Η νέα γενιά αξίζει δωρεάν εκπαίδευση για να σώσει τον πλανήτη

Αν αναλογιστεί κανείς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και η κοινωνία γενικότερα, γνωρίζει ότι τα καταρτισμένα, μορφωμένα άτομα είναι πιθανό να είναι αυτά που θα βρουν αποτελεσματικές λύσεις. Είναι πολύ απίθανο η Baby Boomer Generation ή η Generation X να έχουν λύσει τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια. Είναι πιο πιθανό ότι θα χρειαστούν αρκετές γενιές στην ανθρωπότητα για να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκαλείται από την απληστία ορισμένων μεγάλων εταιρειών και από την παραγωγή αγαθών που δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, η πρόληψη θα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβούν καταστροφές και ότι τα μεγαλύτερα έθνη συνεννοούνται. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι νέοι αξίζουν να λαμβάνουν δωρεάν, ποιοτική εκπαίδευση που να καλύπτει τόσο τις προσωπικές τους ανάγκες όσο και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η εκπαίδευσή τους δεν θα κάλυπτε μόνο τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά θα μπορούσε να καλύψει μια μεγαλύτερη ανάγκη να σωθεί ο πλανήτης. Χωρίς τέτοια ποιοτική εκπαίδευση στα σχολεία (τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και σε σχολεία με τούβλα), οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να υποφέρουν από τα ακούσια -αν και απρόσεκτα- λάθη των προγόνων τους.

Οι νέοι χρειάζονται εκπαίδευση για να διασφαλίσουν ότι οι υποδομές της χώρας τους είναι σε άριστη κατάσταση. Χωρίς αυτό, θα είναι απροετοίμαστοι να διατηρήσουν γέφυρες, αυτοκινητόδρομους και δημόσια περιουσία. Για παράδειγμα, στις 14 Αυγούστου 2018, η γέφυρα Morandi έπεσε απότομα στη Γένοβα της Ιταλίας, μόλις μία ημέρα πριν από τις ιταλικές καλοκαιρινές διακοπές γνωστές ως «Ferragosto». Δεν μπορεί κανείς παρά να υποψιαστεί ότι μια τέτοια καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχαν έμπειροι ειδικοί για τον έλεγχο της ποιότητας της γέφυρας. Επομένως, χρειάζονται καλά εκπαιδευμένα άτομα για να μαζέψουν τα κομμάτια της γέφυρας και να διασφαλίσουν ότι οι μελλοντικές κατασκευές θα είναι ασφαλείς και ασφαλείς.

Δεύτερον, πολλοί πολίτες του κόσμου έχουν ξεχάσει ότι πριν από μερικές γενιές άνθρωποι πέθαιναν από μεταδοτικές ασθένειες. Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να κοιτάξει τα γενεαλογικά αρχεία για να ανακαλύψει ότι ήταν σύνηθες να χάνονται γονείς, παιδιά και μέλη της οικογένειας από ασθένειες όπως η ισπανική γρίπη το 1918 και η ευλογιά, η οποία εξαλείφθηκε το 1980. Οι άνθρωποι έχουν παραμελήσει να μελετήσουν την ιστορία του εμβολιασμού. Μορφωμένοι επιστήμονες πρέπει να καλλιεργηθούν ώστε να διερευνήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφόρων εμβολίων και παράλληλα να αναπτύξουν ανώτερες θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι νέοι ειδικοί θα είναι οπλισμένοι για να καταπολεμήσουν κάθε ασθένεια που μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον.

Στο μεταξύ, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκεφτεί λίγο την υπερθέρμανση του πλανήτη. Όσοι πιστεύουν στην ύπαρξή του φοβούνται για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών τους. Χωρίς να έχουν λάβει ικανοποιητική επιστημονική εκπαίδευση, οι άνθρωποι όλων των ηλικιών νιώθουν ότι τα χέρια τους είναι δεμένα. Πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο μικρές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν το κλίμα. Επιπλέον, θα ήθελαν να πείσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ισχυρές θέσεις να αλλάξουν τις τεχνικές παραγωγής για να προστατεύσουν τη γη. Σε περίπτωση που δεν επέλθει αλλαγή, οι νέοι επιθυμούν να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες προκειμένου να επιφέρουν μια ριζική αλλαγή. Δυστυχώς, πολλοί πιθανοί υπερασπιστές της φύσης δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν για πανεπιστημιακά πτυχία που θα τους επέτρεπαν να υποστηρίξουν μια πειστική υπόθεση σε ένα δικαστήριο.

