Η πιο πράσινη λύση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα

Αν και υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες λύσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η χρήση βιοκαυσίμων και άλλες έρευνες για την επιστήμη, όπως η δέσμευση ενέργειας από ζυμομύκητες και γενετικά τροποποιημένα βακτήρια, αλλά η πιθανώς η μία λύση που θα κερδίσει και η πιο ενδιαφέρουσα είναι η χρήση αποβλήτων για την παραγωγή ηλεκτρική ενέργεια όπως αυτό που κάνει η διαδικασία της βιόσφαιρας. Η διαδικασία της βιόσφαιρας ή η τεχνολογία της βιόσφαιρας είναι μια μορφή αεριοποίησης όπου καταστρέφει τα παραδοσιακά και μη παραδοσιακά απόβλητα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Φανταστείτε, βοηθά στον καθαρισμό του περιβάλλοντος, την ίδια στιγμή που παράγει πράσινη ενέργεια. Μια ενιαία εγκατάσταση βιόσφαιρας μπορεί να ανακυκλώσει έως και 720 τόνους σκουπιδιών και να καταστρέψει έως και 172 τόνους μη ανακυκλώσιμων σκουπιδιών την ημέρα. Λειτουργεί επίσης με μια φιλοσοφία μηδενικών αποβλήτων όπου ανακυκλώνει όλες τις πρώτες ύλες πίσω στη φύση ή στην αγορά με τρόπο που προστατεύει τόσο τη δημόσια υγεία όσο και το περιβάλλον μας. Σε αντίθεση με άλλες τυπικές διαδικασίες αεριοποίησης, η διαδικασία της βιόσφαιρας δεν μολύνει το περιβάλλον καθώς χρησιμοποιεί μια διαδικασία περιορισμένου οξυγόνου που περιορίζει τις ατμοσφαιρικές εκπομπές.

Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι θα αποτύχει να αντικαταστήσει το λάδι σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αλλά για να το σκεφτώ, θα παραμείνουμε εξαρτημένοι από το πετρέλαιο μόνο για όσο διάστημα το χρησιμοποιούμε. Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, η τεχνολογία της βιόσφαιρας προσφέρει επίσης μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία. Η ίδια η όλη διαδικασία παράγει όχι μόνο ηλεκτρική ενέργεια αλλά και άλλα υποπροϊόντα, όπως γαλόνια αποσταγμένου νερού, ποζολανική τέφρα, λιπάσματα/κομπόστ, σύρμα από χάλυβα υψηλής κραματοποίησης και αιθάλη. Η Βιόσφαιρα μπορεί να παράγει 85.000.000 $/έτος. με γενικά έξοδα 250.000 $, εξαιρουμένου του εργατικού δυναμικού 25 ατόμων, και αυτή η εκτίμηση κέρδους αυξάνεται με κάθε νέα καινοτομία. Τι άλλο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε;

Αναμφισβήτητα τεχνολογία βιόσφαιρας πρόκειται να αλλάξει το μέλλον και μπορεί να κάνει αληθινές αλλαγές στην ενέργεια. Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε χώρα τώρα είναι να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως αυτή αντί να εξαντλήσει τους πόρους της μόνο και μόνο για να στοχεύσει τα αποθέματα πετρελαίου, διακινδυνεύοντας έτσι το περιβάλλον μας.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.