Είναι ο κρύος καιρός ευεργετικός για την τεστοστερόνη

Ίσως δεν γνωρίζατε το γεγονός ότι οι εποχικές αλλαγές συμπίπτουν με αλλαγές στις συγκεντρώσεις τεστοστερόνης στο αίμα. Αν ναι, τότε δεν είστε μόνοι. Μια αναφορά που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism εξέτασε την ελεύθερη και ολική τεστοστερόνη, την ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH), η οποία είναι μια ορμόνη στον εγκέφαλο που διεγείρει τους όρχεις για έκκριση τεστοστερόνης) και τη σφαιρίνη που δεσμεύει τη σεξουαλική ορμόνη (SHBG). , η οποία είναι μια πρωτεΐνη που συνδέεται με την οιστραδιόλη, τη διυδροτεστοστερόνη και την τεστοστερόνη για να τη μεταφέρει σε όλη την κυκλοφορία σας. όταν μεταβάλλεται η συγκέντρωσή της επηρεάζει σημαντικά την αναλογία οιστραδιόλης στο πλάσμα προς την αδέσμευτη (βιολογικά ενεργή) τεστοστερόνη. Αυτές οι επιδράσεις εξετάστηκαν σε 1.549 άνδρες που κατοικούσαν στη Νορβηγία.

Τα ευρήματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Η ολική τεστοστερόνη κορυφώθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Τον Φεβρουάριο σημειώθηκε μικρότερη αιχμή. Τα χαμηλότερα επίπεδα ολικού Τ ήταν τον Ιούνιο. Το Free T ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο τον Αύγουστο και κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο. Η αναλογία μέσης-ισχίου των ατόμων που ακολουθούσαν το ίδιο μοτίβο με την τεστοστερόνη. Όταν το T ήταν στο χαμηλότερο σημείο του, ήταν στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι κατά τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες τα θέματα ήταν πιο αδύνατα. Αυτό ήταν επίσης όταν υπήρχαν οι λιγότερες ώρες ηλιακού φωτός. Υπήρχαν επίσης πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στο επίπεδο των ορμονών (31 τοις εκατό διαφορά μεταξύ της κορυφής και του χαμηλού σημείου).

Ίσως όλοι αυτοί οι κάτοικοι της Νότιας Καλιφόρνια να μετακομίσουν στα Αλεούτια Νησιά. Και πάλι, μπορεί να είναι μια εξελικτική προσαρμογή για άτομα που ζουν σε περιοχές που έχουν ακραίες καιρικές αλλαγές (για παράδειγμα, πολύ κρύοι χειμώνες). Τουλάχιστον το πρότυπο είναι ότι η Νορβηγία είναι η τεστοστερόνη να είναι στα υψηλότερα επίπεδα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Όταν έχει 10 βαθμούς έξω, η ιδέα να χαλαρώνεις στην καρέκλα του γκαζόν με τους γείτονές σου ενώ ψήνεις μπριζόλες δεν ακούγεται πολύ ελκυστική. Έτσι, ο άνθρωπος έχει εξοπλιστεί από την εξέλιξη με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, ώστε να είστε πιο πλήρως για αυτές τις ωραίες εσωτερικές δραστηριότητες που περνάτε με τη φίλη ή τη γυναίκα σας. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος για να περάσετε την ώρα σας σε αυτούς τους μεγάλους και κρύους μήνες του χειμώνα.

Δαγκώνει για να γεράσει

Έξι νεαροί άνδρες (24 ετών) και επτά υγιείς μεσήλικες (47 ετών) μετρήθηκαν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους τη νύχτα για να ελεγχθεί εάν υπήρχαν ή όχι διαφορές που σχετίζονται με την ηλικία. Το νυχτερινό μέσο ωριαίο επίπεδο τεστοστερόνης για τους νεαρούς άνδρες ήταν 60,6 ng/ml, ενώ για τους μεσήλικες ήταν 43,4 ng/ml. Οι μεσήλικες άνδρες είχαν επίσης υψηλότερες τιμές LH. Τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν επίσης 3,8 παλμούς τεστοστερόνης τη νύχτα σε σύγκριση με τα νεαρά παιδιά που είχαν κατά μέσο όρο 6,7. Φαίνεται λοιπόν ότι τα νεαρά παιδιά έχουν φυσικά υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Υποθέτω ότι οι μεσήλικες βγάζουν περισσότερα χρήματα. Ίσως μπορούν να αγοράσουν κάποια επιπλέον τεστοστερόνη από τους γιατρούς τους.

Καλό στεροειδές

Το στεροειδές DHEA παράγεται μέσα στα επινεφρίδια. Ορισμένα στοιχεία υποδηλώνουν ότι μια ημερήσια δόση 50 έως χιλιοστόγραμμα μπορεί να βελτιώσει τα συνολικά συναισθήματα ευεξίας και να αυξήσει τη μυϊκή μάζα σε μεσήλικες και ηλικιωμένους. Μετά τη χρήση συμπληρωμάτων DHEA για πέντε μήνες, οι ηλικιωμένοι άνδρες παρουσιάζουν επίσης βελτιωμένη ανοσοποιητική λειτουργία. Αν και αρχικά διαφημιζόταν ως στεροειδές κατά της παχυσαρκίας, στους ανθρώπους σαφώς δεν είναι μια ορμόνη κατά της παχυσαρκίας.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.