Η σημασία της επιβολής του νόμου στην κοινωνία μας

Χωρίς την κατάλληλη επιβολή του νόμου, το κράτος δικαίου δεν θα σήμαινε τίποτα. Δεν θα υπήρχε κανείς να σας προστατεύσει από το κακό και τη βία. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα και τείνουμε να ζούμε σε πόλεις, χωριά και κοινότητες, όπου η αλληλεπίδραση μεταξύ των συνομηλίκων μας είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Δυστυχώς, θα υπήρχαν σχεδόν πάντα εκείνοι που δεν θα σεβόντουσαν τα δικαιώματά σας ως ανθρώπινα όντα ή δεν θα έκαναν την κοινωνική, οικονομική και ηθική τους ευθύνη ως πολίτης. Θα προσπαθήσουν να σας κλέψουν, να σας απειλήσουν και να σας εκμεταλλευτούν. Αυτό απαιτεί ο ρόλος της αστυνομίας να είναι αυτή που θα επιβάλλει το νόμο, πιάνοντας ή αποτρέποντας άτομα που θα παραβιάζουν τους κανόνες του νόμου και να προστατεύει τα δικαιώματά σας ως πολίτη.

Χωρίς την επιβολή του νόμου, εάν κάποιος σας έκανε λάθος, τότε πρέπει να πάρετε αυτό το άτομο μόνοι σας και να το παρασύρετε ενώπιον του δικαστή. Επιπλέον, αν γυρίζατε σπίτι μόνο για να δείτε ότι κάποιος είχε παραβιάσει και είχε κλέψει τα υπάρχοντά σας, χωρίς την επιβολή του νόμου, δεν θα υπήρχε αστυνομικός ντετέκτιβ για έρευνα. Επιπλέον, οι πλούσιοι και οι ισχυροί θα μπορούσαν να προσλάβουν μια υπηρεσία ντετέκτιβ για να εντοπίσει όποιον διέπραξε εγκλήματα, αλλά οι φτωχοί μπορεί να μην είχαν κανέναν να προστατέψουν αν είχαν πέσει θύματα. Εάν σας έχει χτυπήσει ένα αυτοκίνητο που οδηγείται από απρόσεκτο οδηγό, χωρίς την επιβολή του νόμου, θα μπορούσαν να το καταργήσουν. Φυσικά, αυτό θα ήταν επιβαρυντικό από την πλευρά σας. Εάν ο εκσπλαχνισμένος σύζυγος χαστουκίζει, δέρνει ή κακοποιεί φραστικά τη γυναίκα του, χωρίς την επιβολή του νόμου, η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να συνεχιστεί, καθώς καμία αρχή επιβολής του νόμου δεν θα ήταν εκεί αν αναφερόταν η ενδοοικογενειακή βία. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις πολλές άλλες παραβιάσεις που μπορούν να γίνουν εναντίον σας, αλλά παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πόσο σημαντικό είναι ο ρόλος της επιβολής του νόμου στην κοινωνία μας.

Ο κανόνας του νόμου προσδιορίζει ότι η περιουσία σας είναι δική σας, και επομένως κανείς δεν μπορεί να μπει στην ιδιοκτησία σας και να την πάρει παρά τη θέλησή σας. Επιπλέον, ο κανόνας δικαίου προσδιορίζει επίσης ότι κανένα άτομο δεν αξίζει να υφίσταται διακρίσεις, είτε λόγω της φυλής, του χρώματος του δέρματος, του φύλου και του φύλου του, και ότι όσοι θα έκαναν διακρίσεις πρέπει να τιμωρούνται από την αντίστοιχη νομοθεσία της χώρας. Επιπλέον, υπαγορεύει ότι οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, οι βιαστές, οι δολοφόνοι και οι κλοπές πρέπει να τιμωρούνται. Επιπλέον, το κράτος δικαίου αναγνωρίζει ότι, ως πολίτης, έχετε την ευθύνη να εκπληρώσετε και ότι έχετε επίσης δικαιώματα που πρέπει να αναγνωρίζονται υπεύθυνα, να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται με κάθε μέσο.

About admin

Check Also

Είναι η κοινωνία έτοιμη για τη θάλασσα να αλλάξει σε μέτρια ρούχα;

Στις εκλογές του 1989 για το σχολικό συμβούλιο στο Alliance του Οχάιο, ο Randy Pope …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.