Θέματα για Συζητήσεις Περιβαλλοντικών Θεμάτων για Παιδιά

Περιβαλλοντικά Θέματα για Παιδιά

Αν και τα παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα θεωρούνται ένα από τα σημαντικά θέματα στον κόσμο σήμερα, αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο οι ενήλικες μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτά. Μέρος της ενθάρρυνσης των παιδιών να μάθουν για τον κόσμο είναι επίσης να τους ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει στην κατάσταση του περιβάλλοντός μας, όπως για παράδειγμα, η παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να διδάξετε περιβαλλοντικά προβλήματα στα παιδιά:

  1. Διδάξτε στα παιδιά πρώτα για το οικοσύστημα και τις φυσιολογικές διαδικασίες που συμβαίνουν στο περιβάλλον, όπως ο κύκλος του νερού. Θα ήταν ωραίο να γνωρίζουν ήδη αυτές τις φυσικές διαδικασίες στο σχολείο. Εάν έχουν επαρκείς γνώσεις σχετικά με αυτά, θα ήταν ευκολότερο για εσάς να μιλήσετε για περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τα παιδιά.
  2. Συμμετάσχετε σε συζητήσεις που είναι σχετικές με αυτούς, όπως να ρωτήσετε ένα παιδί αν αναρωτιέται γιατί βρέχει ή πώς συμβαίνουν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές. Οι πλημμύρες είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα που θεωρούνται επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
  3. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα για περιβαλλοντικά θέματα και να ρωτήσετε τα παιδιά για το τι μάθατε. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μόνο αυτούς που γνωρίζουν ήδη και να χρησιμοποιήσετε όρους που μπορούν να κατανοήσουν.
  4. Μπορείτε επίσης να τους αφήσετε να διαβάσουν αυτά τα άρθρα περιβαλλοντικών θεμάτων, εάν πιστεύετε ότι είναι εύκολα για τα μάτια τους και για την κατανόησή τους. Αν και ορισμένα παιδιά μπορεί να εξακολουθούν να προτιμούν να διαβάζουν βιβλία, πολλά άλλα επιλέγουν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που είναι ιδιαίτερα διεγερτικές, όπως η παρακολούθηση ταινιών. Υπάρχουν ταινίες κινουμένων σχεδίων και άλλες φιλικές προς τα παιδιά ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε με τα παιδιά για να αυξήσετε τις γνώσεις τους για το περιβάλλον.
  5. Τα καλά θέματα σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τα παιδιά είναι συνήθως αυτά που μπορούν να παρατηρήσουν στην καθημερινή τους ζωή. Πάρτε για παράδειγμα την ατμοσφαιρική ρύπανση. Διδάξτε τους για την ατμοσφαιρική ρύπανση και πώς επηρεάζει το περιβάλλον μετά από μια μέρα έξω σε μια πολυσύχναστη πόλη όπου η κυκλοφορία και η ρύπανση είναι εμφανείς.
  6. Ζητήστε από τα παιδιά να συμμετέχουν σε μικρές, δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως φύτευση δέντρων, προετοιμασία κάδους απορριμμάτων με τις σωστές ετικέτες για διαχωρισμό και ανακύκλωση υλικών.
  7. Περισσότερα θέματα για περιβαλλοντικά ζητήματα για παιδιά περιλαμβάνουν επίσης τη φροντίδα των ζώων. Φέρτε τα σε έναν ζωολογικό κήπο ή σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή γνωρίστε στα παιδιά άγρια ​​ζώα παρακολουθώντας μαζί ταινίες ντοκιμαντέρ.
  8. Όταν υπάρχουν έκτακτες ειδήσεις στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο για φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν σε ορισμένα μέρη και τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν ερωτήσεις, απαντήστε τους με μια επαρκή εξήγηση για το πώς συμβαίνουν αυτές οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
  9. Η χρήση διοραμάτων, εικόνων και καρτών βοηθά επίσης να τους δώσει οπτικοποιήσεις της κλιματικής αλλαγής της φύσης και άλλων περιβαλλοντικών ζητημάτων για τα παιδιά.
  10. Εκτός από το να τους ενημερώσετε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, διδάξτε τους επίσης τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής, όπως η αποψίλωση των δασών. Το μυαλό ενός παιδιού είναι ένα καλό έδαφος για την καλλιέργεια κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και το να τα βοηθάμε να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ή τα τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι ένα καλό βήμα για την ανάπτυξη της αίσθησης ευθύνης τους.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.