχισα λέγοντάς της ότι ναι, πράγματι, ο κρύος καιρός μπορεί να καταπονήσει τα επινεφρίδια. Αλλά δεν είναι μόνο το κρύο που πρέπει να μας ανησυχεί. Και οι «ακραίες» και «πτητικές» καιρικές συνθήκες – όπως οι δραστικές και/ή απότομες αυξήσεις, πτώσεις και οι καθημερινές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, της πίεσης του βαρόμετρου και της βροχόπτωσης – μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως εξωτερικός στρεσογόνος παράγοντας για τα επινεφρίδια κάποιου.

Ως απόδειξη ότι και οι δύο πλευρές του “ακραίου” εκκρεμούς μπορούν να επηρεάσουν τα επινεφρίδια, έχω επίσης έναν γνωστό στην Κεντρική Φλόριντα, που υπέφερε από κόπωση των επινεφριδίων για χρόνια. Παραπονιέται τακτικά για το πόσο κουρασμένη νιώθει τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί κάτω. δυσκολεύεται να σηκωθεί από το κρεβάτι το πρωί, η πέψη της πηγαίνει νότια, γίνεται συναισθηματική, τρακάρει δυνατά το απόγευμα, και ούτω καθεξής. Και με τη ζέστη και την υγρασία που σβήνει, για να μην αναφέρουμε τις νυχτερινές καταιγίδες (μετατοπίσεις πίεσης), κατά τους καλοκαιρινούς μήνες της Κεντρικής Φλόριντα, δεν είναι περίεργο.

Οπότε, ναι, ο καιρός γενικά έχει αντίκτυπο στην κόπωση των επινεφριδίων.

Φυσικά, όσο πιο δυνατά τα επινεφρίδια σας, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι είστε για κάθε τέτοιο καιρό.

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας; Λοιπόν, αν τα επινεφρίδια είναι λίγο αδύναμα και τυχαίνει να νιώθετε κουρασμένοι μετά από μια μεγάλη αλλαγή καιρού, να ξέρετε το εξής:

Δεν είναι όλα στο κεφάλι σου.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.