Σημειωτέον, πολλά επαγγέλματα έχουν εξαφανιστεί καθώς τα έχουν καταλάβει ρομπότ, τεχνητή νοημοσύνη και άλλα ψηφιακά εργαλεία. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγάλα μυαλά ζητούνται να καθορίσουν πώς θα δομηθεί η μελλοντική οικονομία ώστε να παρέχει τροφή, στέγη και άνεση σε εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται λιγότερες ώρες ή που δεν μπορούν να βρουν θέση. Θα χρειαστούν ειδικοί για να βοηθήσουν στην οργάνωση προγραμμάτων που εμπλέκουν άτομα σε ευχάριστες, ανθρωπιστικούς σκοπούς καθώς και σε καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ίσως η δια βίου μάθηση αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία και οι άνθρωποι θα γίνουν πιο αλτρουιστές.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, μένουν πολλά να γίνουν στο διάστημα και στον ωκεανό. Φυσικά, οι νέοι χρειάζονται ευκαιρίες για σπουδές σε τομείς όπως η ωκεανολογία, η αστρονομία και η βιολογία χωρίς να χρειάζεται να επιβαρυνθούν υπερβολικά με χρέη. Η θαλάσσια ζωή πρέπει να σωθεί και να προστατεύεται από τη ρύπανση του νερού, ενώ τα διαστημικά σκουπίδια πρέπει να επιτηρούνται προσεκτικά. Οι φυσικοί πόροι πρέπει να προστατεύονται, ενώ διάφορα είδη ζώων πρέπει να φροντίζονται, ακόμη και να επανεισάγονται στο περιβάλλον.

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι οι μαθητές δεν θα εκτιμήσουν την εκπαίδευση εάν δεν χρειαστεί να πληρώσουν πολλά χρήματα για αυτήν. Τέτοια άτομα επιμένουν ότι οι μαθητές θα σπαταλήσουν πολύτιμους πόρους. Ευτυχώς, ορισμένα πανεπιστήμια και ακόμη και έθνη όπως η Γερμανία έχουν αποδείξει ότι η δωρεάν εκπαίδευση ή η πολύ φθηνή εκπαίδευση μπορεί και παράγει αποτελεσματικά αποτελέσματα. Η Γερμανία (2018) προσφέρει εκπαίδευση σε οποιονδήποτε γίνεται δεκτός στα πανεπιστήμιά τους, αλλά δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητο για όλους να μετακομίσουν στη Γερμανία για να λάβουν αυτό το επίδομα όταν πολλοί χρειάζονται και θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στις χώρες καταγωγής τους ενώ σπουδάζουν. Ωστόσο, οι άνθρωποι τείνουν να κερδίζουν πολύ λιγότερα χρήματα σήμερα από ό,τι έβγαζαν στη δεκαετία του 1960, αν λάβουμε υπόψη τον πληθωρισμό. Ως εκ τούτου, οι οικογένειες με δύο εργαζόμενους γονείς δεν έχουν συνήθως την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για τα πτυχία κολεγίου των παιδιών τους, ακόμη και όταν θα ήθελαν να το κάνουν.

Το ανεξερεύνητο, αδιάβαστο μέλλον παραμένει ένα μυστήριο που πρέπει να αποκαλυφθεί. Έτσι, είναι πιθανό οι σκληρά εργαζόμενοι νέοι, καλά εξοπλισμένοι με ποιοτική εκπαίδευση, να είναι οι λύτες προβλημάτων και οι ιδιοφυΐες του μέλλοντος. Τέτοια σπουδαία μυαλά δεν χρειάζεται να χαθούν όταν νεαροί ενήλικες επιθυμούν ειλικρινά να συνεισφέρουν στο μεγαλύτερο καλό. Θα γυρίσουν τα κλειδιά για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον, αφού αποκτήσουν την εκπαίδευση που τους αξίζει, ανεξαρτήτως θρησκείας, κοινωνικής θέσης, πίστης, χρώματος, φύλου ή εθνικότητας. Οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν διεθνώς στα Αγγλικά δεδομένου ότι λαμβάνουν τα απαραίτητα εργαλεία και την ικανότητα να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους. Επιπλέον, οι μαθητές θα μπορούσαν να βελτιώσουν το σύμπαν με τη δημιουργία κομψών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με την εφεύρεση χρήσιμων εργαλείων, με την κατανόηση ότι η καθολική συμπόνια νικά τον πόλεμο και με την κατοχή νέας επιστημονικής γνώσης. Απομένουν τόσα πολλά να ανακαλυφθούν από μια καλά μορφωμένη κοινωνία νέων που επικοινωνούν ελεύθερα και ανοιχτά — που επιθυμούν αισιόδοξα να μάθουν. Η δωρεάν εκμάθηση για όλους ωφελεί όλους όσο νέοι ή μεγάλοι κι αν είναι, καθώς θα δημιουργήσει νέες λύσεις σε προβλήματα που δεν έχουν λυθεί στο παρελθόν.

About admin

Check Also

Είναι η κοινωνία έτοιμη για τη θάλασσα να αλλάξει σε μέτρια ρούχα;

Στις εκλογές του 1989 για το σχολικό συμβούλιο στο Alliance του Οχάιο, ο Randy Pope …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.