Εξετάστε τα περιβαλλοντικά οφέλη της υπόγειας αεριοποίησης άνθρακα

Φαίνεται ότι υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι εκεί έξω που δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια, είναι κοινός τόπος η ανακύκλωση, ο περιορισμός της υπερβολικής χρήσης νερού, ακόμη και η αγορά ενός σπιτιού με πολλά φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Αυτή η ανησυχία για το περιβάλλον, μαζί με την ανησυχία του κοινού για την αύξηση των τιμών των καυσίμων, έχει δημιουργήσει μια τάση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση αερίου. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να γεμίζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να φτάσουν στη δουλειά με κάποιο τρόπο, και η ομαδική χρήση αυτοκινήτου δεν είναι πάντα μια επιλογή για όλους. Για το λόγο αυτό, άτομα που κανονικά μπορεί να μην σκέφτονται καν τις πηγές ενέργειας ενδιαφέρονται για μια εναλλακτική πηγή καυσίμου εδώ και αρκετό καιρό. Αν και μεγάλο μέρος αυτού του ενδιαφέροντος προέρχεται από οικονομικές ανησυχίες που προκαλούνται από τις πρόσφατες τιμές του φυσικού αερίου, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά για το περιβάλλον όταν πρόκειται για τις πηγές ενέργειας μας, γι’ αυτό και η υπόγεια αεριοποίηση άνθρακα φαίνεται τόσο ελκυστική.

Η υπόγεια διαδικασία αεριοποίησης άνθρακα είναι έτοιμη να γίνει η επόμενη σημαντική πηγή ενέργειας, αλλά ένα σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας της είναι η φήμη της στο κοινό. Εάν κανείς δεν γνωρίζει γι ‘αυτό ή τα πλεονεκτήματά του, θα μπορούσε να χαθεί ανάμεσα σε άλλες ιδέες που δεν είναι και τόσο ωφέλιμες. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι το γεγονός ότι είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον τόσο από την τρέχουσα μέθοδο συλλογής ενέργειας όσο και από άλλες ιδέες που έχουν διατυπωθεί ως τρόποι απόκτησης εναλλακτικών καυσίμων. Η υπόγεια διαδικασία αεριοποίησης άνθρακα εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους που υπάρχουν ήδη στη γη, αλλά αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του.

Ο άνθρακας είναι μια φυσική ουσία, οπότε θα πίστευε κανείς ότι θα είχαμε πρόσβαση σε όσα χρειαζόμαστε. Ωστόσο, η θέση του βαθιά μέσα στην επιφάνεια του πλανήτη καθιστά δύσκολη την απελευθέρωσή του χρησιμοποιώντας την επιφανειακή αεριοποίηση. Ακόμα κι αν μπορούσαμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση, η επιφανειακή αεριοποίηση είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, καθώς η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα, μονοξειδίου του άνθρακα, υδρογόνου, μεθανίου και υδρόθειου. Προφανώς όσο λιγότερα από αυτά τα αέρια εισάγουμε στο περιβάλλον μας, τόσο το καλύτερο. Στην πραγματικότητα, έχει προταθεί ότι το διοξείδιο του άνθρακα θα επανεισαχθεί στην κοιλότητα αεριοποίησης μόλις αφαιρεθεί ο άνθρακας. Αυτό θα διασφάλιζε ότι το επιβλαβές αέριο δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Έτσι, η υπόγεια αεριοποίηση άνθρακα όχι μόνο μας επιτρέπει να φτάσουμε σε άνθρακα στον οποίο δεν μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση στο παρελθόν, αλλά επίσης δεν επιτρέπει στα αέρια που προκύπτουν να φτάσουν στην ατμόσφαιρά μας, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζει τις εκπομπές. Αντίθετα, μένουν με ασφάλεια υπόγεια, ενώ το αέριο που βλέπουμε φιλτράρεται έως ότου μπορεί να ονομαστεί με ακρίβεια καθαρό καύσιμο.

Η υπόγεια διαδικασία αεριοποίησης άνθρακα απαιτεί επίσης τη χρήση λιγότερου νερού από την τυπική εξόρυξη άνθρακα. Το ελάχιστο νερό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία λαμβάνεται συνήθως από το στρώμα της γης ακριβώς πάνω από το σημείο όπου βρίσκεται ο άνθρακας, κάτι που είναι επίσης βολικό. Αντί να χρησιμοποιούνται εξωτερικές πηγές, η υπόγεια αεριοποίηση άνθρακα μεγιστοποιεί τους φυσικούς μας πόρους, ενώ μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης του νερού που χρησιμοποιούμε. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι ο άνθρακας δεν χρειάζεται να πλένεται, σε αντίθεση με την κανονική εξόρυξη άνθρακα. Κανείς δεν θα χρειαστεί να χειριστεί τέφρα ή άνθρακα πάνω από την επιφάνεια, επομένως θα απαιτηθεί πολύ λίγος καθαρισμός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όσο λιγότερα υλικά και επικίνδυνα αέρια ρυπαίνουν το περιβάλλον, τόσο το καλύτερο και η διαδικασία της υπόγειας αεριοποίησης άνθρακα μπορεί να ολοκληρωθεί εντελώς κάτω από την επιφάνεια.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ευημερία του περιβάλλοντος έχει δημιουργήσει την ανάγκη για εναλλακτική πηγή καυσίμου. Λίγοι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με τη φαινομενική σπανιότητα, το κόστος και τη βλάβη στο οικοσύστημα της τρέχουσας πηγής ενέργειας μας, και σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι είναι καιρός για μια αλλαγή. Η διάδοση πληροφοριών σχετικά με την υπόγεια αεριοποίηση άνθρακα μπορεί μόνο να βοηθήσει τη διαδικασία να αντικαταστήσει αυτό που έχουμε τώρα. Μια διαδικασία που θα μειώσει τις επικίνδυνες εκπομπές, τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και τη σπατάλη νερού, ενώ θα μειώσει το κόστος των καυσίμων, θα πρέπει να απευθύνεται σε όλους. Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιηθεί αυτή η ιδέα είναι να διαδώσει τη λέξη για τα οφέλη της, περιβαλλοντικά και άλλα.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.