Η πολιτική μόνο για αγγλικά στο τηλεφωνικό κέντρο των Φιλιππίνων

Η εργασία στο τηλεφωνικό κέντρο στις Φιλιππίνες είναι ασυνήθιστη λόγω της αυστηρής πολιτικής τους μόνο στα αγγλικά που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το εργατικό δυναμικό της εταιρείας. Η εταιρεία επέβαλε αυτήν την πολιτική για να ενισχύσει περαιτέρω την αγγλική επικοινωνιακή ικανότητα των ανθρώπων της.

Οι εκπρόσωποι του τηλεφωνικού κέντρου υποχρεούνται να μιλούν τη διεθνή γλώσσα όσο βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας. Απαγορεύεται στους εργαζόμενους να μιλούν τη μητρική τους διάλεκτο, ειδικά εάν είναι σε εφημερία και μένουν εντός της εταιρείας. Η πολιτική μόνο για τα αγγλικά έχει δημιουργηθεί για να μην υποτιμάται η εθνική γλώσσα των Φιλιππίνων. Οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο θα πρέπει να κατανοήσουν ότι εργάζονται σε μια εξαιρετικά ρυθμιζόμενη διαχείριση ως απάντηση στην υψηλή ζήτηση στον αναπτυσσόμενο κλάδο της εξωτερικής ανάθεσης επιχειρηματικών διαδικασιών. Κάθε πράκτορας που πιαστεί να μιλάει στα Ταγκαλόγκ υπόκειται σε προφορική και γραπτή προειδοποίηση. Η πολιτική μόνο για τα Αγγλικά συχνά παρεξηγείται κατά την άποψη ότι είναι παραβίαση.

Οι υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου εκπαιδεύονται αποτελεσματικά στο χειρισμό των πελατών τους. Η πολιτική θα τους δώσει έμπειρη κατανόηση στην εφαρμογή της αμερικανικής κουλτούρας σε ένα μοναδικό εργασιακό περιβάλλον. Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι πράκτορες συμβουλεύονται ηθελημένα να μιλούν αγγλικά όλη την ώρα, επειδή το να μιλάτε αγγλικά δεν σημαίνει ότι αντικαθιστάτε ή υποβαθμίζετε τη μητρική σας γλώσσα. Η επιτυχία της εταιρείας εξαρτάται επίσης από το πόσο αποτελεσματικοί είναι οι πράκτορες στον χειρισμό των ερωτημάτων υποστήριξης πελατών. Συχνά, οι πελάτες παραπονιούνται λόγω του γλωσσικού φραγμού και της προφοράς των πρακτόρων. Εάν ο αντιπρόσωπος απέτυχε να ικανοποιήσει τους πελάτες του, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη φήμη της εταιρείας. Οι Αμερικανοί καταναλωτές αρέσκονται να επικρίνουν την ποιότητα και την παραγωγικότητα των προϊόντων, κάτι που περιλαμβάνει επίσης κριτική στην υπηρεσία υποστήριξης πελατών της εταιρείας. Εάν το κέντρο υποστήριξης δεν είναι αποτελεσματικό, το αποτέλεσμα της ικανοποίησης των πελατών είναι επίσης αποτυχία.

Αν προσπαθήσετε να αναλύσετε, η πηγή του προβλήματος οφείλεται στο πολύ απλό γλωσσικό εμπόδιο που δεν δόθηκε άμεσα λύση. Αυτό δεν θα συμβεί εάν οι αντιπρόσωποι έχουν εκπαιδευτεί σωστά σχετικά με τις πληροφορίες του προϊόντος. Η γνώση του προϊόντος θα χρησιμεύσει ως καθοδήγηση και παράθυρο ευκαιρίας για να επιτρέψει στους αντιπροσώπους να βοηθούν τους αξιότιμους πελάτες τους όλη την ώρα. Απαιτούνται ακριβείς λεπτομέρειες και συμβουλές από τους πελάτες για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν πριν και μετά την αγορά των προϊόντων. Το να κάνεις τους πελάτες χαρούμενους είναι ένα επίτευγμα όχι μόνο από τους πράκτορες αλλά και με την εταιρεία.

Αναμφίβολα, η εξυπηρέτηση πελατών των Φιλιππίνων έχει ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες λόγω της κουλτούρας τους και αναγνωρίζοντας τα αγγλικά ως μια από τις βασικές τους γλώσσες. Εκεί οι πελάτες θα τα καταλάβουν καλύτερα λόγω της ικανότητάς τους να συνδυάζονται με τον αμερικανικό τρόπο. Η επιτυχία της βιομηχανίας τηλεφωνικών κέντρων στις Φιλιππίνες αποδίδεται με τους υπέροχους εργάτες. Οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών των Φιλιππίνων εκπαιδεύονται ώστε να είναι αποτελεσματικοί στην κατανόηση των πελατών τους. Η πολιτική μόνο για τα αγγλικά είναι πολύ χρήσιμη για τη βελτίωση της προφοράς τους, του τονισμού τους και της ομιλίας τους όπως σε μια αμερικανική μουσική. Δεν είναι περίεργο που οποιοδήποτε τηλεφωνικό κέντρο στις Φιλιππίνες βελτιώνεται και προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες με τους πελάτες του σε όλο τον κόσμο. Οι πιθανοί εντοπιστές που θέλουν να επενδύσουν στις Φιλιππίνες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι υπάρχει μέλλον στην επιχείρησή τους εάν συνεργαστούν με τους Φιλιππινέζους. Εν τω μεταξύ, οποιαδήποτε σχολικά ιδρύματα στις Φιλιππίνες εφαρμόζουν την αγγλική πολιτική για να ενισχύσουν τη διεθνή γλώσσα και να βοηθήσουν τους μαθητές να ξεπεράσουν το πρόβλημα στην επικοινωνία με τους φίλους τους στα αγγλικά. Αυτό είναι σύμφωνο με την επιτυχία του κλάδου της εξωτερικής ανάθεσης επιχειρηματικών διαδικασιών (BPO) στον κόσμο σήμερα, που τροφοδοτούν την οικονομία της χώρας.

Μέχρι σήμερα, παρατηρείτε πόσο πραγματικά καλοί είναι αυτοί οι άνθρωποι στην επικοινωνία στα αγγλικά λόγω του εκπαιδευτικού τους ιστορικού και του σχολικού τους ιδρύματος από το οποίο προέρχονται. Τα επόμενα χρόνια, η βιομηχανία outsourcing θα προσφέρει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε κάθε Φιλιππινέζο εξαλείφοντας τη φτώχεια και άλλες οικονομικές κρίσεις.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.