Εισαγωγή στα καιρικά πτερύγια

Ο ανεμοδείκτης (ή ανεμοδείκτης) είναι ένα όργανο για τη μέτρηση της κατεύθυνσης του ανέμου. Είναι ένα απλό όργανο, που αποτελείται από ένα βέλος, ή οποιαδήποτε φιγούρα, τοποθετημένο σε μια ράβδο. Αυτή η ράβδος κινείται προς την κατεύθυνση του ανέμου όταν έχει αεράκι. Το μπροστινό μέρος του πτερυγίου είναι λίγο-πολύ μυτερό και το πίσω άκρο είναι φαρδύ, έτσι ώστε ακόμη και το παραμικρό αεράκι να μετακινεί το πτερύγιο. Το βέλος γυρίζει έως ότου ο άνεμος κατανεμηθεί εξίσου και στις δύο πλευρές του ανεμοδείκτη, κάνοντας το μπροστινό μέρος να δείχνει την ακριβή κατεύθυνση του ανέμου. Οι ανεμοδείκτες τοποθετούνται σε ανοιχτά και ψηλά σημεία για να πιάσουν τον άνεμο.

Οι ανεμοδείκτες είναι ένα από τα παλαιότερα πνευστά που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος. Ο παλαιότερος ανεμοδείκτης έχει εντοπιστεί στον Πύργο των Ανέμων στην Αθήνα, Ελλάδα, και χρονολογείται από το 48 π.Χ. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι ανεμοδείκτες έχουν χρησιμοποιηθεί ως στολίδια για την προβολή των εικόνων διαφόρων πολιτισμών, θρησκειών και χωρών. Κάποια στιγμή, αυτοί οι μετεωρολογικοί ανεμοδείκτες πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν ως σημαίες, καθώς η προέλευση της λέξης “vane” φαίνεται να προέρχεται από την αγγλοσαξονική λέξη “fane”, που σημαίνει σημαία.

Οι μετεωρολογικές ανεμοδείκτες αναμφίβολα έχουν χρησιμοποιηθεί για να αναπαραστήσουν τα πατριωτικά συναισθήματα, όπως απεικονίζονται από τα πτερύγια του Federal Eagle και της Θεάς της Ελευθερίας. Τα μετεωρολογικά πτερύγια, ακόμη και σήμερα, χρησιμοποιούνται περισσότερο ως στολίδια σε κτίρια παρά για οποιονδήποτε άλλο συγκεκριμένο σκοπό. Ακόμη και τα κτίρια γραφείων είναι αθλητικοί ανεμοδείκτες με εταιρικά λογότυπα χαραγμένα πάνω τους. Μπορούν να σχεδιαστούν κατά παραγγελία, από το μέγεθος του πτερυγίου, μέχρι το υλικό που χρησιμοποιείται και φυσικά το σχέδιο. Οι σύγχρονοι ανεμοδείκτες τοποθετούνται επίσης με ένα ανεμόμετρο, μια συσκευή μέτρησης της ταχύτητας του ανέμου. Μπορούν επίσης να συνδεθούν σε έναν απομακρυσμένο σταθμό ανάγνωσης. Οι σύγχρονοι ανεμοδείκτες δεν σκουριάζουν και δεν χρειάζονται συντήρηση.

Οι ανεμοδείκτες είναι διαθέσιμοι σε εκατοντάδες μοντέλα και σχέδια. Μπορούν να κατασκευαστούν για να ταιριάζουν με το ακριβές χαρακτηριστικό του σπιτιού, τη θέση του και το μοναδικό γούστο του πελάτη. Τα πτερύγια καιρού είναι διαθέσιμα σε σφυρήλατο σίδερο, αλουμίνιο, χαλκό, ορείχαλκο, μπρούτζο ή χάλυβα. Κατασκευάζονται σε διαφορετικά σχήματα που κυμαίνονται από απλά βέλη μέχρι σχήματα ζώων, πουλιών, ανθρώπων, κορυφογραμμών, εξωτικών ειδώλων ή συνδυασμό αυτών των θεμάτων. Οι ανεμοδείκτες αντίκες έχουν τόση ζήτηση που υπάρχουν μερικοί έμποροι που ειδικεύονται στην αναδημιουργία ανεμοδείξεων για να μοιάζουν με αντίκες. Αν και οι ανεμοδείκτες είναι πιο δημοφιλείς για την εμφάνιση “εξοχής” ή “φάρμας”, μπορούν να προσθέσουν μια χαριτωμένη πινελιά σε οποιοδήποτε κτίριο. Τα μετεωρολογικά πτερύγια χρησιμοποιούνται επίσης ως διακοσμητικά μέσα στο σπίτι ή ακόμα και σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.