Επιλέγοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κρυφής μεταφοράς

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες όπλων θεωρούν την κατοχή πυροβόλου όπλου στο χρηματοκιβώτιο όπλου ή το κρυφό όπλο ως ασφάλειά μας έναντι εκείνων που θα μας βλάψουν. Κι αν συνέβαινε το απροσδόκητο; Τι γίνεται αν αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε το όπλο σας για αυτοάμυνα; Λοιπόν, εφόσον είστε νόμιμα οπλισμένος πολίτης, απλώς εμφανίζεστε στο δικαστήριο και αποδεικνύετε ότι πληρούσατε όλες τις νομικές προϋποθέσεις για να δικαιολογήσετε τη χρήση θανατηφόρου βίας. Τότε το δικαστήριο αποφαίνεται υπέρ σου και η ζωή συνεχίζεται… όχι και τόσο. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά εγγυώμαι ότι δεν είναι! Μόνο η λέξη «δικαστήριο» είναι περίπλοκη και ακριβή. Ακόμα κι αν το δικαστήριο μπορεί να αποφανθεί ότι είστε αθώοι για τυχόν ποινικές κατηγορίες, η οικογένεια του θανόντος μπορεί να λάβει περαιτέρω μέτρα και να υποβάλει πολιτική αγωγή για παράνομο θάνατο με αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο χρόνο και χρήμα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πλέον ασφαλιστήρια συμβόλαια κρυφής μεταφοράς και αυτοάμυνας μόνο για τέτοιες περιπτώσεις. Δεδομένου ότι αυτό έχει γίνει τόσο δημοφιλές, υπάρχουν πολλές επιλογές κάλυψης και αρκετοί πάροχοι για να διαλέξετε.

Όταν επιλέγετε μια πολιτική, κάντε την εργασία σας. Τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτήτη σπιτιού έχουν ρήτρες που μπορεί είτε να επιτρέψουν είτε να εμποδίσουν το τρέχον σχέδιό σας να σας καλύψει σε ένα σενάριο αυτοάμυνας στο δικό σας ακίνητο. Εξετάστε λοιπόν οποιαδήποτε κάλυψη μπορεί να έχετε ήδη μέσω της ασφάλισης του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας.

Πρέπει επίσης να κατανοήσετε τι είναι οι νόμοι της πολιτείας και πώς μπορούν να σας προστατεύσουν σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, προσοχή, αυτοί οι νόμοι αλλάζουν πάντα, επομένως πρέπει να είστε πάντα ενήμεροι για το τι είναι. Πολλές πολιτείες έχουν νόμους Stand Your Ground που προστατεύουν τα άτομα από αστικές αγωγές σε νόμιμες καταστάσεις αυτοάμυνας. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι νόμοι καθιστούν απίθανο να αντιμετωπίσετε πολιτική αγωγή όταν υπερασπίζεστε σωστά τον εαυτό σας.

Εξετάστε τους διαφορετικούς τύπους κάλυψης. Φυσικά, όσο υψηλότερο είναι το premium, τόσο μεγαλύτερη κάλυψη έχετε. Πολλά σχέδια θα καλύπτουν τους νομικούς λογαριασμούς σας για αστικές υποθέσεις μέχρι το όριο του προγράμματος. Για ποινικές δίκες, τα περισσότερα σχέδια προσφέρουν αποζημίωση μόνο για τα χρήματα που ξοδέψατε για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Πολλά ασφαλιστικά προγράμματα δεν θα παρέχουν χρήματα εκ των προτέρων και θα πληρώσουν μόνο εάν κριθεί αθώος. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ακριβώς τι παίρνετε.

Μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πόση κάλυψη πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστείτε με βάση τον τόπο διαμονής σας. Η προσφυγή στο δικαστήριο σε μια δικαιοδοσία έναντι μιας άλλης μπορεί να είναι πολύ διαφορετική και μπορεί να κοστίσει διάφορα ποσά. Μάθετε εάν το σχέδιο παρέχει δικηγόρο για εσάς ή εάν σας επιτρέπει να επιλέξετε τον δικηγόρο που πιστεύετε ότι θα σας εκπροσωπήσει καλύτερα. Θα καλύψει το πρόγραμμα αμοιβές για έναν πραγματογνώμονα και οι αμοιβές παρέχονται εκ των προτέρων ή επιστρέφονται; Το σχέδιο προσφέρει μια λίστα πόρων, όπως εμπειρογνώμονα; Και καθορίστε εάν το σχέδιο καλύπτει τα μέλη της οικογένειάς σας κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού αυτοάμυνας μέσα στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας το πυροβόλο όπλο σας.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.