Εξερευνώντας τι προκαλεί τον άνεμο

Κάποιοι θα εξηγούσαν τι προκαλεί τον άνεμο ορίζοντας τι είναι ο άνεμος. Ο κοινός ορισμός του ανέμου είναι ότι είναι ο αέρας που ρέει από την υψηλή πίεση στη χαμηλή πίεση. Η κατεύθυνση του ανέμου καθορίζεται από την περιστροφή του πλανήτη. Αν και αυτός ο ορισμός μπορεί να φαίνεται αρκετός, υπάρχουν και άλλα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτόν. Ένα πραγματικά περίεργο άτομο θα ήθελε να μάθει τι προκαλεί διαφορές στην πίεση και πώς ακριβώς η περιστροφή της Γης επηρεάζει την κατεύθυνση του ανέμου. Η εύρεση των απαντήσεων σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας επιτρέψει να μάθετε μια πιο ακριβή απάντηση στο τι προκαλεί τον άνεμο.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο πιο κοντά είναι ο αέρας στο έδαφος τόσο περισσότερη πίεση παίρνει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αέρας από πάνω πιέζει τον αέρα από κάτω. Η πίεση σε διαφορετικά μέρη και ώρες της ημέρας θα ποικίλλει στη συνέχεια λόγω του τρόπου με τον οποίο η ενέργεια από τον ήλιο κατανέμεται και θερμαίνεται.

Καθώς οι ακτίνες του ήλιου χτυπούν τη γη, τα πάντα γύρω απορροφούν την ενέργεια και θερμαίνουν τον περιβάλλοντα αέρα. Μόλις ο αέρας στη στεριά θερμανθεί, γίνεται ελαφρύτερος και ως εκ τούτου θα τείνει να ανέβει. Ο αέρας πάνω από τη θάλασσα που έχει τώρα μεγαλύτερη πίεση θα αντικαταστήσει τον εκτοπισμένο αέρα της ξηράς και θα εισέλθει ως άνεμος. Τη νύχτα, το αντίθετο θα συμβεί με τον θερμό θαλάσσιο αέρα να ανεβαίνει και τον αέρα πάνω από τη στεριά να φυσά για να τον αντικαταστήσει.

Προφανώς, το σφαιρικό σχήμα, η τοπογραφία και η βλάστηση της Γης διασφαλίζουν ότι δεν θα λάβει ενέργεια σε κάθε μέρος της Γης με τον ίδιο τρόπο και ποσότητα. Ως εκ τούτου, θα υπάρχουν διαφορές στην πίεση αέρα σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Αυτή είναι η μισή εξήγηση του τι προκαλεί τον άνεμο. Το δεύτερο μέρος σχετίζεται με την περιστροφή της Γης. Καθώς ο κόσμος γυρίζει, θα αλλάξει και η ατμόσφαιρα. Ωστόσο, διαφορετικά επίπεδα αέρα θα έχουν επίσης διαφορετικά αποτελέσματα της περιστροφής. Ο αέρας ψηλά στην ατμόσφαιρα δεν επηρεάζεται τόσο όσο ο αέρας κάτω. Είναι αυτή η διακύμανση στην ταχύτητα περιστροφής του αέρα που προκαλεί τη συγχώνευσή τους με αποτέλεσμα τον άνεμο κοντά στο έδαφος.

Μια σχετική έννοια με τον σχηματισμό και την περιστροφή του ανέμου είναι η δύναμη Coriolis. Καθώς η Γη περιστρέφεται, ο αέρας στο βόρειο ημισφαίριο κινείται προς τα δεξιά ενώ ο αέρας στο νότιο ημισφαίριο κινείται προς τα αριστερά. Αυτό σημαίνει ότι η ροή από την υψηλή πίεση στη χαμηλή πίεση δεν είναι άμεση. Η άμεση ροή είναι δυνατή αν και υπό ορισμένες καιρικές συνθήκες.

Η ταχύτητα του ανέμου θα ποικίλλει ανάλογα με ορισμένες συνθήκες. Οι κανονικοί, καθημερινοί άνεμοι ωστόσο συχνά ρυθμίζονται ή περιορίζονται σε ταχύτητα λόγω τριβής με την επιφάνεια του εδάφους.

Σε κάποιους ανθρώπους δεν αρέσουν οι μέρες με αέρα. Ωστόσο, οι άνεμοι είναι απαραίτητο μέρος της ζωής στη Γη. Είναι η κίνηση του ανέμου που βοηθά στην απομάκρυνση της θερμότητας από τη Γη. Μπορείτε απλά να φανταστείτε τι θα ήταν η ζωή χωρίς τις μέρες με αέρα.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.